Je tento nosič pre detičky vhodný? Máte nejaké skúsenosti? Vôbec neviem lebo tento máme doma ale neviem ci to není ako klokanka lebo na tie som čítala že sú pre detičky nie moc vhodné. Ďakujem
Nie je vhodne pre dieta urcite. Ani vy by ste nechceli byt zavesena za rozkrok napriamena ako pravitko. Na nete je skutocne dostatok informacii o spravnom ergonomickom noseni, dokonca na fcb su skupiny nosiace deti, kde sa dovziete vsetko mozne, urcite aj tu taka skupinka bude. Nosenie je super pre matku aj dietatko. Mate pochvalu, ze chcete babatko nosit. Vyberte si satku na nosenie deti alebo ergonomicky nosic. To znamena, ze dietatko v nom je otocene tvarou k matke, ma nozicky do pismenka M, teda kolienka su vyssie ako zadocek a chrbatik zagulateny v tvare pismenka C. Nosenie tvarou od matky, polstrovany chrbat a zavesenie za rozkrok su vsetko nespravne veci pre babatko. Prajem krasne chvile pri noseni dietatka🙂 http://chcemnosit.webnode.sk/nosne-info/ako-nosit/
Moj maly to miluje a dcerka tiez to mala rada ako baby. Ma super drzanie tela, takze ju to neposkodilo🙂 v uk to pediatri preferuju. Mne osobne to pride lepsie ako satky, aj pre tvoj chrbat. Inac to je na nosenie z oboch stran a a ja som ich nosila tvarou k sebe. Popruhy sa predlzuju ako dieta rastie. Ja odporucam
dva základne faktory aby bolonosenie ergonomicke su - kolienka vyššie než zadoček a zagulatený chrbátik... Toto nosítko nesplna ani jednu z podmienok. Dieťatko v nom visí a vypolstrovaný chrbátik nedovoluje jeho zagulatenie. Takže nie, toto nosítko nieje vhodné na nosenie detičiek, určite sa poobzerajte po niečom inom 😉
z@ruthike hlava dietatka je velka a tazka, vo vysponovanom vysitku, kde je dieta zavesene za genitalie musi byt fest prijmene. Mozno jedine, co moze niektore deti na tom zaujat, ze vidia okolo seba, kedze su tvarou von, niekedy za cenu nadmerneho zatazenie prilis vela vzruchmi a podnetmi. Navyse, tazka hlava dietata v takejto polohe paradne stlaca stavce dietata. Ja dufam, ze autorka otazky si o to sama prestuduje potrebne veci a urobi si nazor. Navzdory dost divnym nazorom pediatrov v UK, ktorym sa mi ani snad nechce verit. Ale tak, o pediatroch v UK a Irsku koluju vselijake informacie, takze az tak velmi sa tomu ani nedivim... 😕 🙄 A inak, pediatri nosenie deti velmi neriesia, nestuduju a takmer nic o tom nevedia.
Toto je klokanka - pre dieta nevhodna. Baby vyssie uz spominali dovody. Treba sa poobzerat po ergonomickom nosici alebo satke.
@ruthike Osobnu skusenost s tymto nosicom nemam. Sice sme ho mali doma, ale nepouzivali, vratili sme rodine. Ale ked som kupovala ergo nosic z bazara, tak otecko hovoril, ze z erga nosica ho nikdy nebolel chrbat a bol maximalne spokojny, ze predtym mali klokanku a rychlo menili, lebo ho bolel chrbat. Praveze pri ergo nosici a satke mas dieta v lepsej polohe, ze sa ti vaha dobre rozklada.
Nikomu nazor neberiem. Pisem v prispevku Ja a Osobne:D ale vsak kazdy mame tu svoju kriziacku vypravu. Aj by som sa rozpisala, ale zbytocne, len by sa niekomu cervena hmla pred ocami asi vytvorila;)
@zuzanaete tym som nemyslela teba..Zo satky ma festne bolel chrbat a to ju odborne uviazala skusena dula. Kazdemu sedi nieco ine. Dik za tip PS baby bjorn aspon ten moj je ergonomicky nosic a otestovany Medzinarodnym Institutom klbovej dislokacie
@luciia0811 Ja som si ho kupila tu v bazari za par eciek, v pohode posluzil par mesiacov. Je pevny, da sa dobre a rychlo nastavit podla velkosti dietata...moje deti sa v nom radi nosili. Minule som videla v TV, ze BB ma aj Kirschner a nosi v nom dieta, aj taky Ashton Kutcher s Kunisovou si ho kupili...je to zrejme dost popularny nosic 😉 Satku tiez treba vediet uviazat, aby dieta v nej bolo v dobrej polohe... minule bol v Damskom klube lekar a hovoril to.
Ja som mala au tento, aj Liliputi (ergonomicky nosic).
Tento baby bjorn som pouzivala najma pri vareni alebo vtedy, ked deti chceli vsetko vidiet. Nepomahalo kresielko v kuchyni, ani ergo nosic, lebo nic nevideli a protestovali. Tak raz za cas tento "zly" nosic a prezili sme 😉
Na uspavanie a dlhsie nosenie som pouzivala ten liliputi 🙂
ja som tiez neni za take nosice
ja celkovo nie som za taketo nosice :/ cize za mna nie