Kindergeld z Nemecka

19. nov 2024

Ahojte neviete či sa v decembri bude dostavať niečo navyše pre dieťa k rodinným prídavkom kindergeld ďakujem

klaudiadia99
6. dec 2024

Ahoj, mne nič neprišlo.. ale sa mi zdá ze som čítala niekde ze ani nepríde keďže sa poberá aj kindergeld a aj kinderzuschlang

autor
6. dec 2024

@klaudiadia99 aha a to druhé kinderzuschlang je čo to je niečo k tomu prídavku ?

klaudiadia99
6. dec 2024

Ano to je prídavok k prídavku, to je ďalších 250€ mesačne

autor
6. dec 2024

@klaudiadia99 aha takže dostaneme 500€ teraz v decembri ? Prepáč ale ja neviem ako to chodí manžel len nedávno začal pracovať v Nemecku ďakujem

sovica
6. dec 2024

@klaudiadia99 Ale pre Kinderzuschlag sú tiež isté obmedzenia. Nedostáva to každý. To je prídavok skôr pre tie sociálne prípady, kedy nemá rodič dostatočný príjem. Čiže ak hrubý mesačný príjem nedosahuje hranicu minimálneho príjmu, tak ho človek (rodina) nedostane.
@autorka, ak Tvoj manžel išiel pracovať do Nemecka, tak snáď nie za minimálnu mzdu? Myslím, že nárok na Kinderzuschlag mať nebudete. Ale však manžel vie koľko zarobí, tak nech si to prepočíta a overí na nejakom úrade, pozrie na google (určite tam nájde relevantné info). Píšem Ti to len preto, aby si sa zbytočne netešila a nebola potom sklamaná, že nič viac okrem Kindergeld nedostanete.

pieksamaki
6. dec 2024

@sovica myslím ze aj online vypočíta aplikácia je je narok na kinderzuschlag

klaudiadia99
7. dec 2024

Nie nedostanete. To treba požiadať o to aby ako píšu komentáre tak musia vypočítať ci máte na to nárok a veľa vecí okolo toho.. nedáva sa to automaticky