Alebo su uz moderne len tie farebne zavinovacky so vzormi na suchy zips?? kolko mamiciek pouziva este perinky,do ktorych sakedysi davali pierkoe vankuse?? Je hamba chodit s klasickou perinkou??? perinkan alebo zavinovacka je pre babatko lepsia..pevnejsia??
no su v mode urcite , ja som pouzivala tie klasicke a lepsie boli ako tie zavinovacky, tam dieta klesa dole a aj nedobre sa to drzi, tak nepevno....ja osobne odporucam klasiku...
hanba? preco by to bola hanba? tie zavinovacky su dost drahe...hanba to nieje. babatka byvaju spokojnejsie v zavinovackach.
My sme mali doma klasickú zavinovačku,aj keď sme je nemali vyplnenú pierkovym vankúšom.Ja osobne si myslím že je lepšia klasická a aj pevnejšia,doma sme ju bežne používali.Moderná nebola taká pevná ako klasická.
podla mna jednoznacne klasicka perinka,lepsie drzi babo,je pevnejsia...tie rychlozavinovacky nic moc podla mna,ja som mala stale pocit,ze mi maly odtial vypadne....
🙂 Je dôležité, či sú moderné? Používala som klasické perinky pri oboch deťoch, boli ešte po mne, len som ich vyprala (aj tú páperovú výplň). Mám zimné deti, tak to bola tá najlepšia voľba, boli v teple, perinka je dostatočne pevná na nosenie bábätka aj pre ocka, aby mohol uspávať. Nedokážem však porovnať perinku so zavinovačkou, keďže ma nijak neoslovila, žiadnu som si nezaobstarala. Rozhodne som sa nehanbila mať deti v perinke, ale to bude viac mnou 😉.
urcite to nie je hanba, ja som mala takisto klasicku perinku, na nu tri navliecky s cipkou, takze som ich len striedala a bola som s nou ovela spokojnejsia ako s modernymi rychlozavinovackami - po niekolkych praniach sa zdeformovala, suchy zips drzal uz len akotak a malemu z nej trcali nozky. takze u mna vyhrava jednoznacne klasicka perinka 🙂
Jasné, že stará dobrá klasika 😉 m\ sme zavinovali do perinky síce len chvíľku, malá ju neznášala a aj mne sa lepšie s ňou manipulovalo navoľno, ale keď tak som za klasiku 😉
Výplň sme nemali páperovú, ale antialergickú, páperovú už málo dostať a ja som alergička,,,, ale je fakt super a moderná.... čo to znamená?? to podľa mňa na takéto veci móda nesiaha, na bábätkách je to veľmi krásne, teda bábo v klasickej perinke 😉
stara dobra klasika...ked som v nej zdvihla dieta odgrgnut,*nestrepalo* sa mi dole, ale ostalo v nej pekne , ako som ho zavinula...co pri zavinovačke na lepak nebolo mozne...dalsia vyhoda bola, ze sa mi z nou lepsie manipulovalo, hlavne, ked som bola ako prvorodicka, dietatko v nej bolo pevne, nebala som sa , ze sa mi vyšmykne...hlavne v noci, ked trebalo kojit..a bola som ospala, tak to bolo super...takze nepozerat ci moda , nemoda, ale co vyuzijes a co je pre teba a v konecnom dôsledku aj pre dietatko lepsie 😉 ...nepouzivali sme ju sice dlho, ale zo zaciatku na manipulaciu z babom jasne ANO 🙂
Moda, nemoda ja si na klasiku dopustit nedam 🙂
mala som aj moderné perinky, ale používala som tie pôvodné biele s čipkami a boli oveľa lepšie ako tie moderné. Malý mal 2,60 a v tej modernej perinke sa stratil. Na manipuláciu s takým drobcom jednoznačne klasickú pôvodnú perinku, určite nie je dôvod hanbiť sa za ňu.
