Baby je bezne Probearbeiten viac dni? Myslim 3-4 dni? Lebo mi to nejak pride divne
Dakujem
Probearbeiten na viac než na pár hodin, resp. pár dní pri viacerých prevádzkach svedčí o neserioznosti zamestnávateľa a chuti zneužívať systém. Takže by mi náramne blikali kontrolky. Ale zákon nijako neohraničuje, ako dlho smie Probearbeiten trvat. Určuje len, že sa zamestnanec nemusí držať pracovného času ani oblečenia a nesmie vykonávať žiadnu (samostatnú) prácu. Pokiaľ ide o skutočne Probearbeiten (čiže len popozerať firmu a občas niečo podať), nemusí byť platené, je to o dobrovoľnom príspevku zamestnavatela. Platí len v Nemecku. V Rakúsku je Probearbeiten zakázané.
To je jeden den max
Jeden deň
Ten deň je nato aby si pozrela čo a ako, opýtala sa a rozhodla sa či vôbec nastupis
Moze byt aj mesiac- zalezi, od pozicie, zaucania, ci je clovek dlhodobo nezamestnany. Ak je bez platu, maximalne tyzden, ak je to nejaka "zlozita" pozicia. Ak sa bavime o praci typu upratovacka/ pokladnicka, maximalne den.
@vroni v nenecku ma Jobcenter normalne taketo mesacne Probearbeiten, ale teda mesiac je maximum.
@vevesh, no.... Má a nemá. Dostane peniaze, áno, ale nie viac ako bez práce. Za mňa je to demotivacne voči zamestnancovi a neférové voči konkurencii bez zmluvy s Jobcentrom. Ale to je fuk. Proste ten mesiac "Probearbeit" vychádza z pravidiel Jobcentra a nie zo zákona samotného. Ten žiadnu lehotu nedáva.
Dakujem za odpvede, on tvrdil ze to bude zaplatené s Minimallohnom ale nejak sa mi to nezdá. Tak sa na to radšej vykašľal
Tak asi stačí jeden deň.....závisí od toho ci je to zaplatené....bežne to neplatia.....načo robiť 4 dní zadarmo..od toho je skúšobná soba