Školská dochádzka v Nemecku

veronika_sk000
16. jan 2022

Je tu nejaká mamička žijúca v Nemecku? Potrebujem sa spýtať niečo ohľadom školskej dochádzky, ideálne v súkromnej správe.

rebellefleur
16. jan 2022

@veronika_sk000 - @anjelicek26 žije v nemecku 😊

ivca82
16. jan 2022

@veronika_sk000 aj @mamelka zije v DE

sovica
16. jan 2022

@veronika_sk000 Aj my sme v DE, kľudne napíš IP správu, ak budem vedieť, odpoviem

dominikada
23. júl 2022

Dobrý deň, ja mám tiež pár otázok ohľadom škôlky v Nemecku 😊 mohlo by som poprosiť pár info? Ďakujem krásne 🍀🍀

januska2
1. okt 2022

@sovica dobry den potrebovala by som poradit zo skolou v nemecku mozem trosku vyrusit? Dakujem

januska2
1. okt 2022

@ivca82 prrpacte ze otravujem ale je tu aj neaka skupina mamicky zijuce v nemecku ? Velmi pekne dakujem neviem sa k nicomu dostat

sovica
1. okt 2022

@januska2 Pýtaj sa, ak budem vedieť, odpoviem 🙂
Môžeš sa pridať aj do skupiny Nemecko, tam Ti kočky tiež poradia...
https://www.modrykonik.sk/group/99/?page=3&scro...
...a ešte, tu na fóre si tykáme. Tiež som s tým mala na začiatku problém😅, ale zvykneš si...

ivca82
1. okt 2022

@januska2 ja v DE nezijem, ale info uz poslala @sovica

januska2
2. okt 2022

@sovica dakujem

januska2
2. okt 2022

@sovica ideme sa stahovat s harsewinklu niekde do wassenbergu treba si najprv najst novu skolu uz pred stahivanim? Nechcu mi deti uvolnit ani len na tyzden hned ze volaju socialku ked nrpride do skoly 🤦‍♀️

sovica
2. okt 2022

@januska2 Jasné, nájdi školu zodpovedajúcu terajšej a pošli mail so žiadosťou alebo priamo zavolaj a povedz o čo sa jedná. Niekam Ti tie deti zobrať musia. Škoda, že ste to neriešili skôr. Ale predpokladám, že až teraz ste zistili resp. dostali nejakú pracovnú ponuku a presťahovať sa musíte. A áno, nechcú deti len tak uvoľniť zo školy. My sme mali problém, keď sme išli na pohreb svokre a to bolo na konci školského roka, keď už mali známky uzavreté a v podstate už nič poriadne v škole nerobili. A to je dcéra najlepšia z triedy, tak som tam fakt problém nevidela. Riaditeľ deti uvoľnil na 4 dni, aj to "krútil" očami.

januska2
3. okt 2022

@sovica praveze nevedeli je to vsetko tak na rychlo 🤦‍♀️ nechce ich pustit ani na 2 dni no este skusime otravovat tak uvidime. Dakujem