Ahojte, čakám svoje prvé a keďže ohľadom detičiek a nosenia neviem absolútne nič, chcela by som si od vás skúsenejších nechať poradiť nejaký nosič ktorý by bol vhodný od narodenia. Načo si dať pozor, čo by mal spĺňať alebo pripadne keď máte konkrétny typ, kľudne si nechám poradiť 😊 ďakujem pekne
Ono nosičov je veľa druhov vhodných od narodenia. Lenže.... ani jeden co ti tu poradia ti nemusí sadnúť, vyhovovať, preto by bolo najlepšie ak by si mala možnosť vo svojom okolí si vyskúšať nosič. Je veľa poradkyn nosenia resp.vo väčšine miest alebo okresov si vieš dohladať osobu alebo stretnutie nosicske.
Aby som ti uviedla príklad ja som mala tiež viac nosičov kúpeľných a niektoré mi nevyhovovalo ako manduca alebo mi nevyhovoval ani rischino, mne vyhovovala be lenka . Ale ako vravím je lepšie skúsiť keďže každý nosič ma iné parametre. Napríklad mäkši alebo tvrdší bedrový pas ,zatahovanie pásov, možnosti krizenia popruhov ,viazacie alebo na pracky. Ak máš možnosť radšej vyskúšať a na takom stretnutí ti poradia a aj naučia ako nosič aj nastavit ak aj budeš mat svoj.
Skus si nájsť skupinu v tvojom okoli na fb a tam sa dajú požičiat a vyskúšať. Ja som si kúpila Rischino lebo sak ospevovana značka, ale ja som spokojná nebola. Požičala som si nositko be Lenka a hneď som vedela ze to je to práve. Tebe môže sadnúť zase úplne iné.
Pridaj sa do skupiny nosime deti s laskou na fb, je tam o tom popisane viac nez dost.
Pozeraj znacky ako sestrice, roschino, be lenka, moyo a podobne.
Od narodenia odporucam najprv šatku, je to o dost pohodlnejšie. Neskôr odporucam sestrice one 😊
Ja som nosila malu v satke od 4 tyzdnov (ring sling) a ked mala dva mesiace dala som ju do nosica artipope. Ten je vhodny vraj uz od narodenia, avsak prisiel az ked mala 2 mesiace 😅 skusala som sestrice na showroome, nepacilo sa jej v nom, kricala, suseda mi pozicala na vyskusanie rischino, tiez plakala. v artipopku neplace a zaspi za 2 minuty. zalezi od babatka, to je uplna alchymia vybrat dobry nosit lebo to musi sediet aj tebe na bedra a chrbat dobre a aj babu sa v nom musi pacit. najprv by som poskusala skor nez by som zainvestovala lebo to nie je lacna zalezitost.
Ahoj, skus nejaký od rischino 🙂