Aj ja som pouzivala klasicku pri oboch detoch a tiez nedam na nu dopustit. Mala som aj tu modernu na suchy zips, ale tu som velmi nerada pouzivala. Teda vyskusala som ju, ale mam s nou negativne skusenosti. Ked v nej lezalo babatko na boku, tak mu visela hlavicka a musela som mu ju podlozit plienkou aby bolo zarovno s telickom. Takze jednoznacne klasika. A samozrejme sa da do klasickej perinky aj lepsie zabalit dietatko. Nie vsetko co je moderne a hlavne v mode je aj dobre alebo prakticke!
Urcite som za klasicku perinku. Pouzivala som ju pri prvom synovi a budem ju urcite pouzivat aj teraz pri druhom. Je to na nezaplatenie, ked sa nemusis bat, ze ti babo vypadne, alebo sa vykopne z perinky von. Ja som ju pouzivala dost dlho, lebo maly mal inak nekludny spanok. Mala som aj rychloviazacku, ale okrem toho, ze je mala, je aj nepevna a mala som stale pocit, ze z nej vypadne. A stale si vykopaval koniec, takze mal vonku nozky. To sa ti pri klasike nikdy nestane. A su naozaj velmi pekne navliecky ci uz s cipkou alebo bez. Na doma som mala dve take jednoduchsie a ked sme isli na poradnu, alebo niekde tak som dala taku krasnu s cipkou. A nestretla som sa s nazorom, ze by to bolo nemoderne.
No asi budem jedina komu sa perinky nepacia, pouzivala som peknu farebnu zavinovacku a bola som maximalne spokojna, nikdy sa mi maly odtial nevykopal, ani som nemala pocit ze by isiel vypadnut, aj sa mi s babatkom paradne manipulovalo, alebo neviem co vsetko ste tu opisali, vsetci mi sice perinky nutili, ale mne sa to fakt zda nemoderne 😅
ja som mala tu "modernu" zavinovacku a popravde mala mala vonku nohy aj ruky,ale nie preto lebo by to nedrzalo dobre,ale preto lebo nebola rada zavinuta🙂 takze ja som ju len obmotala okolo telicka,ale tak aby vedela hybat rukami aj nohami🙂 ..myslim ze pri druhom mimi nebude ani perinka ani zavinovacka... inak k otazke, mne sa pacia klasicke perinky...
ja mam aj aj...ale klasicka je lepsia, maly je v nom pevne zabaleny, mne sa dobre drzi, rad sa nosi, neviem si predstavit mat ho hodiny denne pokruteneho na rukach bez zavinovacky.....
mam aj tu modernu, ale nic moc....
takze ja som za klasicku....
tiez sme pouzivali klasicku (dokonca este staru napln pierkovu :-P) a podla mna je stale moderna, vsak tie obliecky sa daju kupit rozne.. a k tym rychlozavinovackam.. zbytocne mi zabera miesto v skrini 😀 vyuzila som malinko.. len tak do kocika parkrat..
No tak ja osobne by som s čipkovanou perinkou nešla už ani na krst do kostola 😀 😀 😀 Ale keď sa to niekomu páči tak proti gustu žiaden dišputát. Mne tieto čipky a serepetičky volánky pripadajú strašne malomeštiacky, akože hrať sa na nejakú princeznú lebo čo, keď sme normálni moderní ľudia. To je také sedliacke rokoko baroko. Navyše to vôbec nie je zdravé deti pevne zavinovať, dieťa má byť voĺné, to by Ti potvrdil hocijaký lekár a už nielen v zahraničí. Ak švédska lebo aká princezná sa nechá vyfotiť s potomkom do novín s takou perinkou OK, je to ich status, majú i oni taký konzervatívny a tradičný kódex obliekania, že šatečky, kostýmky, korunka a tak, ale bežný praktický človek? Čipková perinka je taký gýčik.
ja som mala modernu rychlozavinovacku, co mala vyberatelny molitan zo zadnej strany ako vystuz. dala sa okrem sucheho zipsu previazat maslou. nedam dopustit, dobre vyzerala a maleho bezpecne schovavala.
