Ahoj je tu niektorá ktorá rodila v zahraničí v Mníchove a okolí?
@michaela20011203 ahoj a uz mas vybratu porodnicu lebo ja fakt netuším ktorú. Lebo jedny hovoria ze Starberg iný že Wolfratshausen a ďalší ze Mníchov
@zuzadielko4 ahoj ja bývam v Garmisch-Partenkirchen takže budem rodiť tu aj v nemocnici počula som samé dobré veci na túto nemocnicu. Kedy máš termín?
Ja som rodila pred pár rokmi v Nemecku ale v Celle úplne inde ale nemusíš dá báť. Vyber podľa pocitu kde sa ti viac paci. My sme mali len jednu pôrodnicu na blízku takze som išla kde bolo najbližšie
@michaela20011203 termin mam v polovici augusta tiez som rozmýšľala nad Garmischom ale od mesta kde byva dialnica furt upchata. Tak v okoli musim sacrozhodnut
@zuzadielko4 rada by som ti poradila ktorá je najlepšia ale nepoznám tie nemocnice vôbec ... Ja mám skôr strach z jugendamtu keď som videla ako bez prici odoberajú deti rodičom...
@michaela20011203 to je co ten jugenamt vies mi povedat nieco via o tom?
@zuzadielko4 to je nemecká socialka veľa detí bez príčin odobrali rodičom... Skús si hodiť do YouTube jugendamt a pozri si zopár videí. Ľuďom zoberú dieťa niekedy už čakajú kým porodis a hneď ho dajú nemeckej rodine ktorá chce dieťa...
@michaela20011203 to nahodne beru aleboaju vytipovane rodicky
@zuzadielko4 neviem ako to u nich funguje akurát viem jedno že nemusia mať ani od sudu povolenie skrátka nabehnú do bytu a navymislaju si. Ja osobne som videla jednu ženu ktorá porodila a rovno jej dieťa zobrali a povedali že je v nebezpečenstve. Ale netuším v akom keďze len porodila... Viacero statou okomentovalo Bavorsko a celý jugendamt ako skorumpovaný čo podľa mňa aj je. Ja osobne mám strach tu aj dieťa porodiť. Rozmýšľali sme s priateľom či neodídeme. Ale má.tu dobrú prácu a všetko už máme tu zabezpečené pre malu. Ja osobne musím ísť na jugendamt a podpísať papiere aby môj priateľ mal právo na našu dcérku lebo nie sme zobrati. Takže tieto zákony mi prídu pritiahnuté za vlasy.
@zuzadielko4 V Nemecku su porodnice na dobrej urovni. Rodila som v troch mestach. Vsade super vybavenie, super personal. Pri Mnichove v Gräfelfingu. (Ked som sa bola nahlasit na porod, mohla som sa pozriet ako to tam vyzera. Casto ponukali Infoabebend. Ale pocas korony to asi mozne nie je. Tak si vyhladaj webovky)
Inac vobec sa nestresuj bavorskou socialkou, len tak deti neodoberaju.... Az som si dala na YouTube najst nejake videa, jedno pustila a rodicia, ktorym deti odobrali v nom uznali, ze mali problemy, ktore uz vyriesili a cakaju kym im deti vratia... Podla nich to trva dlho.
Priatel od Michaela musi ist na Jugendamt podpisat otcovstvo. Uplne bezny postup aj na SK, kedze nie su manzelia.
Slecna asi myslela norsku socialku barnevernet...
@michaela20011203
@zuzadielko4 vobec to s tym Jungendamt nepocuvaj. Ludia, co maju v Nemecku problemy tohto typu, tak je tam na to dost pozadie a to casto zamlcia. Nepoznam nikoho , komu by v Nemecku odobrali dieta. Tym myslim bezne situovanych ludi bez existencnych a nejakych vaznych pravnych problemov. Myslim, ze na nete najdes vsetko mozne. Skor byt Tebou tak si mrknem nemecke skupiny tehuliek na Facebook a podla toho vyberiem porodnicu. Aj ked ten standard bude podla mna podobny. Ja zijem v Rakusku a porod aj papierovacky tu prebehli v poriadku.
No my sme zobrati a sme sa dohodli nocnicu vo vedlajsom meste ked bude treba doniesť tak aby nechodil neviem koľko km
@denisakonarik ahoj nie Geretsried
@zuzadielko4 ahoj ja som v bavorskú a čaká ma pôrod...