Klokanka, nosiš verzus šatka

lulu_lu
11. feb 2014

Ahojte dievcata,potrebujem poradit, neviem ktore z tychto troch si mam kupit, nemam skusenosti ani s jednym. Poradite mi prosim Vas? Dakujem 🙂

luba28
11. feb 2014

@lulu_lu ja som nemala ani jedno,ked som potrebovala mat maleho pri sebe,dala som ho do vajicka a vylozila na stol,alebo gauc,.....potom sme mali ohradku,kde je doteraz ked nieco robim,....

viko07
11. feb 2014

@lulu_lu ahojky, ja mam satku aj klokanku ale osobne si myslim, ze najlepsi je anatomicky nosic (ci tak nejak sa to vola), satka mi nevyhovovala pretoze ked sme chceli ist do mesta autom a potom kym by som sa omotala no amen a malemu sa tam ani velmi nepacilo, klokanka mi zas strasne zatazovala chrbat ked som ho nosila v predu lebo som tam nemala pas aj cez driek. no a kamoska ma ten nosic a pri malinkej ho strasne vyuziva od narodenia, je super a ma tam aj ten pas okolo drieku takze ju vraj chrbat neboli, ked bola uplne malicka mala tam vlozku pre novorodeniatko, ktoru teraz vybrala a hotovo.dokonca co som ja ani len netusila nosi ju aj teraz v zime lebo si na to dokupila aj akoby som to nazvala asi zateplenu tasku, ktoru si nejakym sposobom pripne na ten nosic a malinka je pekne v teplucku. keby som mala mat este jedno babo urcite by som volila nosic, moj nazor 🙂

lulu_lu
autor
11. feb 2014

@viko07 moooc dakujem aj ja uvazujem nad nim

lulu_lu
autor
11. feb 2014

@viko07 ale nosic a klokanka sa dost podobaju

viko07
11. feb 2014

@lulu_lu no mozno trosku ale iba sposobom upevnenia, lebo ked som to porovnavala ked sme boli s kamoskou vonku tak moj maly v klokanke akoby len tak vysel a kamoskyna malinka si tam pekne hacala mala ju pekne polozenu na hrudi a este to, ze ja som nemala to upevnenie okolo pasu a cele mi to drzalo na pleciach a prekrizene na chrbte no a on to mala aj pekne okolo pasu malicka pekne nozicky okolo maminkynych bokov a nikde sa jej nehomprlali ako mojmu malemu.

domak2
11. feb 2014

@lulu_lu klokanka je na nosenie uplne nevhodna, vhodne su ergonomicke nosice a satky 🙂

ivanka.7
11. feb 2014

@lulu_lu urcite ergonomicky nosic alebo satka, ked su spravne pouzivane, je to pohodlne pre babatko aj pre nosica, co sa o klokanke neda povedat. Nasa Eli kociar uplne neznasala, takze prve mesiace sme si "odnosili" - ja v satke, manzel v ergonomickom nosici (my konkretne sme mali Manducu, ale su aj ine dobre znacky, treba si poskusat).

viko07
11. feb 2014

@lulu_lu ona ma presne takyto a mne sa velmi paci, ze nie je ani taky hruby ako ine.

viko07
11. feb 2014

@lulu_lu hlavne, ze som nepridala adresu 🙂 http://eskrina.sk/nosice-ergo/2826-nosic-ergo-o...

keziah
11. feb 2014

@lulu_lu mne sa najviac osvedcila elasticka satka na malicke babo (elasticka hoppediz alebo moby), ked sme sli von autom, mala som ju uz na sebe uviazanu a vlozit do nej babu zabralo chvilocku. Od 3.-4. mesiaca slo babo do nosica, ten je celkovo sikovnejsi, ja som mala patapum, ale myslim, ze manduca je lepsia.

alysea
11. feb 2014

@lulu_lu ja pouzivam satku,dcerka v nej vydrzi cele hodiny,spinka v nej alebo obzera.Uz som sa tak naucila viazat ze nie je problem si ju kdekolvek vyviazat a zaviazat.Je v nej najspokojnejsia, kocik nepouzivame,lebo v nom nevydrzi.Mala ma 5 mesiacov a bez problemov zvladame nakupovanie atd.pouzivam didymos.

betka011
11. feb 2014

@lulu_lu ergonomický nosič je najlepší

andrejka1978
11. feb 2014

@lulu_lu mam manducu aj satku. obe su dobre. na satku potrebujes byt dost zrucna a trochu sa zacvicit. vonku je podla mna dost neprakticka. ja ju pouzivam len vnutri. je zase pohodlnejsia pre dieta, makksia, variabilnejsia. na vonkajsie pouzitie rozhodne manduca alebo ergo nosic. rychlo das do nej dieta, je skaldny, lahko sa prisposobuje a nemusis sa omotavat niekde na parkovisku alebo u lekara.

trixi
27. feb 2014

@lulu_lu
Odporucam najnovsi test klokaniek na dtest.cz

lulu_lu
autor
27. feb 2014

@trixi ak chcem clanok docitat tak sa musi platit, to co je,???? 😀 vtip? 🙂

leporeloo
27. feb 2014

@lulu_lu tieto nosice a satky su fakt cela veda,
ak sa ti to nechce riesit a dostavat sa do temy hodinovym studiom 🙂 tak urcite nic nepokazis manducou a ergo baby
cekuj aj http://nosime.sk/sk/vsetko-o-noseni/

trixi
28. feb 2014

@lulu_lu nie nie je to vtip. Neviem pokial si mohla docitat, kedze mam predplatne mam, cely clanok. Ide o to, ze hoci je tu na MK silna protiklokankovska skupina, tak nosenim dietata v klokanke nepacha matka ziadny hrozny skutok na svojom dietati. Naopak v clanku je pisane, ake je dolezite pri satkach osvojit si spravnu techniku viazania. Samozrejme, satkovanie je vysoko vyzdvihnute, ale zasa za predpokladu správneho viazania. Mne osobne je to jedno, kto si ako nosi svoje dieta, nosila som malého v klokanke, nema ziadnu ujmu na zdravi.

lulu_lu
autor
28. feb 2014

@trixi asi 5 rikdov som citala a nic som sa nedozvedla, ale vdaka

coopis
4. mar 2014

@lulu_lu lulu ako? aj si nakoniec kúpila? ja tiež uvažujem že si zaobstaráme klokanku alebo nosič, neplánujem tam nosiť malú pravidelne tak do toho nemienim investovať ani peniaze,len ma tak zaujíma

lulu_lu
autor
4. mar 2014

@coopis kupila som, a je to fajin, klokanku ale nekupuj!!!!! ale manducu ci ergo al. satku