Oplatí sa kúpiť materskú bundu?

denisadeny
1. dec 2020

Ahojte chcem sa opýtať na vaše skúsenosti. Oplatí sa kúpiť si "materskú bundu"? Tie čo máte využili ste ju? Do koľkých mesiacov ste pod ňou nosili drobcov. Zvažujem kúpu, tak by som rada vedela či áno, alebo je to zbytočnosť. Ďakujem

martyzpp
1. dec 2020

@denisadeny podľa toho koľko bábo mieniš nosiť. Ja som ho nosila len sem-tam, tak som si dala ušiť vsadku do mojej bundy za 30€.

denisadeny
autor
1. dec 2020

@martyzpp ďakujem.. Ja vôbec neviem.. Termín pôrodu mám začiatkom júla 2021.. V zime bude mať cca pol roka.. Idem si kupovať zimnú bundu.. Preto zvažujem, či ne kúpiť rovno materskú 🤷‍♀️ AB som mala rovno aj na budúci rok..

simkids
1. dec 2020

@denisadeny tak neries, ak bude treba, tak si das usit vsadku do bundy co si kupis

metuzalem
1. dec 2020

Ak ho budes nosit aj v zime, tak si kup ale v zime ked je lad hrozi ze spadnes a urcite by si nechcela spadnut s babom. Ak bude chciet byt v kociku tak by som uprednostnila kocik. Moj maly v kociku byt nechce veľmi, tak mam aj bundu a nosím ju s nim uz mesiac lebo je chladno. Mam prechodnu z lidla, nie do veľkých mrazov. Vsadka sa da rozzipsovat a je z toho klasická vetrovka.

lienka.7
1. dec 2020

@denisadeny urcite nie. Skor si kup ako ti pise kocka z lidla.

nelca0510
1. dec 2020

@denisadeny ja som si kúpila klasickú tehu a vsadku som si dávala sit. Vyšla cca 30 eur. Mne sa akosi tie nosičske bundy nepacili až tak.

kubkovamama
1. dec 2020

@denisadeny mala som pri prvom,v zime mal pol roka..tiez som si myslela,ako super bude v snehu netrápit sa s kočíkom a mať voľné ruky v obchode atď,atď..no kto mal vedieť,že ako polročný bude vážiť asi tonu..kým som sa nachystala bola som spotená ako myš a vonku to bolo fakt utrpenie v zime sa s ním vláčiť.😃Ako hanbím sa keď si na to spomeniem..a koľko mamičiek nosí.Pri dcére som to lepšie vymyslela,bola novembrova,kúpila som si oversize kabát vpredu len na zavinovanie,vynosila posledný mesiac tehotenstva a do cca januára ju teda nosila,tými klopami mala krásne zakrytu hlávku.Bol teda fest drahý,ale nosím ho už roky a je stále ako nový.Skus pohľadať niečo univerzálne,čo využijes aj na bežné nosenie,lebo tie materské bundy sú ešte drahšie ako drahé.Strihy sú teraz moderné väčšie,volnejsie..Alebo presne,ušiť tú vsadku,lenže ak máš dlhú bundu cenovo ťa to vyjde vlastne ako tá materská bunda.Este ma napadlo,kukni eshop Reserved,sú tam teraz voľné veľké bundy za polovicu ceny materskej

vikss1
1. dec 2020

@denisadeny podla mna je to zbytocne, lepsie by bolo keby si male ucila na kociky, aspon ta nebude cely chrbat boliet.

luciannka83
1. dec 2020

@vikss1 jak keby som moju mamu pocula🙈

denisadeny
autor
1. dec 2020

Ďakujem vám veľmi pekne za odporúčania 🙏🙂

zuzzzka18
1. dec 2020

Este existuje aj kapsa - tu som vyuzila pri starsom dve zimy. Moji chalani su oktobrovi, takze som oboch nosila dve zimy (aj ked uz chodili, ale teda na presuny bol rychlejsi nosic). Pri starsom napriklad druhu zimu nakydalo tolko snehu, ze po odrhnuti boli akurat na chodnikoch vyslapane cesticky pre jedneho, kociarom ani omylom. Pri druhom som si kupila nosiacu zimnu bundu a je super, urcite si ju necham aj bez nosenca.

lija22
1. dec 2020

nie.

