Kde sa da prosim kupit tento nosic? Dietama taky vankus pod zadkom. Ponukaju ho len podvodne stranky co som videla zatial...neviete niekto prosim?
@lunademonica nie je ergonomicky,nekupuj,isto nechceš babu ublížiť. A hlavne nikdy nenos vpredu ako na foto,že dieťa pozerá do predu, kvôli chrbatiku.
@nelca0510 vdaka za radu nelci. A ked ho nosim na rukach v klokankovi to nevadi? :o sa mi zda podobne
@lunademonica vadí. Nemá chrbátik do takého C ale úplne inak.
Neviem teda koľko mesiacov má tvoje bábätko, ale toto je tá správna poloha prenho. Nosice konretne tento, ktoreho obrazok pripajam ide okolo 170e. Preto som vyssie pisala, ze radsej aj bazarovy a pouzivany, ale hlavne kvalitny. Ak sa tvoje bábätko rado nosi, tak toto urcite nie je položka, na ktorej treba šetriť.
Ja som na zaciatok kupila satku, to bola prva vec, do ktorej som sakra zainvestovala, mala mi v nej odmietala byt. Tak som si povedala, ze skusim aj nosic, ale nie novy, ale pouzivany, uz mi bolo luto vyhadzovať peniaze ked sa jej nepáčilo nosiť, kupila som do 50e. A nechcela mi byt ani v nom 😂
@alzbeta311 6 mesiacov cerstvo. Ved prave, mon nechce byt ani na rukach celom ku mne, lebo chce kukat na svet a chmatat rucickami vsetko, takze jedine v klokankovi. A na to mi ergo nosic nepomoze :( neviem ako ho mam nosit, uz ma skoro 9 kg a v klokankovi ho drzat je morda.
Týmto uskodis viac sebe ale aj babu .. keďže ,ako vravíš ,má skoro 9kg ,celu váhu by prenieslo na ten ,,podsedak" a ty by si coskoro prišla o chrbát ,nevraviac o tom,že by trpel aj chrbátik bábätká :( .. skús ERGO nosiče s tvrdsim bedrakom a skús by malého nosiť na chrbte ,možno by sa mu tak viacej páčilo . Prípadne skús na FB skupinu nosíme naše deti , tam ti kocky isto poradia
@lunademonica nosiť 6m bábo v polohe "klokan" je v poriadku, len ju treba robiť správne, dieťa má byť pod 45st uhlom od vás, aby si netlačilo na chrbticu. Ak ju viete tak držať správne, je to ok, ak sa potrebujete uistiť, odporúčam FB skupinu "správny vývoj a manipulácia s bábätkom" určite tam je tá poloha popísaná.
Nosiť dieťa v nosiči-klokanke už nie je ok, pretože má úplne zle klbiky a nie je pod tým uhlom, takže si tlačí celou váhou na chrbticu. Navyše to je strašné nepohodlné aj pre človeka čo nosí, aj keď sa zdá, že je to to isté. Na FB je zasa skupina "nosíme naše deti" kde vedia v tomto smere dobre poradiť a je tam aj kopec bazarovych nosičov na predaj.
A ešte som zabudla, existujú aj také ring-sling šatky, v ktorých je bábo v správnej polohe, ale rodič ho má akoby naboku , takže bábo vidí pekne dopredu -dobre pre malych zvedavcov. Majú ale svoje nevýhody, lebo nosiaci ho má len na jednom ramene. Tiež sú bazarove v tej skupine na FB a určite aj inde.
@lunademonica k tomuto nosicu poviem len tolko : objednala som si ho na nemeckom amazone. Vyuzivali sme tu sedaciu cast iba. To znamena ze iba to sedatko okolo pasu. Bez toho nosica by sme boli v prdeli... je to rychle a odľahči nosenie dietata. Podotýkam, ze dieta som v tom nenosila na dlhe prechadzky ( to len aby ma tu zeny neukrizovali) tento nosic nám veľmi pomohol pri nosení dieťaťa hore dole po schodoch, kedze bývame na 6 poschodí bez výťahu. Sedatko je na suchy zips. Okolo pasa si ho zapnes a ak dieta vie uz sediet posadis si ho na sedatko tak ako ti vyhovuje. Ak dieta sediet ,nevie tak si ho len šikmo polozis. Ale pozor!! Je to len na odľahčenie nie nosenie. U nas sme ho vyuzili na 100 percent. Po porode som mala bolesti v ramene a nedokazala som nosit dieta na rukach ani v poriadnom nosici. Dieta nosit po schodoch bolo priam nemozne . Vdaka tomuto nosicu som si to veľmi uľahčila. Nie je to nosic na dlhe prechadzky ale pomoze veľmi v domácnosti. Takze za mna velke odporucanie a ziadny pediater nad tym hlavou nakrútil . Nie je to vhodne pre novorodeniatka, ale povedala by som rak pre dieta od 4 mesiaca.
@schokolade1988 to je blbost o chrbat nepride. Ale popisala som to v komentari nizsie ako som ho využila
@marilora každý máme na to iný názor ;)
@schokolade1988 my ten nosic mame doma. Mam s nim skúsenosti a velmi dobre.Ten nosic ta netaha k zemi a nehrbis sa vnom ani ty ani dieta . Je to okolo pasu ako taky siroky opasok ktory sa da krasne stiahnut, a mas pocit ako by si mala na sebe korzet. To dietatko si na tu sedacku bud polozis alebo posadis. My sme vyuzili len to sedatko . Dieťatko mi na tom sedelo a ja som ho drzala. Velmi to odlahci . Takze kto nosi doma chvilkovo dieťatko po byte alebo beha hore dole po schodoch to urcite vyuzije a velmi to pomôže.
@marilora mozte mi najst prosim niekde na internete foto ako to vyzera? A prilozit obrazok sem? Dakujem vam velmi pekne.
@alzbeta311 tento sme mali my. Vyuzila som ho doma na rychle nosenie. Objednavali sme ho na nemeckom Amazone. Stal okolo 30 eur
@marilora ano, aj my to chceme len na doma, nie na dlhe prechadzky. 🙂 Vdaka za info. Tiez asi vyuzijeme najme ten podsedak na odlahcenie <3 verim ze tych par desiatok minut denne mu neublizi.
@marilora dakujem, presne na to to potrebujem 🙂
@lunademonica nam to pomohlo veľmi , hlavne po tych schodoch dieta hore dole nosit , kedze nemame výťah. 👍
@marilora áno to súhlasím ,že na domáce nosenie to môže byť fajn ,určite to pomôže .
Zeny, tento typ nosica sa vola hipseat a najdete ho aj v MK bazari. Na obcasne nosenie uz samostatne sediacich deti je ok, na mensie deti neodporucam.
Prosim ta tento nosic nekupuj za ziadnu cenu. Iba babatku uskodis. Vobec to nie je vhodny nosic pre dieta. Radsej pozri ergonomicky hoci aj bazarovy, ale tento prosim ta naozaj nekupuj. Klbiky budu velmi trpiet.