Skúsenosti s ergo nosičom

vladka82
27. jún 2014

Ahojte mamicky,mate niektora skusenosti s Ergo nosicom? A odporucali by ste mi kupit aj pouzity,alebo radsej novy.Dakujem

deny81
27. jún 2014

ja som si prave jeden kupila -pouzity - vyzera ako uplne novy. kamoska mi odporucila tuto znacku,ona je z UK a ma tri baby dost po sebe a povedala ze to je vec ktoru nikomu nepreda ani neposunie ze to je jednoducho tak fantasticke,ze to daruje svojim dceram.kupila pouzity. zbytocne drahe podlamojho su nove. chcela som,aby ho tam za nejaku rozumnejsiu cenu nasla,ale ked uz mala prist,tak mi povedala,ze sa nezadarilo,t ak som kukla sem a tu su ergo nosice lacnejsie ako manduca. k manduce a inym mi povedala, ze ergo je prvou znackou,tkroa prisla na trh s ergonomickym nosicom predeti, manduca a ostatne ze to prebrali. bjorn neviemco aka znacka - na tu mipovedala ze zle zle zle. len od narodenia treba do nosica (ale to aj do manducy a iných) novorodenecku vlozku - kukni na yuotube videa ako sa tam dava dieta a tam tomas nazorne. cakam asi o dva mesiace druhe babeno,tak somzvedava ;)

vladka82
autor
27. jún 2014

tiez sa mi to zda byt zbytocne drahe to nove,ale zas som sa bala kupit pouzite aby to nebolo nahodou opotrebovane 🙂

mammaroma
27. jún 2014

@vladka82
Ergo je značka, ktorá sa veľmi často v Číne nadodobňuje, nemusí mať dostatočne kvalitné vyhotovenie, materiál nemusí byť certifikovaný a aj čo sa týka spon, nemusia byť dostatočne pevné a bezpečné. Ak by som kupovala z druhej ruky, pýtala by som sa na jeho pôvod, kde bol kupovaný. Ak cez nejaký spoľahlivý e-shop, malo by to byť ok. Ak by si chcela viac info, skúseností a rád, odporúčam skupinu:
https://www.modrykonik.sk/group/1862/

mimla
27. jún 2014

Ergo je dobré kúpiť od spoľahlivého predajcu. Predávajúci z druhej ruky často ani netuší, že nemá originál. Je to jediný nosič tohoto typu, ktorý je masívne napodobňovaný. Cenu vzhľadom na dobu využitia považujem za adekvátnu. Ako rozoznať nepravé Ergo od toho pravého sa píše napríklad tu, ale je to po anglicky. https://sites.google.com/site/realorfakeergo/
Ak si všímaš detaily, dá sa kúpiť aj použitý.
Inak, k tej cene, šila som si svoj vlastný nosič (typu mei tai), Keďže sa mi nosítka osvedčili. Po skúsenosti so šitím svojho nosítka môžem len povedať že cena je adekvátna. Kvalitná látka niečo stojí, nite sú silnejšie, je tam polstrovanie, kopec práce. Pri mojomtype nosiča sa nepužívajú ani pracky a iné vybavenie, ale pri Ergu a iných značkách tohto typu áno. To by malo byť kvalitné, nakoľko zlyhanie týchto by mohlo byť fatálne. Úplne z najlacnejších teda tiež asi nebudú.