Ktorý farár umožní mať nezosobášených krstných rodičov?

lussia234
24. feb 2023

Ahojte , vie mi niekto poradiť či tu v okoli, nájdem farára , čo mi umožní mat ako krstných rodičov pár ktorý nieje zosobášený a vychovávajú spolu dieťa ? Áno viem , nieje to v súlade s podmienkami kt.by mali byt ale aj tak ma to zaujíma … vďaka

wejuska7910
24. feb 2023

@lussia234 nie.ked tak moze byt iba jeden ale ako par skor nie

tosomja
24. feb 2023

@lussia234 my sme nemali vôbec krstnych. Boli sme len my rodičia. Krstili sme tak tri deti naraz. Všetko sa dá.

osky
24. feb 2023

@lussia234 prepac ale naco chces krstit dieta,ked ani najprvotnejsiu podmienku nemienis splnit.
Ano,da Sa vselico..ale spravne to nie je. a ak takeho knaza najdes,bude za to zodpovedat aj on.
Naco divadlo,ked to neberiete vazne.

osky
24. feb 2023

@tosomja da Sa vselico.
A vas pripad je zas uplne iny.
Ale tiez nie celkom spravny...

janinah
24. feb 2023

Ludia si neuvedomujú jednu vec...žiadaju od kňaza ústupky a kňaz môže reagovať na situáciu podla okolností,napr. vidí a zhodnotí postoj rodičov a dieťa pokrstí,lebo mu je jasné,že pri niektorých rodičoch by to dieť kludne mohlo ostať aj nepokrstené,ak nepristúpi na ich požiadavky,aj ked na niektoré požiadavky jednoducho pristúpiť nesmie.Názor ľudí a dokonca aj nadriadených na onoho kňaza je nepodstatný,ale ten kňaz sa raz postaví pred Boha a bude sa zodpovedať prečo konal ako konal.Preto by som si nikdy nedovolila žiadať kňaza o výnimky.

janka_266
24. feb 2023

@lussia234 môže byt jeden krstný a jeden ako svedok krstu.

vsicka036
24. feb 2023

@lussia234 boli sme krstni minuly mesiac. A knaz na nauke hovoril, ze je uspech, ked ma dieta krstnych rodicov. Lebo uz je malo tych, co splnaju podmienky. Ale dieta moze byt pokrstene aj bez krstnych rodicov.

lussia234
autor
25. feb 2023

@vsicka036 kde to bolo

vsicka036
25. feb 2023

@lussia234 v Cadci

niki78281
25. feb 2023

@lussia234 a to je akože podmienka že krstný rodičia musia byť zosobášení? Veď niektorý sú krstnými rodičmi aj keď netvoria pár. Alebo si za krstného rodiča viber len jedného. Či už ani to sa nedá?
@lussia234

majkaocka
26. feb 2023

@tosomja to ako fakt to sa dá ze nemáš krstných rodičov som nevedela