Nosiaca bunda verzus nosič

simik411
25. aug 2022

Ahojte ak sú témy ohľadom tohto prepáčte nevidela som alebo som slepa hah. Chcem sa poradiť s maminami ktoré majú zimné bábätká čo je lepšie na zimu od novembra teda kedy čakáme my drobca, ergonosic na bundu? alebo aj pod sa dáva neviem ? Alebo tie vetrovky s tými vakmi vo vnútri.. čo sa tyka praktickosti aj pohodlie,potenie sa aj aby hlavne babu je najlepšie samozrejme.. vďaka za každú radu.🙂🙌

babovka2321
25. aug 2022

@simik411 ergonosic potrebujes aj pod bundu samozrejme, tie bundy nemaju vaky, iba rozsirenie, aby si do nich zapla aj babatko 🙂 a teda odporucam babatko v nosici pod bundu. Na bundu uz ked tak vacsie, co aj chodi.

simik411
autor
25. aug 2022

@babovka2321 čo som pozerala tak som videla bundu s takou akoby látkou aj sa to nejak volalo zabudla som čiže vyzeralo to ako nejaký vak ale dobre takže radis nosič pod väčšiu bundu oki. Uvidím či sa ešte ozvu baby 😁dik

veronika3110
25. aug 2022

@simik411 mám takú bundu, volá sa to že s nosičom ale žiaden nosič to nie je :D je to fakt len to rozšírenie
mňa by zaujímalo, či fakt niekto tam dával novorodenca a reálne ho v tom nosil.. naša mala 2 týždne ked sme skúšali, ale bolo to hrozné.. teraz ked drží hlavu je to lepšie

babovka2321
25. aug 2022

@simik411 a este teda doplnim aj preco... Na bunde takeho malickeho drobca nikdy nenapolohujes v hrubom overali do spravnej polohy. Pod bundu ho idelane len v bodycku a leginach (odporucam merino) das na svoje tricko a zapnes do spolocnej mikiny aj spolocnej bundy a budete sa navzajom hriat 🙂

A ak si videla bundu s vakom, no to si predstavujem uplne podobne, ako vopchat dieta do igelitky, len hlava trci von :D

Odporucam napriklad na fb skupinu Nosenie deti s laskou. Aj tam vies popozerat, ake nosice su vhodne a ake bundy zeny vychvaluju najviac (niektore napriklad podfukuju). Pripadne aj kupit, ak by si mala zaujem z druhej ruky.

filipka250
25. aug 2022

@simik411 vsadka do bundy sa tomu zvykne hovorit. To ale dietatko nedrzi. Vsetko to sluzi iba na to, aby babatku nebola zima.
Ja tiez odporucam bud satku alebo nosic pod bundu.

simik411
autor
25. aug 2022

@veronika3110 bože tak som asi debil 😅🙊 prepáčte ozaj s tým skúsenosť nemám a ja že to je tak urobené akoby ten nosič pevné a tak chápeš..haha čiže celá moja blbá diskusia je dosť mimo 😆 to sú len bundy na nosiče haha sama.na sebe sa smejem pohode no 🤦

lenkatroj
25. aug 2022

babatko urcite pod bundu. Maminka mu tak pekne reguluje teplotu.
Predavaju sa bundy so vsadkou. To sa pripne "extra" na zips bundy, cim ju rozsiri. Castokrat su predrazene.
Da sa usit / nechat si usit vsadku. Clovek potrebuje akurat zajst do galanterky a najst zips, ktory sa da pripnut na ten na oblubenej bunde - ci uz zimnej alebo prechodnej. Nahodny link: https://www.sashe.sk/konvalinka/detail/zateplen...) Ja som takto robila vsadku manzelovi, lebo panskych nosicskych bund je ako safranu...

simik411
autor
25. aug 2022

@lenkatroj aha ale teda keď bude v nosiči ja som mála manducu pri prvom ale v lete bundu som neriešila tak preto neviem 😅 tak načo ale ešte treba tu vsadku?? Ved nosič pekne drží dieťa nie? A nato tá moja bunda ešte . Je tá vsadka nejak nutná nestačí len voľnejšie bunda ?? Nechápem celkom

simik411
autor
25. aug 2022

@lenkatroj ahaaa už asi chápem tá vsadka to je ešte hore na mojej bunde akoby babova bunda zvlášť.. čiže sú 2 možnosti buď väčšiu bundu a pod to bábo v nosiči alebo kúpiť ušiť tu vsadku na moju bundu čím sa moja rozšíri o tu vsadku. No hotová dilema pre mňa ale už asi chápem super načase ,😁

