Nosenie v nosiči

27. feb 2024

Ahojte, dali by ste svoje 3 mesačné dieťa do nosiča členovi rodiny? Konkrétne svokrovi? Naša malá v ňom nechce byť, párkrát sme skúšali a plakala v ňom,tak sme to s manželom nechali tak. No svokrovi sa vnučku nechce nosiť na rukách tak sa dožaduje nosiča, aj sme mu s manželom hovorili, že v ňom malá nechce byť, aj že si to neprajeme, no on si ide svoje. Mne osobne to príde trošku pritiahnuté za vlasy, aby mi v nosiči nosil dieťa starý rodič 🤷🏼‍♀️ ďakujem za názory

thoughtfulweirdo
27. feb 2024

Nevidím dôvod, prečo by nemal starý rodič nosiť dieťa v nosiči. Samozrejme všetko za podmienky, že dieťa je s tým ok. Násilím robiť bábätku niečo, čo nie je preň nevyhnutné, nie je nikdy okej. Takže kľudne by moje deti mohol mať v nosiči ktokoľvek triezvy a neinfekčný, ak by s tým deti boli v pohode. Ak by neboli, tak by ich tam nikto nemal.

galganka
27. feb 2024

Svokor si x-krát požičal môj nosič. Nevidím nič za nič pritiahnuté.
Vyskúša a uvidí. Veď keď bude plakať, že tam byť nechce, zistí to aj sám. A možno sa im obom zapáči.

thereisabear
27. feb 2024

Vyskúšala by som.
A len dodám, že veľa detí vnútri v nosiči plače, treba ísť von na prechádzku, ak ste neskúšali a chcete nosiť.

beata_k
27. feb 2024

Ak place, tak nie. Je mozne, ze mu je este velky. Ja som mala nosic od 3 mesiacov a dieta mi v nom okamzite revalo. Ako 4 mesacne v nom bez problemov zaspalo. A nebolo to o zvyku.
Ak je s tym dieta ok, tak v tom nevidim problem. Ak je samozrejme ergonomicky a nie klokanka.

cimage
27. feb 2024

Dala by som kludne ak s tym dieta bude v pohode. Tiez malu radsej dam do nosica ako keby som ju mala na rukach navlacovat a to ma 2roky. Muz ju tiez nosi.

jazula
27. feb 2024

A na ruky mu dieťa dáte? Veď nosič je len pomôcka…
A pomáha hlavne vtedy, ak ide o zdraviu neškodnú verziu (=nie klokanka) správnej veľkosti a dobre nastavenú. Možno by stačilo niečo v kľude prenastaviť a malá bude spokojná…ak vám to nejde a ste z toho nervózni, páčiť sa jej v ňom nebude.

titla
28. feb 2024

Dala by som za predpokladu, ze je dieta v nosici spokojne.
A aj dieta ako vyrasta meni preferencie. Moj vobec nechcel byt v satke, ako malicky, az okolo tych 4 mesiacov tam bol spokojny. Potom vo veku 6-9m zas bojkotoval kocik a len v nosici. A zas ked mal vyse roka, uz to nebolo pohodlne ani jednemu.
Kazde babo je ine a aj tie deti ako rastu sa menia. Nosic by som este uplne nezatracovala. Raz za cas mozte vytiahnut a vuskusat. A tiez nevidim problem, aby stary otec nosil v nosici, ked moze na rukach, ale jedine za predpokladu, ze chce aj dieta.