klasicku perinku sme mali v porodnici a rozculovali ma tie snurky a aj tak mi v nej klesal stale dolu.
my sme nadoma pouzivali klasicku perinku, lebo z rychlozavinovacky sa nam maly akurat tak stale vykopal a bolo mu v nej zime aj teplejsie 😉 . k doktorke sme pouzivali tu druhu, predsalen to bolo jednoduchsie a rychlejsie maleho vybrat a zavinut naspat. a podla mna to zalezi aj od samotneho dietatka. niektore deti moc zavinute byt nechcu, tak pre ne su lepsie tie druhe. ale klasicku perinku by som chcela urcite este raz, maly mal v nej ovela pevnejsi chrbatik, ked som ho nosila na rukach
ja som pouzivala pri obidvch a nedam na ne dopustit. 😉 Moderne, nemoderne, hlavne nech plnia ucel 🙂
Malý má 8 mesiacov a mala som klasickú "nemodernú" zavinovačku, s výplňou z peria a bola som veľmi spokojná. Dieťa bolo pevne zabalené a vyrovnané. Neprechádzala som sa s perinkou na rukách medzi ľuďmi po ulici, takže "dilemu" modernosti a nemodernosti som neriešila. V perinke bol 2 mesiace, takže nebol čas na "ukázie". Ak dieťa správne zabalíte do perinky, tak sa dole nezošuchne, má vyrovnaný chrbátik, a ak je aj podopreté na boku, tak má krásne formovanú hlavičku. Moja známa dieťa nemala v perinke a malo zdeformovanú hlavičku a skrátené svaly na krku.
Podľa mňa je to vec zvyku. Ak niekto má staré perinky, asi by bolo zbytočné na tie 2 mesiace kupovať novú zavinovačku. Ak nie, tak skúsiť novú zavinovačku.
A ak vadia "rokoko-baroko" čipky, tak odstrihnúť! 😀
Ja si myslim, ze zavinovacka plni svoj ucel, napr. ak chce dieta chytit aj niekto neskusenejsi, aby mal jeho chrbticu pevne v rukach, je to dobre. A v zime je to dobre v bytoch aj proti prechladnutiu podla mna.
Nasla som modernu variantu periniek: ma vystuz, maslu, dokonca aj cipku a je podla mna moderna:
http://www.babymarket.cz/2265,zavinovacka-s-vyz...
nie je to určite hanba aj ja som mala. ešte k tomu tú ktorej som bola ako bábo . mama to odložila pre vnúčatá. 😀 len potom som ju zrušila lebo sa mi nechcelo žehliť čipku 😀
jasne v poho..
Ja som mala aj klasicku cipkovanu aj modernu na suche zipsy. Ta klasicka sa mi osvedcila podstatne lepsie. A deti ked sli z porodnice boli v nej nadherne. Tu modernu som pouzila tak 2x a potom uz len ako prikrivku.
mlj názor je tiež taký že sú lepšie pevnejšie len mne obe slčny takú perinku odmietli potili sa v tom neskutočne a potom boli nervózne z toho tak som ich musela zrušiť ale určite by som sa za to nehambila mala som ich doma viac aj darovaných aj sme jednu kúpili a úplne zbytočne ☹
mne sa to náhodou páči len ak nie je moc prečačkaná čipkami 😀 😀 😀
ja som pouzivala farebne zavinovacky ale na krste sme mali peknu vysivanu perinku, ved uz niesu take ako volakedy ale take pekne, ale iba tu jednu, zavinovacky su lepsie
jsa som mala tiež klasickú na zavezovanie ale bola farebná zo zvieratkami, rychlozavinovačka bola len na parádu, nebola praktická
ved perinky su take krasne...cisto biele a cipkovane...len radost sa pozerat na dietatko v nej 🙂)
my sme mali klasicku perinku, co sa zaviazala riadne na snurky a podla mna omnoho lepsia ako rychlozavinovacky, aj pevnejsia aj lepsie drzala...
ale zas kazdy co sa mu viac pozdava...