Prenášanie bábätka po schodoch a potreba fusaku

suuzi
24. sep 2012
Používateľ suuzi je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od suuzi.

Ahojte,

mam 2 otazky a prosim o Vase skusenosti.

1. Spalnu a detsku izbu mame hore, obyvacku/kuchynu dole. Riesim, ako ju bezpecne prenasat - ako ste to riesili tie, co mate doma schody? satka? babyvak? nosic? urcite ked budem chodit po schodoch, musim sa drzat oboma rukami, aby som nespadla... takze babo asi najlepsie v niecom odniest. co sa Vam najviac osvedcilo?

2. Miška sa narodi v prvej polke februara. Treba mi fusak? dokedy sa kocikuje vo fusaku (BA)?

dakujem pekne
suuzi

hradnapani
24. sep 2012

@suuzi ahoj, nechcem to zlahcovat, ale uvidis, ze po porode otazku prenasania prestanes riesit. Ja som mala tiez stresy z toho, ze ako to bude u starych rodicov v dome a ked na to prislo, tak som automaticky zobrala na jednu ruk dieta, druhou sa drzala zabradlia a po par pokusoch aj bez drzania. A to maju dost strme schody.
Ale ak mas obavy, tak si daj babo do nosica, ci satky.
co sa tyka fusaku v BA, od februara este urcite vyuzijes. Su mamy, ktore babusia este aj v maji 😉 Ale zavisi od pocasia samozrejme, podla na na nejakych par tyzdnov ho vyuzijes. Vo februari, marci urcite.

iwesska
24. sep 2012

Tak k tym schodom sa vyjadrit neviem, ale fusak pre februarove babo urcite potrebujes. Moj maly je narodeny v polovici februara a bez fusaku by som s nim teda von nesla. Vtedy bolo hnusne, sychravo, asi 8 stupnov. Februar je este dost studeny mesiac a marec tiez nemusi byt z tych najteplejsich, ale to nikto dopredu nevie...my sme tusim este aj zaciatkom aprila mali. Ale zas je rozdiel mat ovcie runo alebo fleese, ktory sluzi skor ako tepla podlozka. Ja som mala taky zvnutra fleesovy, takze ked bolo teplejsie, len som ho menej obliekla, roztvorila zips a bolo. A inak fusak sme vyuzili este aj dalsiu zimu v sportaku 😉

euka210
24. sep 2012

1. neviem ake schody to su, ale asi strme ked to riesis. LEbo my sme na 2. poschodi bez vytahu a vychadzky boli....najprv vyniest kocik a potom dieta. Bola som po sekcii a zvladala som to, len treba davat pozor.
babyvak nie, zatazuje len jedno rameno
do satky musis poviazat
my mame manducu a uspavali sme ho v nej od 1. tyzdna...podla mna je to rychlejsie ako do satky poviazat. U svokrovcov som ju vyuzivala ze som s malym vesala pradlo na dvor (ale to uz bol vecsi a mohol byt vzadu 🙂 )
2. myslim ze ano

zebra41
24. sep 2012

@suuzi my sme sice studeny odchov,ale teda fusak urcite pre februarove vyuzijes. nam ked sa narodil maly,tak take mrazy prisli koncom februara,ze by som ho veru bez fusaku von nezobrala. schody ma sice nenapadlo riesit, no u nasich som maleho zobrala do jednej ruky a druhou sa drzala zabradlia a tak sme chodili.

suuzi
autor
24. sep 2012
Používateľ suuzi je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od suuzi.

dakujem pekne za odpovede

hradnapani - my mame tocite schody, a na prvej polovici je zabradlie vpravo a v druhej polovici nalavo - t.j. aby som sa celu cetsu drzala aspon 1 rukou, babo by som v polke schodov musela prehodit do druhej ruky - ja verim, ze asi v tom ziskam prax....

euka210 - aku mate manducu? napis mi plis typ - aj nad takymto niecim som premyslala, len neviem, ci ej to vhodne od narodenia. ked ste v tom uspavali babatko, da sa to pouzivat aj v leziacej polohe pre babatko?

fusak - dakujem, fusak teda kupim

alenka600
24. sep 2012

@suuzi Neboj sa, bude to ovela prirodzenejsie ako si myslis - babo budes nosit ani nevies ako. My mame v dome tiez schody a neda sa velmi drzat nejakeho zabradlia a bez problemov som nosila malu na rukach, len treba ist pomaly. Neboj. Ak som to spravne pochopila, tak hovoris o interierovych schodoch ze? To pochybujem, ze si budes dieta davat zakazdym do nosica.... (ale inac nosic je prakticka vec, ja som nosila v satke)

mummy01
24. sep 2012

@suuzi no davat babo vzdy ked ho chces odniest po schodoch do nosica je dost neprakticke.Podla mna si rychlo zvyknes normalne ho nosit,ja som nosila tiez.A fusak by som kupila,aj do aprila vyuzijes.

suuzi
autor
25. sep 2012
Používateľ suuzi je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od suuzi.

ok dakujem pekne, ale nosic chcem kupit tak ci tak - mate odskusany nejake vhodny nosic, ktory je pouzitelny od narodenia a boli ste s nim spokojne?

bubelko
25. sep 2012

@suuzi ja som nosila normalne v jednej ruke babo, druhou sa drzalo. nosic ani nic ine som na to nepouzivala.
co sa fusaku tyka - neporadim, nemala som ani pri jednom, hoci mladsi bol zimne babo 😉

hradnapani
25. sep 2012

@suuzi pre uplne novorodene babatko je vhodnejsia satka, kde moze byt v tzv. koliske. alebo v babyvaku, kde dieta len vlozis a na kratsi cas tam pohodlne vydrzi (na prenasanie urcite staci). V nosici ma babo roztiahnute nozicky, co moze byt problematicke pre deti s nizsou hmotnostou. Ale od nejakych 6 tyzdnov sa niektore deti uz pohodlne zmestia do nosica, pokial ma novorodenecku vlozku. My sme mali Manducu, a boli sme spokojni . Hlavne aby bol ergonomicky.
O spravnom noseni sa dozvies vela aj tu https://www.modrykonik.sk/forum/tema/poradna-ak....

ikke
26. sep 2012

@suuzi vyslovene na prenasanie maleho babatka po schodoch by mozno mohol byt sikovny babyvak typu lodger shelter, myslim, ze jeho pouzitie je rychlejsie a jednoduchsie nez satka. ale na dlhsie nosenie to asi nie je az tak pohodlne.

ja mam februarove dieta narodene v momente, ked sa roztapal posledny sneh a fusak sme nemali, pouzivali sme kombinezu a deku, u nas to stacilo. tazko odhadnut aka bude zima, na konci februara moze byt v BA jar ako aj este posledne vykriky tuhej zimy...