lenkatroj
25. aug 2022

@simik411 presne tak, je to take rozsirenie beznej bundy na spravnych miestach. Lebo zmestit sa do beznej "volnejsej" bundy aj s babom by bolo o hubu. Ja som nosila chvilu manzelovu, kym bolo prve dieta 2-3 tyzdnove. Panske byvaju predsa len trocha nafuknutejsie (jednak vacsie, dvak iny strih). Ale dlhodobo bez vsadky je to neudrzatelne podla mna.
Ak by som kupovala nosicsku bundu, tak by som investovala do takej, kde sa da dat vsadka aj na chrbat (nie len vpredu) - ked je dieta vacsie a ide v nosici na chrbte, napriklad na ture.

jane1987
25. aug 2022

@simik411 viem co myslis, akoze na zimu je fajn bunda a na turistiku kapsa mozno. Ale.to je moj subjektivny nazor.

simik411
autor
25. aug 2022

@lenkatroj ďakujem kraaasne za rady aj vysvetlenie popozeram teda a uvidím, ale na chrbát ja nejako asi ani nechcem stačí dopredu na tie prvé mesiace do leta potom bez bundy už a v zime už asi kočík keď bude mať rok , mám malého bude mať 3r keď sa narodí mala a ten prvý rok chcem mať ešte voľné ruky keď pôjdem s ním vonku je to sibal uteká a tak už ako 4r verím že to bude zas ine a postačí aj kočík 😀 dik ešte raz

veronika3110
25. aug 2022

@simik411 ja som si to tiež myslela.. 🙂 a ked mi tá bunda prišla, tak som kukala na to.. že to je toto? :D :D

thereisabear
25. aug 2022

Ja som nosila väčšiu mikinu sem-tam, keď malo bábo pár týždňov. So zimnou bundou by som to nerobila, potrebovala by si obrovskú a aj tak by si zips nevytiahla až hore.
A bundy s vakom sú podľa mňa čínske napodobeniny, zjavne výrobca nepochopil princíp 🙂 Mám jednu takú doma za pár €...

beata_k
25. aug 2022

@simik411 S nosicom sa blbo beha za dietatom. 😄 Ja mam jedno na odrazadle a druhe v nosici. Ja by som bola taka rada keby chcel byt v kociku 😄

simik411
autor
25. aug 2022

@beata_k 😅🤦to mi ani nepis hah ja práveže dúfam že bude chcieť nosiť sa a ja handsfree haha

simik411
autor
25. aug 2022

@veronika3110 😆😆teší ma ze som na to prišla skôr ako som ju kúpila a skúšala tam tu malú nasackovat 😆🤦 ,,dieta v igelitke,, doslova bože ešte že má napadlo vytvoriť túto diskusiu a chápem 😆

beata_k
25. aug 2022

@simik411 No ruky sice mas volne, ale to je tak cele. Napr. cupnut si a starsiemu nieco dohovorit je dost problem. Uz to nerobim. Odchadzaju mi kolena. Tazisko tela je ine, zle sa vstava. O extra vahe ani nehovorim.

simik411
autor
25. aug 2022

@beata_k no veď uvidím, bude aj kočík aj toto a striedať záleží kam pôjdeme no ak bude bábo chcieť samozrejme... Možno bude problém aj kočík aj toto alebo len jedno na výber... Ale trochu by som chcela poznám jednu mamku tiež má 3r a 1r už a tu som s kočíkom nevidela ani jediný raz vkuse nosič heh .. ale dik

stanislavicenka
25. aug 2022

@simik411 ergonosic, a na to nosiacu bundu. Takto som odnosila dve deti. Mala som bundu zimnu,a nosila som ju aj samostatne

danieladugard
25. aug 2022

@simik411 ja som behala za 2,5 rocnou s dvojickami v nosici.. nemala som problem..? 😂🤘🏻 Inak mne sa osvedcila “bundlebean” skus pogooglit.

elis248
25. aug 2022

Ja som to riešila manželovou mikinou. Tú som vedela zapnúť aj s bábom v nosiči a na to som si dala moju zimnú bundu. Tú som už síce nezapla, ale cez drobca v nosiči som ešte dávala malú teplú deku takže mám obom bolo príjemne teplo.

sakaca
31. aug 2022

@simik411 určite bábätko pod bundu. V závislosti od toho ako si zimomriava si môžeš vystačiť aj zo sofshell bundov ktorú využiješ jeseň, zima, jar a v zime si pod ňu dáš sveter/mikinu/kardigan. Ja mam rischino mikinu a teraz sa chystám aj na ich softshell bundu, paci sa mi ich strih a je dostatočne dlhá.