Poprosím vás o radu, neviem akú babysatku vybrať, tých značiek je hodne a aj ceny sú rôzne. Nechcem elasticku, pri niektorých nie je spomenuté či sú elastické alebo nie. Ceny sa pohybujú od 25€ do cca 85, preto neviem V čom môže byť až taký rozdiel pri satke. Chcela by som hlavne niečo na leto, V čom sa nebude mala moc potiť A bude to aj prijemný materiál za priatelnu cenu.
@vejula Ahoj, ďakujem za rady, ja som začiatočníčka, bábätko má 2mesiace a chcem to len na nosenie po dome a záhrade, hlavne na leto teraz. Tak ak by si mi vedela poradiť daku značku, skôr len tu čistú bavlnu,takú čo sa dobre viaže a nenatiahne sa. Diky moc.
@martinkaa21 pre začiatočnikov a do tohto tepla susuper - vatanai - so vzorom vlniek, aj pružkate su ok - velmi poddajné, výborne sa uťahuju. Pohodlné nosenie dieťatka do hmotnosti tak do 8KG
dalej vhodné ellevil ZARa
ja mám didymos žakar (lilien)- tiež velmi poddajna šatka, tenká vhodná na leto
Pozor na značky Medley, Pentelka, Womar, Cybex, Ginger Cat - je to metráž - nekupovať.
@martinkaa21 aj fidella je jemná a tenká
všetky info nájdeš najlepšie tu https://www.modrykonik.sk/group/1862/
Tu majú na Fidella šatky na sklade zrovna aj akciu: http://www.klbkostastia.sk/ 😉 možno niekoho poteší táto info...
Ja som Fidellu skúšala, je veľmi jemnučká ale napriek tomu prekvapivo nosná, viaže sa s ňou super aj na chrbát vďaka jej extra šírke 😉
Rozdiely v babyšatkách su velké. Davaj si pozor aby si nekupila klasicku metraž, ktorá sa tvári ako šatka - dieťatko sa v nej neda poriadne pouťahovať, uväz nedrží tvar, dieťatko je po chvílke pokrivené, mamičke šatka reže do ramien, nosenie je nepohodlné.
V prvom rade treba pozrieť dlžku - podla uväzu, ktorý chceš nim viazať a tvojej konf. velkosti. Gramaž šatky určuje, či je šatka skôr tenšia alebo hrubšia. Tenšie šatky su dobre na leto, najmä pre maličké detičky, pri väčších detičkach však nosenie môže prestať byť pohodlné, kedže nosnosť týchto šatiek je menšia
Potom treba pozerať na zloženie šatky. ćistá bavlna je dobrá pre začiatočničky- je poddajna, bez špeci udržby, dobre sa doťahuje.... Šatky s prímesou lanu konope su nosnejšie, priedušne, no nové su tvrdšie, treba ich zanosiť, alebo kupiť zanosene z bazaru - skôr by som odporučala už skusenejším nosičkam, lebo sa viaže trošku ťažšie. Potom možno kupiť šatky s prímesou vlny - su velmi poddajne, no niektoré môžu trocha kusať, treba oskušať predom. Potom su šatky s prímesou hodvabu - lesklé šatky, bambusu....