Logopédia a kurz nemčiny pre deti v Nemecku

26. máj 2022

Ahojte žijeme v DE a malému ( 5 rokov) robí problém nemcina. Rozhodli sme sa ze ho prihlásime na kurz nemčiny. Kurz je docela drahý 40 e za hodinu. Pri prihlasovani ( pred tyzdnom) sme povedali ze maly chodi k logopedovi, ta pani povedala ze kurz mu pomoze.
Včera mal malý prvýkrát hodinu.
Dosť ma prekvapili otázky tej učiteľky.
Prvá otázka..- ako sa voláš?
-ehmm David
-ehmm? Co to je ehmm? Ty sa voláš ehmm David?
Toto sa ho asi 3x opýtala. Chudák maly už slzicky na krajičku, nevedel co ma povedať.
Tak ja hovorím
- ze maly musí chodiť k logopedovi, jeho výslovnosť nie je ešte perfektná.
Ona sa hneď ohrnula ze ona není logoped. A ze si mame z domu doniesť nejaký materiál. To mam ja vymyslat im program? Ved oni by mali mat predsa plan podla ktoreho pôjdu, ci?
Tak ma to docela sklamalo, čo si myslíte?

lusyyy36
26. máj 2022

Už by som ho tam nedala...a chodi maly do skolky? Moja zle rozpravala, poslali nas zo skolky do jedného vyvojoveho cebtra na Logo a tam zhodnottili, ze je všetko ok, len potrebuje čas. Teraz rozprava uz super nemecky,jasne,ma problem ešte s gramatikou trochu,je prvacka a jedna z najlepších v triede

autor
26. máj 2022

@lusyyy36 chodi do škôlky, ale aj v tej skolke je veľa detí cudzincov, tie nevedia tiez dobre jazyk. A tie deti ktoré vedia jazyk sa nechcú hrať s deťmi, ktoré jazyk nevedia. 😟 tak sme mu chceli takto pomôcť.
Vy sa doma rozprávate nemecky s malou? Alebo sa nemčinu naučila len v skolke a od kamarátov?

jana_eyre_2
26. máj 2022

No to asi nebude moc vhodná ucitelka pre tak malé dieťa.. skúste nájsť inú, keď táto má problém komunikovať s deťmi.. a dajte jej aj recenziu.. mňa by to teda tiež dosť mrzelo..

luccija
26. máj 2022

Zlý začiatok...už by som tam nechodila kto nemá nervy na deti hneď v prvý deň nevesti to nič dobré

zuzinabila
26. máj 2022

Totalne zly pristup.zdoraznovanim zlozvykov v reci mu moze sposobit problém,napr.zajakavost..hned zmenit ucitelku

katkafra
26. máj 2022

Co robi malemu vlastne problem. Nemcina alebo vyslovnost ako taka?

lusyyy36
26. máj 2022

Doma po slovensky a po arabsky. V skolke bolo 90% deti cudzincov, vacsinou turci. Ale naučila sa nemcinu napriek tomu tam

autor
26. máj 2022

@katkafra jemu robí problém aj nemčina aj výslovnosť.

autor
26. máj 2022

@lusyyy36 to je šikovná teda 🙂