Ako sa môže žena zamestnať v Nemecku?

8. jan 2023

Ahojte,
prosim viete mi poradiť ako sa žena môže dostať do práce do Nemecka konkretne robit elektriku, s tym ze si spravi vyhlasky na elektriku. Viem vsetko ma svoj cas neda sa to hned.
Ale je taka moznost pre zeny.

Prosím o seriózne komenty, bez uštipačneho podtonu, to ma nezaujíma.

anjelicek26
8. jan 2023

Tak zaklad je rec, alebo ist s partiou, kde aspon jeden dobre hovori nemecky... ake mas vzdelanie? Pracovne skusenosti? Vela tu totiz akceptuju... na pohlavi nezalezi. Kamarat je tu elektrikar, ma vacsiu firmu, ale teda bez nemciny take nieco nejde...takze prvy krok je jazykovka a co najlepsie to pred odchodom dotiahnut.

autor
8. jan 2023

@anjelicek26 ano viem, mam zakldy neminy a viem anglicky, mam technicku vysoku skolu, mam prax z inej oblasti technickej, obhliadam sa do oblasti elektriky ako som napisala doucit sa dorobit si papiere a tak dalej… ako som pisala chce to cas ale zaujima ma tato oblast. Preto som chcela diskutovat s niekym kto sa vyzna v tejto oblasti a poradil mi ako to docielit…

anjelicek26
8. jan 2023

Tak to bohuzial som prilis malo zbehla, ale ked mas technicku vysoku skolu, poslala by som zivotopisy do firiem s touto specializaciu a zameranie elektrika a uz si tam doziadat kurzy na zlepsenie specializacie... a nemcinu treba dostat na lepsiu uroven, predsalen tu (hlavne klienti) anglictinu sice vedia, ale ocakavaju nemcinu. Vo firmach interne nie je problem anglicky.

stannkal
8. jan 2023

Nerozumiem celkom prečo je dôležité ci žena alebo muž, podmienky sú rovnaké pre obidve pohlavia. Ak ti je veľmi dôležité ist pracovať do nemecka tak najlepšie je začať v tom odbore v ktorom už máš prax a prácu si hľadať najskôr vo väčšej firme, tam budu akceptovať aj angličtinu. Samozrejme teda ak nebudes priamo v kontakte so zákazníkmi. Ak mas VŠ technickeho smeru a aj prax tak by nemal byt problém nieco si nájsť. Od toho sa potom môžeš odraziť ďalej. Nemčinu sa oveľa rýchlejšie naučíš keď tam už budeš žiť.

dagmarovita
8. jan 2023

Ved posles zivotopis vo nemcine a spravis pohovor online ci cez telefon, prides, ubytujes sa a pracujes.

autor
9. jan 2023

@anjelicek26 tvoj kamarat ktory je elektrikar vedel by poradit… seriozne firmy, ktore neokaslu cloveka? Ďakujem.

kiki68
9. jan 2023

Idealne je ked ma nejake vzdelanie a moze ist ako pomocny robotnik, pomocny elektrikar ( ma nejake skusenosti) a ide do nejakej firmy. Firma ju moze vziat aj ked ide nastupit na Lehre, cize sa ide vyucit popri tom. Z toho dostane firma nejake peniaze za nu. To sa da v Nemecku riesit cez urad prace myslim, lebo na ten Job je Forderung skrz kvoty zien na tej pozicii. A kvoty sa skrz diskriminaciu pohlavia musia naplnat co najviac. Cize rovno takto. Ja som tiez uvazovala o takom smere ze Heizungstechnikerin, lebo je to ryzovacka jak blazen

kiki68
9. jan 2023

Tak Kontaktuj firmy v DE, posli CV a motivacny list v nemcine, skus ci by to neslo s tou Lehre.

lesnytrubiroh
24. jan 2023

Ja pracujem pre serióznu firmu v Nemecku. Môžem ti poradiť. Na pohovoroch býva jeden človek, čo vie česky. Ale na začiatok ti angličtina stačí..