Fakt prosím len o vyjadrenie žien, ktoré používajú klokanku. Poraďte takú ktorá netlačí nožičky max do 40e
klokanku nie, hladaj ergonomicky nosic, nam vyhovovala Manduca, Liliputi, pozri bazar, sa dobru cenu zachovale kusky
napr.:
https://www.modrykonik.sk/market/satky-nosice-k...
Ktora netlaci nozky. Tak odporucam hoci aku ergo. Pozri si bazar tu na mk. Najdes manducu aj za 20 euro.
Ja som mala síce ergo nosič využitý 2x,ale včera sme kúpili klokanku pre bábiku a hrôza neviem si v tom dieťa predstaviť. Chceš asi klokanku lebo je lacnejšia než ergo nosič? Ak áno tak potom sa radšej po bazári popozeraj
@queenofdisaster_7 BA má klokanku a vyzerá keď tam dáš bábiku ako ergo tuším aj foto som dala na MK :D
Neviem ci sa dockas pre teba uspokojivé odpovede lebo klokanka naozaj nieje vhodná pre dieťatko. Ak máš obmedzeny rozpočet najdes vhodný nosic za 40 euro z bazáru urcite. Treba pozerať na ergo nosiče ako sú moyo, manduca, zumbuca, rishino, sestrice atd..
Na Facebook je aj skupina nosíme deti s laskou kde su výpredaje a tieto nosiče sa dajú kúpiť lacnejšie.
V prvom rade ide o zdravie a pohodlie dieťatka a tak isto aj maminky ktorá nosi. To klokankou nedosiahne keďže tam babo visí za genitálie a ty budeš citiť celu jeho vahu. Je to vec do ktorej sa oplatí investovať aj čas na prieskum aj peniažky.
AUTORKE
my máme nosič Babybjorn Mini - nenasádzaš o ako ruksak zpredu ale obliekaš ako tričko/športovú podprdu (má popruhy na chrbte do X) 👍 rýchle, ľahké, pohodlné, žiadne nastavovania, malý je v tom do 5 sekund... ja môžem porovnať so šatkou, šatkonosičom a nosičom a toto je presne pre mňa/nás 🙂 samozrejme malého v tom nevláčim hodinu (ale to by mi nevydržal ani v šatke či nosiči), ak potrebujem mať voľné ruky na 15 minút tak ideálne 😎 vybehnem na nákup, zmrzku, vybaviť kuriéra, zaplatiť poštu, proste také rýchle presuny - kde by kuriér čakal 10-15 minút kým by som si zaviazala šatku 🙄 skúšala som Mini aj ten jemnučký a aj mesh verziu, keďže som si nevedela vybrať tak máme obidva 😀 ale teda cena nového je vyššia, skús popozerať bazar - OPLATI SA TO!
PS ostatným : ani ma neoznačujte, vďaka 😘
Ked sa vyberie taky nosic, ktory sa da nastavit, tak nozicky netlaci. Napriklad Kibi. Sesterka kupila na bazosi za 50 tusim. Ja som kupovala pred 7 rokmi novy okolo 100-vky a vyuzila som pri 3 detoch.
Klokanky tlacia nie nozicky, ale rozkrok, pre chlapceka uplne zle, ale ani pre dievcatko to nie je pohodlne.
Ale uz ako uznas za vhodne...
pozor klokanka nie je vhodna
skus skorej nosič , treba vyskušat každemu babu sadne iny typ ale je tu aj skupina na nosenie,alebo si pozri obchodík , niekde za poplatok si ich môžeš vyskušat viacero
u nás pri poslednom nevyhnutnost nosič fakt perfektna vecička