Nosič verzus šatka

5. jan 2023

Ahojte. Tie ktoré ste vyskúšali oboje, viete mi to porovnať? Ja som s prvým dieťaťom mala nosič Rischino ale neprišla som mu na chuť. Malý sa nosil rád, ale mne to bolo nepohodlné, nikdy som si to nevedela poriadne nastaviť aby a tonetlacilo, netahalo, alebo aby som nemala pocit ze malý vypadne keď sa viac pohnem. Teraz čakám druhé a premýšľam nad šatkou. Čítam, že je to zlezitejsie viazanie ako nosič, ale podľa videa sa mi to zdá celkom jednoduché a hlavne mi to príde pohodlnejšie. Či čo poviete

bluemoon24
5. jan 2023

Navazani satku neni zas tak slozite, teda ten zakladni uvaz. Male miminka maji dokonce satek i ve vetsi oblibe + za me je to pohodlnejsi nositeli nez nosic. Nicmene, to ze ti nesedlo rischino neznamena, ze ti nesedne jina znacka. Me treba nesedla vsude vychvalovana Kavka - proste na me byl bederni pas moc tvrdy. Takze bud pozkouset ruzne nosice nebo koupit satek. Na miminko je fajn i elasticky (ale je cca do 6kg) nebo pak klasicky - bavlna, bambus.

thereisabear
5. jan 2023

Za mňa zo začiatku určite šatka a neskôr nosič. Rischino ani mne veľmi nesadol, treba skúsiť rôzne.

minarova22
5. jan 2023

Šatka mi nesadla, mala som Manducu(nosič)

lenkakravcova
5. jan 2023

Ja som mala Liliputi a ten mi vyhovoval.

amonet
5. jan 2023

my sme skusili 6druhov nosicov kym bol pohodlny mne aj jej, a lahsie sa mi viazala satka

zuzu4321
5. jan 2023

pri prvom som mala nosic. Skusala som satku, ale on sa od narodenia tak vrtel, ze som ju nedokazala dotiahnut... az po vyse mesiaci sme mali nosic.
druhy - od narodenia v satke, ked troska podrastol, tak aj tak bol v satke, lebo nemal rad nosic... az neskor si na neho zvykol... tak po 4 mesiacoch sa mi zda.
Zalezi asi skor od dietata. Satku si zvyknes. Teraz pri druhom som ju niekedy musela aj 20x denne viazat tak som to uz viazala poslepiacky

euka210
5. jan 2023

Satka je dobra pri malickom babatku. Mala som asi 2 mes. Inak sme mali Manducu a ja som hlavne prveho nosila od 1mes do 1,5r...neskor uz len na vylety.

toiba
5. jan 2023

zdravim, mala som elasticku satku MINU asi 3 mesiace, potom belenka nosic s popruhmi do kriza, mne velmi nosic vyhovoval, malemu sa tiez pacilo... odporucam ist na nosiace stretavky, kde poradia, daju vyskusat nosice, satky... ja som bez toho kupila satku aj nosic a mala som stastie, ze nam to sedelo, ale mam v okoli ludi, co im znacka nesadla, zle si nosic ci satku utahovali... na tej nosiacej stretavke ci poradni, nvm presne uz ako sa to nazyva vedia dobre poradiť 🙂. drzim palce

joannita
5. jan 2023

Satka pre mna totalne neprakticka, ked napriklad idem s dietatom autom (jeden z mnohych prikladov) S nosicom ho prakticky len das do auta a potom spat do nosica za par sekund. Satku musis odznova viazat.
Mne to viazanie satky liezlo neskutocne na nervy.

banalu
5. jan 2023

Ja mam sestrice a nastavuje sa uplne lahucko. Mala som aj satku, aj elasticku aj pevnu. Za mna je s tym viac roboty hlavne v zime, lebo naviazat napr. v aute je masaker 😂 a to som mala aj predviazane... na uplne mini babo doma elasticka satka je lepsia ako nosic.
Ale moj sestrice nosic by som nevymenila ya nic na svete 👌
A to ja som nemala v plane nosit, ale kvoli refluxu sa stal nosic nevyhnutnostou.

sakaca
19. jan 2023

Ak si na šatku trúfas smelo do nej. Ja som skúšala oboje a vždy som sa vrátila k nosiču a v Rischine som odnosila 2 deti, po satke som siahla výnimočne. Ideálne ak si nájdeš nejakú podporku alebo poradkynu a vyskúšas si viazanie, pripadne si necháš vysvetliť to nastavenie.