Pomohol by mi niekto ako postupovat pri vybavovani rodinnych pridavkoch alebo pozdravom nejakú overenú agentúru,ktora stým vie pomôcť budem veľmi vďačná dakujem
https://www.preklady-nemeckeho-jazyka.cz/ skús cez túto pani. Ja cez ňu vybavujem Elterngeld 😊
manzelovi to cele pomohol vybavit zamestnavatel a ich uctovnicka. no poviem, bol to aj tak narocny a v celku zdlhavy proces
@plankina ešte to zatiaľ nevybavujem,čakám nejaké papiere s nemecka malo by mu prísť aj poistné...
No to bude určite zdĺhavé.
@vancovasona skúsila som jej napísať,uvidím ci mi odpise koľko si za poradenstvo platila?
@michaela025 ja som platila 153€ s tým, že až do vyplatenia je mi k dispozícii, aj keď budú úrady niečo potrebovať obraciam sa na ňu. A ona im to aj elektronicky všetko posiela (to čo ja poštou)
@vancovasona volala mi poobede,mala som poobednú tak nejak sme sa ešte nedohodli neviem či nejako 121e alebo som zle počula nepovedala,tak môžem sa spoľahnúť že mi to vybaví
Som sa čudovala,že tak málo pretože 300e pýtajú,aj dá preložiť,rodný list a tieto dokumenty ci si to musím sama dakujem za odpoved
@michaela025 preložiť veci asi sama, mne sa narodila dcéra v DE, čiže mám papiere k tomu potrebné v nemčine už
@vancovasona ďakujem ti za poradenstvo už vybavujem pridavky pani hneď reaguje na všetko co sa pýtam moc ti dakujem
@michaela025 za máličko 😊 áno je veľmi šikovná a ozaj hneď všetko rieši
@michaela025 Dobrý den môžem sa opytať kolko dú rodinne pridavky v nemecku
Zavolaj si do Familienkasse, ale vsetko je aj on-line. Vyplnit, nechat podpisat u zamestnavatela, dolozit rodny list. Najlepsie je volat tak aby sa nezobrazovalo cislo na displaji, iba tak Ti lenivi uradnici zdvihnu. Nepusti ich slovu a nemechaj sa odbit. Nepotrebujes ziadnu agenturu.