Probearbeiten v Nemecku

6. nov 2024

Baby je bezne Probearbeiten viac dni? Myslim 3-4 dni? Lebo mi to nejak pride divne

Dakujem

pieksamaki
7. nov 2024

Tak asi stačí jeden deň.....závisí od toho ci je to zaplatené....bežne to neplatia.....načo robiť 4 dní zadarmo..od toho je skúšobná soba

vroni
7. nov 2024

Probearbeiten na viac než na pár hodin, resp. pár dní pri viacerých prevádzkach svedčí o neserioznosti zamestnávateľa a chuti zneužívať systém. Takže by mi náramne blikali kontrolky. Ale zákon nijako neohraničuje, ako dlho smie Probearbeiten trvat. Určuje len, že sa zamestnanec nemusí držať pracovného času ani oblečenia a nesmie vykonávať žiadnu (samostatnú) prácu. Pokiaľ ide o skutočne Probearbeiten (čiže len popozerať firmu a občas niečo podať), nemusí byť platené, je to o dobrovoľnom príspevku zamestnavatela. Platí len v Nemecku. V Rakúsku je Probearbeiten zakázané.

kiki68
7. nov 2024

To je jeden den max

minenkak
7. nov 2024

Jeden deň

minenkak
7. nov 2024

Ten deň je nato aby si pozrela čo a ako, opýtala sa a rozhodla sa či vôbec nastupis

vevesh
7. nov 2024

Moze byt aj mesiac- zalezi, od pozicie, zaucania, ci je clovek dlhodobo nezamestnany. Ak je bez platu, maximalne tyzden, ak je to nejaka "zlozita" pozicia. Ak sa bavime o praci typu upratovacka/ pokladnicka, maximalne den.
@vroni v nenecku ma Jobcenter normalne taketo mesacne Probearbeiten, ale teda mesiac je maximum.

vroni
7. nov 2024

@vevesh, viem, že má. Ale ten mesiac je pravidlo Jobcentra a nie zákona. Čo si o tom myslím je iná vec, ale to nie je téma 🤣 Že to niektoré firmy bezostysne zneužívajú je žiaľ fakt.

vevesh
7. nov 2024

@vroni tak ale dany clovek to "ma zaplatene", nadarmo nerobi...🫣🫣🫣🫣

vroni
7. nov 2024

@vevesh, no.... Má a nemá. Dostane peniaze, áno, ale nie viac ako bez práce. Za mňa je to demotivacne voči zamestnancovi a neférové voči konkurencii bez zmluvy s Jobcentrom. Ale to je fuk. Proste ten mesiac "Probearbeit" vychádza z pravidiel Jobcentra a nie zo zákona samotného. Ten žiadnu lehotu nedáva.

autor
7. nov 2024

Dakujem za odpvede, on tvrdil ze to bude zaplatené s Minimallohnom ale nejak sa mi to nezdá. Tak sa na to radšej vykašľal