ahojte, dievcata prosim tie, ktore nosili aj novorodencov v nosicoch. Ktory je idealny aj na dojcenie?
Starsich som nosila v ergu, pri synovi som mala novorodenecku vlozku, ale nepamatam si, ci som syna v nom aj dojcila takto skoro. Pri starsej dcere som to kupila az ked mala 4 mesiace.
Rozmyslam opat nad ergom, manducou, alebo rischinom (flexible - taky do 20kg). Ale vobec nie som ista, a po 13 rokoch mam pocit, ze su niektore veci jadrova fyzika. 🤣 Drobec ma teraz 2 tyzdne.
ps: satku nechcem - netrufam si (asi ta by bola idealna).
Dakujem.
@cucoryedka
hopediez, myslím tak sa volá. A inak aj v satke sa da kojit. Ale určite ich je viac, ja som používala tieto dve veci. Potom mam este jeden ale to je fakt tak max do 4 kg, ničí to chrbát, takže za mna skôr pre predcasniatka alebo menšie babetka.
Za mna rischino nie, neda sa jednoducho prestavovat. Ja mam belenku a to ide krasne jednou rukou len potiahnem, ale rischino nie. Ten som dala muzovi kedze nekoji.
Sestrice ✅
@cucoryedka mala som Moyo. Ale až od 4 týždňoch. Prvý mesiac len šatka. Resp keď malo dieťa tie 4kg. Rastú rýchlo.Tie čierne popruhy v predu na ramenách som si vždy pri dojčení uvoľnila (išlo to úplne ľahúčko jednou rukou), spustila dieťa nižšie, a potom som ich tiež jednou rukou ľahko utiahla naspäť hore.