Ahojte žijeme v DE a malému ( 5 rokov) robí problém nemcina. Rozhodli sme sa ze ho prihlásime na kurz nemčiny. Kurz je docela drahý 40 e za hodinu. Pri prihlasovani ( pred tyzdnom) sme povedali ze maly chodi k logopedovi, ta pani povedala ze kurz mu pomoze.
Včera mal malý prvýkrát hodinu.
Dosť ma prekvapili otázky tej učiteľky.
Prvá otázka..- ako sa voláš?
-ehmm David
-ehmm? Co to je ehmm? Ty sa voláš ehmm David?
Toto sa ho asi 3x opýtala. Chudák maly už slzicky na krajičku, nevedel co ma povedať.
Tak ja hovorím
- ze maly musí chodiť k logopedovi, jeho výslovnosť nie je ešte perfektná.
Ona sa hneď ohrnula ze ona není logoped. A ze si mame z domu doniesť nejaký materiál. To mam ja vymyslat im program? Ved oni by mali mat predsa plan podla ktoreho pôjdu, ci?
Tak ma to docela sklamalo, čo si myslíte?
@lusyyy36 chodi do škôlky, ale aj v tej skolke je veľa detí cudzincov, tie nevedia tiez dobre jazyk. A tie deti ktoré vedia jazyk sa nechcú hrať s deťmi, ktoré jazyk nevedia. 😟 tak sme mu chceli takto pomôcť.
Vy sa doma rozprávate nemecky s malou? Alebo sa nemčinu naučila len v skolke a od kamarátov?
No to asi nebude moc vhodná ucitelka pre tak malé dieťa.. skúste nájsť inú, keď táto má problém komunikovať s deťmi.. a dajte jej aj recenziu.. mňa by to teda tiež dosť mrzelo..
Zlý začiatok...už by som tam nechodila kto nemá nervy na deti hneď v prvý deň nevesti to nič dobré
Totalne zly pristup.zdoraznovanim zlozvykov v reci mu moze sposobit problém,napr.zajakavost..hned zmenit ucitelku
Co robi malemu vlastne problem. Nemcina alebo vyslovnost ako taka?
Doma po slovensky a po arabsky. V skolke bolo 90% deti cudzincov, vacsinou turci. Ale naučila sa nemcinu napriek tomu tam
@katkafra jemu robí problém aj nemčina aj výslovnosť.
@lusyyy36 to je šikovná teda 🙂
Už by som ho tam nedala...a chodi maly do skolky? Moja zle rozpravala, poslali nas zo skolky do jedného vyvojoveho cebtra na Logo a tam zhodnottili, ze je všetko ok, len potrebuje čas. Teraz rozprava uz super nemecky,jasne,ma problem ešte s gramatikou trochu,je prvacka a jedna z najlepších v triede