Ahojte, rada by som sa poradila, mam 5 mesacnu dcerku, ktorej sa velmi paci v ergonomickom nosici, ale vydrzi v nom najviac necelu hodinku. Ked ideme na prechadzku, celkom by sme boli radi, keby sme ju mohli nosit aj dlhsie. Myslite, ze v satke by to mohlo byt pre nu prijemnejsie ? Dakujem ;)
aj ja by som povedala, že si skús požičať a uvidíš. u nás to bolo tiež tak, že sa malý rád nosil v nosiči ale úplne top bolo nosenie na rukách. čo som pravdaže ja nezvládala a v kočíku vydržal tak max 5 min, takže úplne chápem. inak existujú ešte aj nosiče urobené zo šatky ako alternatíva. aj keď ja osobne si myslím, že to nebude o tom že je dieťatku v nosiči nepohodlne ako skôr o tom, že sa nudí alebo je zvedavé a chce objavovať svet (resp. aspoň u nás to tak bolo 🙂 ).
@keks2016 mne sa neosvedčilo ani jedno ani druhé a bolel ma chrbát (asi preto, že som ho už aj mala trošku krivý) nechcela mi späť ani v tých hojdacích sedátkach, každé dieťa je iné a myslím, si že nosiče sú vytvorené aby bolo dieťaťu príjemne tak ako aj keď je v šatke, dáko v tom nevidím roziel, jedine...kým by som sa do tej šatky zamotala bola by som asi spotená, nosič zapneš poprihmi a ideš, čo ja viem...keď ti vydrží len hodinku teraz tak automaticky by mala vydržať v nosiči? skús...
@keks2016 Podla mna nie, princip je taky, ako pise @bale1rinka - poloha je rovnaka, iba ta priprava je ina. Este sa jej tam mozno bude casom pacit aj dlhsie, netreba zas ocakavat zazraky. Aj moja dcera zacinala postupne - 10-15 minut a postupne to bolo tak, ze tam vydrzala aj hodinu a potom zaspala. Ale ked sa zobudila, uz vacsinou chcela ist von.
@keks2016
Mohlo aj nemuselo by to byť v šatke pohodlnejšie. Je to individuálne u každého bábätka. Šatkové maniačky by ti asi povedali, že jednoznačne je šatka pohodlnejšia. Žiaľ moja skúsenosť je taká, ze moja dcérka sa tiež vydrží nosiť tak hodku, niekedy viac, niekedy menej a je jedno, či je v šatke alebo nosiči. Má 5 mes. Stále dúfam, aby sa jej tam páčilo aj dlhšie, aby som nemusela všade teperiť kočík...Treba skúsiť no, možno práve tvoja dcérka bude šatková 🙂