Bürgergeld

kani111
7. júl 2024

Ahojte,mate niekto nejaké skúsenosti s Burgergeld v Nemecku?
Ďakujem za odpoveď

stellarstar
7. júl 2024

@kani111 ten link kt som ti poslala nepomohol?

svetlonos
7. júl 2024

@kani111
parádne to funguje. Robíš 💩 a mesacne ti zostane viac € ako trebars predavacke.
Akurát mi to muz povedal na príklade, je Nemec. Rodina s 2 detmi dostane zaplatený byt a ostane im ešte 1600e mesačne. Stačí takto?
V podstate dostávajú ľudia stanovený príjem a uhradené náklady na bývanie za nič. Pracovne návyky adeee a z detí vyrastú ničemovia ničotni. Ved naco pracovať keď im peniaze prsia zadarmo??
Kto tento systém vymyslel chce tu krajinu uplne zničiť. Toto by bol masaker aj keby podporili len špeciálne prípady ake všetkých, zdravých ľudí?? Des a hruza.

kani111
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
bluka2
8. júl 2024

@svetlonos Úplne súhlasím. Moja výplata je z tých lepších, ale keby som mala zaplatený byt, Bürgergeld, ziadne príspevky za škôlku a druzinu, až taký extrémny rozdiel by to nebol, s tým, že by som cez den mala voľno 😄 btw k tomu som dospela po rozhovore s kamoskou, ktorá pracuje v Jobcenter (pracuje presne s tou skupinou, ktorá nechce pracovať. Jej nápln práce spočíva v tom, že hovorí fabrikám, že pre nich nevie najst ľudí.) jej ex pobera Bürgergeld, vo voľnom čase opravuje mobily (samozrejme na čierno) a ma lepší príjem než ona 🤣😆 zistili pri počítaní výživného na deti haha
Absurdne a to sa radim k solidárnym ludom. Však toto demotivuje pracovať

svetlonos
8. júl 2024

@bluka2
no poviem ti, znie to dosť lákavo ale kam to speje ?? Ja by by som sa doma určite nenudili, riesila by som hoby, mala casuuu a venovali by sme sa detom. Ale to nie je normálne takto. Ôk, keď niekto výhra ci zdedí hromady peňazí, budis. Ale nie dávať takto pod nos paušálne všetkým. Ved je to na hlavu. Niekedy keď počúvam príbehy ludi ako ich zničila choroba aj rodinu financne, je to úžasná pomoc. Ale zdravím ľuďom takuto medvediu službu robiť?
Svokrovej zeny dcere odrezali nohu po koleno- rakovina kosti. Po pol roku ju už up naháňali do roboty 🙈 v Nemecku. Ze ma urobiť preškolenie a robiť v kancli aby teda nemusela stat. No hyeny, hlavne ze burgergeld teraz vymysleli.

pieksamaki
15. júl 2024

@svetlonos no veru....vidím to tam....