Ahojte maminky. Potrebujem poradiť ohľadom nosenia. Moja malá má 2 rocky a nechce mi vôbec sedieť v golfaci. Keď niekam ideme tak len na mojich rukách a držať ma okolo krku. Dnes som pozerala aj ten ergonomický nosič len stojí okolo 90 eur.nosia sa ešte také väčšie detičky, nebudú na mňa pozerať divne keď si malú budem nosiť? Ďakujem :-*
Ja by som ju uz radsej skusala vodit za rucicku, nech ide po svojich. Stale sa nieco zastavit pozriet na zemi, mravceka, kvietok, mozno sa jej to zapaci. SLubit odmenu, napriklad pri ceste do obchodu, ze dostane nieco dobre, ked pekne pojde (malickost - jogurt, jablko, hrozno).
Možno potrebuje iný dopravný prostriedok ako kocik, my sme na dva roky kúpili odrážadlo take dvojkolesove a fičali sme na tom
Suhlasim s vyssie spomenutymi prispevkami. Skus ju naucit na iny sposob pohybu. Bud sama, alebo nejake odrazadlo, alebo taku trojkollu, do ktorej malu posadit a tlacis ju ty a ked chce moze na tom krutit pedalmi. Pozerat po tebe nebudu, ale najviac uskodis sebe. Jednak ju budes tazsie odnaucat, ked bude starsia a hlavne tebe odide chrbat. Viem o com hovorim. Mam 14 mesacnu dceru, ktora este nexhodi, tak sa noseniu nevyhneme niekedy a prave riesim platnicku v cudu. Mozem po rehabkach, obstrekoch apod, neviem uz poriadne chodit. Tak aby si nedopadla podobne. Drzim palec
Ani nase deti nechceli byt dlho v kočíku. Tie ergo nosiče sú skôr pre menšie detičky - ja mám aj baby vak aj nosič a sú max. 12 - 15kg, a moje keď boli väčšie ako 1 rok, tak v tom nosiči v predu mi nohami zapierali do mojich a zle sa mi chodilo. Baby vak ak babo splni vahovu kategoriu tak je možné používať, dieťatko ti sedí opreté na boku a vak prenáša váhu a jednu ruku máš voľnú, ale je to už v tomto veku podľa mná zbytočná investícia. Učiť ju chodiť za ruku alebo odrážadlo je fajn, keď idete na prechádzku, ale ak sa niekam ponáhlaš, alebo ideš ďalej vybavovať tak je to nereálne. Ja mám na taķéto prípady turistický nosič, kupovala som tu (cena do 30€) a som s ním spokojná, sedí dobre nna chrbte, malá je v ňom spokojná (jedine že nie je ochotná aby ju nosil manžel, ale musím ja).
Samzorejme, ze na teba budu pozerat divne. 2rocne dieta ma uz funkcne svoje vlastne nohy a dokaze chodit. Ja osobne pozeram divne aj na 2-3 (niekedy az 4) rocne dieta v kociku.. WTF? Pochopim, ked trebars ide mamka s takymto chorym dietatom k lekarovi a pod., urcite je to praktickejsie. Ale vozit takto decko ako babiku bezne? Treba prisposobit dlzku a narocnost trasy schopnostiam dietata. Ale jasne, ked treba stihnut za doobedie obehat vsetky obchody s handrami v Eurovei, tak je jednoduchsie decko namontovat do kocika 😠
Ako pisu baby vyssie, odrazadlo, pripadne trojkolku. Niektore 2r zvladnu uz napriklad aj detsku kolobezku. Na cestu si vyhradit 1.5-2x viac casu, ako by ti trvala bez dietata, nechat dieta byt dietatom a dopriat mu trocha samostatnosti.
My mame medzi detmi 20-mesacny rozdiel (planovany), cize starsia sa v kociku vozila len do 20-tich mesiacov. potom cez zimu na skejtiku / stupienku za kocik a na 2. narodeniny dostala odrazadlo bicykloveho typu (nie tie umelohmotne motorky, auticka...). dva mesiace na to prisla jar a od 26-tich mesiacov fici na odrazadle. rovnako uz aj jej sestricka, golfac uz mame davno odlozeny v pivnici pre pripad, ze by bola mensia chora, mala vysoke teploty a potrebujem s nou k lekarovi (kedze nemam auto a lekar je na opacnom konci mesta). ked ideme von ci nieco vybavovat do mesta, takisto teraz do skolky (cca. 30-40 min peso s detmi), tak na odrazadlach. no prejdu aj peso, napr. v sobotu sme boli na ture, dve hodiny dievcata slapali tam, hore oddych, opekacka a dve hodiny naspat. nase vedia, ze inak to nejde. ja mam problemy s chrbticou a nosit ich nemozem, takisto ani odrazadla. cize ked niekam ideme, samy sa rozhoduju, ci pojdu peso alebo na odrazadlach, no vedia, ze ja nemozem nosit ani ich ani odrazadla. ked su unavene, oddychneme, posedime, ale nosit takto velke deti mi uz pride naozaj smiesne, pokial su v poriadku. na cestu si treba vyhradit dostatok casu a pocas cesty sa da sledovat tolko zaujimavych veci, spievat si spolu, ucit sa basnicky... v skolke nam pani ucitelky hovorili, ze boli s detmi na dlhsej vychadzke a ze to bolo strasne, ze tie deti vobec nevladali, lebo su naucene vsade autom, v kociku... ze ked maju urobit viac ako 4 kroky, uz nevladzu. nase taky problem nemaju 😉
no nosit 2rocne dieta na rukach v nosici je jedna vec ale co povie na to tvoj chrbat po par mesiacoch ci rokoch je druha vec ☹ a v skolke o rok ju kto bude nosit na rukach ked pojdu na prechadzku??!! uz by sa mala ucit chodit pesi sama
Z mojich deti ani jedno nešlo ani za ruku ani spravnym smerom az do 3 rokov. Mohla by som ich zabit, proste mali vlastny svet. Pustit ich na odrazadle by sa rovnalo vražde. Tlaciaca trojkolka je blbost. Viest starsie dieťa do skolky a pritom ist peso s dvojrocnym mladsim, nasledne stihnut do prace, snad by sme museli vyrazit o 5:00. Je rozdiel prechadzka a "volny pohyb" a je rozdiel vopchat sa do casoveho harmonogramu, kedy maly drobec musi stihat ostatnym členom rodiny.. Previezt dieta v kociku je najjednoduchsie, mnohe nosice su do 20 kg, nosit treba spravne a na chrbte. Pri spravnom noseni sa chrbat neposkodi a zlepsi sa kondička.
Veď Ti odíde chrbát!!! Aj keby to bolo také to ľahšie,chudšie dieťatko, tak dvojročné už musí chodiť samé. My sme už ako 20 ,mesačný chodili po vlastných vonku, bežné do obchodu, do mesta autobusom a pod, pár km to činí určite.Ak vidím že je unavený, trochu posedime, oddýchneme a keď zlosti tak ho pár metrov nesiem na rukách...viac nevydržím, a seknutie a platničky nechcem riskovať...
Ergonomicky nosic je podla mna pre tak velke dieta uz zbytocny, skus sa pozriet na hip seat.