Nosič Ergobaby

katka281
13. dec 2020

Ahojte, kupili sme ergobaby nosic, ale v predajni som si nevsimla, ze je bez novorodeneckej vlozky, ktoru by sme museli dokupit zvlast. Tento je od 5,5kg (od 4 mesiacov), myslite ze sa oplati dokupit novoredencku vlozku? Nosili ste babatka hned od narodenia? S novorodeneckou vlozkou by mal byt od 3,2kg do 5,5kg, oplati sa to kupovat? Je vobec vhodne novorodenca tak skoro po narodeni nosit v nosici?
Prosim len realne skusenosti mamiciek, ktore nosic vyuzivali.
Dakujem.

mamka1984
13. dec 2020

Na Tvojom mieste zvolím radšej šatku, pre novorodenca je určite lepšia. Prípadne ak nechceš viazať, kúp nosič vhodný hneď od narodenia (napr. Sestrice One). Ja som ešte pred pôrodom som kúpila Ergobaby Adapt, ten je podľa výrobcu hneď od narodenia, resp. 3,2 kg. Ale aj tak som musela dokúpiť šatku. Malá bola prvé týždne v nosiči utopená, resp. ani nechcela dať nožicky tak naširoko, držala si ich na žabku. Osobne by som vložku nekupovala, nezdá sa mi príliš pohodlná. Neviem, ako by som to celé pre také malé bábo správne nastavila (preto som volila ten Ergobaby Adapt).

simonkaba
13. dec 2020

nosic (sice iny) som vyuzivala cca od 2-3 mesiaca kedy bolo babo pevnejsie... zo zaciatku som nosila v satke

mamka1984
13. dec 2020

Ešte k Tvojej otázke, či je vhodné deti nosiť od narodenia. Určite áno 🙂 Mne to zachránilo dojčenie a asi i zdravý rozum 🙂 Môžeš fungovať takmer normálne, uvaríš, upraceš, a dieťa máš stále pri sebe. Dostaneš sa aj tam, kam by to s kočíkom nešlo...

katkami123
13. dec 2020

Podľa mna by sa novorodenci vôbec nemali nosit, je to veľký nápor na chrbticu, však je cely čas to dieťa akoby v sede. My sme mali ergobaby adapt, začala som našu dávať od 4m doň a nie je tam potrebná žiadna vložka do tohto typu. Cez bazariku kúpiš aj vložky lacnejšie, ale ja toho nie som veľkou fanúšičkou od narodenia hneď nosit.

simonkaba
13. dec 2020

@katkami123 ak nosis v ergo polohe v ziadom pripade to nie je napor... treba dobre viazat/nosit

ivinkapink
19. dec 2020

ahoj nechcem vrtat ale my sme mali nosic ergobaby /darovany pouzivany/ a bola som sa poradit s vyskolenou odbornickou na nosenie a ta mi povedala ze ergobaby nie je velmi vhodny na nosenie, a aj som videla ze malicka v nom nema spravne ohnuty chrbatik...tak sme radsej kupili iny nosic..ale za mna nosenie je super a keby som vedela tak nosim hned od narodenia, my sme zacli tak v styroch mesiacoch..

mamka1984
20. dec 2020

@ivinkapink Veď hej, väčšina poradkýň nosenia i skúsenejších mamičiek odporúča radšej šatkové nosiče slovenskej výroby. No bez skúšania sa aj tak nedá všeobecne poradiť, teda okrem šatky, tá sadne vždy 🙂 Ale mne napr. Ergobaby vyhovuje, striedam so šatkovým nosičom (Sestrice) a šatkami.

ivinkapink
20. dec 2020

@mamka1984 aj satku mam, ale neviem ju pouzivat resp bojim sa ju si viazat, ze to urobim zle...predsa len ten nosic je pohodlnejsi v tom, ze len vlozim dieta a hotovo 😀
ak sa mozem opytat, preco striedas nosice a satky? aky to ma vyznam?

mamka1984
21. dec 2020

@ivinkapink Neboj, viazanie šatky je len vec cviku 🙂 Ja som sa tiež bála, na začiatku mi musel pomáhať partner. Na chrbát sa napr. ešte stále bojím viazať. Ak chceš, môžeš úväz odfotiť a poslať do skupiny Nosíme naše deti, skúsené mamičky skontrolujú. Mne príde šatka lepšia v tom, že lepšie obopne telíčko - dá dokonale nastaviť, takže je to o niečo pohodlnejšie ako nosič. A celkovo ten pocit pri nosení je taký útulnejší 🙂 Nosič je však jednoznačne rýchlejší čo sa nastavenia týka. A pohodlnejší najmä vonku. Neviem si napríklad predstaviť viazať šatku vonku a válať cípy niekde po špinavej zemi. Takže ak mám čas, doma viažem šatku, ak nie, tak nosič. Vonku len nosič.

ivinkapink
22. dec 2020

@mamka1984 pri prvej dcerke ma odradilo to,ze strasne v tej satke plakala,ked sme ju tam dali,a potila sa..zdalo sa mi ze jej je v nej teplo..a to som ju tam dala len v plienke,bolo to doma...je to mozne?al su deti co neznasaju satku?

mamka1984
22. dec 2020

@ivinkapink Áno, niektoré deti sa nosia neradi. Ale možno jej naozaj iba bolo príliš teplo. Tiež som v lete v horúčavách v šatke nenosila, a aj teraz v zime nosím najmä v takej prímesovej s termoregulačnými vlastnosťami (hodváb), najmä ak upratujem, vysávam a tak.