Ahojte, ktorý turistický nosič vybrať a čo by mal mať/čo sa vám osvedčilo. Aký úrčite nie napríklad. Ďakujem krásne za rady 🥰.
@jj298 ďakujem za tip. Prečo ste si vybrali práve tento a koľko ročné dieťatko v ňom nosíte?
Super len je len do 18 kg a vadí mi na ňom strieška že je vzadu diera a ťahá na krk dieťatku. Celkovo steieška sa i vidí podľa fotiek málo chrániaca bábo. Nie je dostatočne široká zbokov aby chränila proti vetru. Snáď je naživo fakt tak dobrý.
@jj298 to hej :D, som zvedavá ako dlho ich ponosíme :D. Ale tak pozerala som koľko majú 5 ročné deti priemerne kg a teda aspoň do 20-22 kg by to na päť rokov malo mať nosnosť. Samozrejme je to individuálne, hlavne ak máte dievčatko tie vážia menej.
žiadny odporúčam aj na turistiku ergonomický nosič, pretože je skladný, môžeš ho mať v kabelke, vaku, je ľahký, nezaberie veľa miesta, ja som túry absolvovala s Rischino Premium XXL.
@sakaca neviem si predstaviť potiť dieťa s mňa na vysokohorskej turistike v Rischino, ktorý tiež máme doma. Na turistike dieťa potrebuje mať nôžky v strmeňoch, hlávku chránenú pred poveternostnými podmienkami -aj dažďu, aj vetru a hlavne úpeku. Tiež je nutné, aby cirkuloval vzduch medzi mnou a dieťaťom aby sme sa vzájomne neprehrievali, a v neposlednom rade mi treba schovať v nosiči aj batožinu. Na toto všetko slúžia len turistické nosiče, netreba si preto zamieñať s obyčajnÿmi nosičmi, ktoré slúžia na úplne iné účely!
Prosím ťa, nešír tu preto také zaručené rady!
Stačí, ak mám dieťa v Rischino pár minút v lete, a sme komplet dopotení obaja. Si neviem predstaviť že ťa nejaká mamička zoberie za slovo.