kath1210
1. dec 2020

@denisadeny rodila som v januari, v oktobri som si teda kupila zimnu bundu ktora je na teho brucho plus odopinatelna nasadka na nosenie vyuzila som ju teda minulu sezonu v tehu a tuto sezonu na nosenie, v C&A

luciannka83
1. dec 2020

@denisadeny cakam tretie dieťa, co to mam odnosene. Podla mňa vela ovplyvňuje kde byvas a v akom terene sa pohybujes. Ci chodite casto do pruridy, alebo na miesta kde sa s kocikom ist neda. Ak byvas v meste a dieta ti bude chciet byt v kociku, tak nosit nebudes pravidelne. Nakupovat je pohodlnejsie s kocikom. No ak ti dieta v kociku nebude xhciet byt, urcite odporucam vetrovku na nosenie. V bnp som videla vela druhov v dobrych cenach. Nie je nic pohodlnejaie ako hodit na seba dieta tak ako ho mas doma a dat ho pod vetrovku. V pohode staci dat dosit aj vsadzku, bo jed mam dat za vsadzku 30e, tak si kypum bundu za 50. Ja som mala len obycajnu vetrovku a usila som si zo starej vetrovky len taky podsity ,,obal,, ktory som pripevnila gumickami. Malemu tam bolo teplucko. Na to, kolko som nosila mi to stacilo, no syn bol kocikove dieťa. Teraz sme sa prestahovali na dedinu a zvaxujem nosicku bundu. Ale najlepsie taku co budem vediwt potom vynosit aj normalne.

ruzasipova
1. dec 2020

Maly ju julovy, ja som nosiacu bundu vyuzila, ale zas ja som musela ist kazde rano so starsou do a zo skolky + poobede vencit psa. Vlastne stale ho nosim, ked chodim so psom a ponahlam sa, alebo na tereny, kde su len schody a kocik nechcem nechat dolu (cajovne). Takze, ak nemas objektivne dovody, ze ju naozaj budes casto pouzivat, tak radsej vsadku.

scacchi
1. dec 2020

@denisadeny ahoj ja som mala aj bundu aj dva nosice ale moje dieta mi v tom nechcelo byt 🙂 len v kociku

vikss1
1. dec 2020

@luciannka83 😀😀 tak nase mami najlepsie vedia. oni ked mali nas, tak taketo vymozenosti neboli

scacchi
1. dec 2020

@vikss1 no ved toto a tu sme !!! Mne sa uz dakedy hlava zastavi ked pozeram co vymysleli 🙂

nerya
1. dec 2020

Ja som si kúpila obyčajnú XXL keď som bola tehotná a potom sa do nej vosiel aj krpec v nosiči aj bez vsadky

zuzuliatko18
1. dec 2020

Ja som si kupila bundu taku, ze je skor na jesen, v zime pod nu treba hrubsiu mikinu, a so vsadkou na tehotenske brucho aj na babatko, nenosim ju casto, ale su miesta, kam sa s kocikom nedostanem a toto je pre mna riesenie. Synacik ma uz cez 8 kil, tak extra dlhe nosenie nehrozi, no bundu vyuzijem ci som tehotna, ci noaim.dieta alebo nic z toho. Tuto investiciu nelutujem. Mozno keby som zila.niekde, kde su teploty hlboko pod nulou, by sa hrubsia hodila, ale do Bratislavy v pohode staci tato.

vilma7
1. dec 2020

Ja som v Kuk kúpila bundu o číslo väčšiu a postačilo, stála na 20.

ivka21
1. dec 2020

Ja mam termín začiatok júna a bundu kupovať nejdem ak tak iba väčšie číslo ved už také riadne bruško budeš mat az od 7 mesiaca. A nosenie dieťatka v bunde není bohvie co. Naozaj sú ťažké už v 6 mesiacoch a bála by som sa pádu na ľade.

denisadeny
autor
1. dec 2020

@ivka21 ja bundu potrebujem novú tak či tak, pribrala som od minulej zimy.. Nevidno na mne ešte, že som tehotná..

romca410
4. dec 2020

Ako ja som si kúpila síce z bazáru ale nosičsku bundu... a je to super keď idem ráno s mladšou do škôlky dat si ho len takého ako ho mam doma do šatky dať bundu a ísť ako ho chystať do kočíku.... a ďalšia vec keď idem do mesta nemusím sa doprosovat aby mi niekto pomohol s kočíkom keďže ľudia sú veľmi ochotný.

enoula
4. dec 2020

Ak budes kupovat, tak taku, ktora je pekná aj bez tej vsadky, vyuzijes aj mimo nosenia. Loktushe, Shara, tie sa mne páčili. Ak planujes ešte dalsie dieta, tak je to fajn, druhe budeš nosit mozno ešte viac ako prve
Inak je to fajn pomoc 🙂