Nosič alebo šatka na leto pre 4,5 mesačné dieťa

miirkka1
26. júl 2020

Baby dcerka ma 4,5mesiaca ca.6kg.Mame elasticku satku Hoppediz do 9Kh,no nejak sa mi to uz zda nedobre,lebo ju stiahnem napevno a povoluje a musim stahovat.Potom mam Manduca my first,no ked su horúčavy ,pride mi velmi hruba.Neviete mi poradit?Ci kazdy nosit je taky hruby ako manduca?

lenkasgt
26. júl 2020

@miirkka1 ahoj, odporucam na fb pridat sa do skupiny nosenie deti s laskou, tam najdes vela info, popozeraj v albumoch 😉 v nosici bude teplo asi v kazdom kvolo bedraku ale napr belenka ma aj letny nosic so sietkou na chrbte dietatka...satky tteba pozerat s primesou idealne tencel alebo bambus a lan, vela zalezi aj od uvazu.. manduca nie je prilis dobry nosic urcite pokukaj slovenske znacky moyo, rishino, sestrice, zumbucca, belenka...uz pozeraj velkost toddler pre vacsie deticky...aj gramaz satky tak okolo 270gsm... Znacky rovnake ako pri nosicoch ale tiez napr yaro je aj cenovo dostupna a ma motivov od vymyslu sveta...v tej skupine su aj predajne albumy ak sa ti niecp zapaci a napises predavajucej ci je to pre teba vhodne, urcite ti poradi 🙂 drzim palce

andrejka1974
26. júl 2020

Kocik je najvhodnejsia volba

miirkka1
autor
26. júl 2020

@lenkasgt zial nechodím na facebook.ta Belenka so sietkou vyzera super..este pokukam ostatne.Dakujem ti pekne za radu...
@andrejka1974 ano urcite ano,ale zial moja tuzi byt na ruckach a ani nespi v kociku,velmi kratko...a ja potrebujem dost sa pohybovat,do skolky zaniest peso prvu dcérku, potom idem so psikom von a tam nie je rovina..

lenkasgt
26. júl 2020

@miirkka1 neexistuju ziadna seriozna vedecka studia ktora tvrdi ze kocik je naj ak ide o fyzicky vyvin dietata 😉 presne pre situacie co popisujes je nosic nenahraditelny, vyvinu chrbtice neskodi (ano fyzioterapeuti aj pediatricky tvrdia rozne ale vedecke studie ktpre by preukazali skodlivost SPRAVNEHO nosenia niesu 🙂) ...kedysi sa decka bezne nosili v satkach na pole a zeby ta generacia mala poskodene chrbtice oproti cisto kocikovym komunistickym detom? 😀 Absolutne nechcen rozbiehat debatu na tuto temu ani uz nic nejdem prispievat sem, ak chces mozes mi napisat do spravy este poradit s nosicom/satkou....len som chcela povedat ze nemusis sa bat a mysliet si ze svojmu dietatu nejako skodis tym ze nie je v kociku 🙂

miirkka1
autor
27. júl 2020

@lenkasgt idem ti pisat