Je Rischino flexible naozaj využiteľné od novorodeneckého veku?

bolarazjedna
4. feb 2022

Ahojte, ešte len čakáme bábätko, mám doma kúpený rischino flexible. Ste tu takí, čo ste nosili v ňom dieťa naozaj od novorodeneckého veku? A ešte druhá otázka, je to taký hrubší materiál, je to vôbec vhodné na leto? neni bábätku v tom moc teplo?
Ďakujem pekne 🙂

domireb
4. feb 2022

@bolarazjedna moja je zimná,k teplote neporadím, ale keď mala tých odporúčaných 3,5 kg, nebolo to ešte pre ňu dobré, od tých 4kg to bolo uz oveľa lepšie

sakaca
4. feb 2022

@bolarazjedna jasne ze je, pokiaľ nemáš predcastniatko alebo extrémne maličké bábätko. Pozri si video navod, ktorý majú fakt dobre spracovaný. Ja som nosila od 10 dňa malu v Rischino Flexible.

carduelis
4. feb 2022

Z osobnej skusenosti je lepsi Sestrice One

nelca0510
4. feb 2022

@bolarazjedna oni to majú pekne rozpísané na stránke,lebo bábo musí spĺňať nejaké podmienky

ivangeline
4. feb 2022

Prvy tyzden...ci take cosi nebol v nosici. Potom uz ano. Bol vacsie babo. 4kg. Dcera mala 3 a pol a bola tiez po par tyzdnoch v nosici.. lebo nespala ani n.. :D

enoula
4. feb 2022

V lete sa bude asi kazde babo potiť, kedze je na tebe nalepene, vy sa navzajom vyhrievate... Odporucam nejake funkcne tričko, mali sme merino body pre babo, to bolo perfektné, rychlo suche, dobre termoregulacne vlastnosti, netreba ani tak casto prat. Aj do vajicka na cesty super. Veľkosti su rastuce, tak aj vydrzi aspoň dlhsie

de_zi
4. feb 2022

@bolarazjedna Tiež som ho mala nachystaný, ale radšej bola v šatke. Nosič sme využili až cca od dvoch mesiacov. Skúsiš a uvidíš, ako vám sadne. 😉
A či bude teplo - stačí tenké krátke body, prípadne len v plienke a medzi seba a bábätko dať látkovú plienku. Potením sa budete ochladzovať. 🙃
Ak by si predsa len chcela zvážiť šatku, odporúčam s bambusom. Mala som tu z bazárika (Ellevill), bola perfektná (júnové dieťatko). 😉

andreadobrocka
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
tulipanicek
5. feb 2022

To veľmi závisí od toho aké veľké dieťa sa narodí. V nosici sa môže nosiť dieťa od 3,5 kg a minimálnej konfekčnej veľkosti 50 (obe podmienky musia byt splnené a nie len v tomto ale aj v ostatných od narodenia vhodných). Na menšie dieťa len satka. Moja mala 3,5 kg cca v 1,5 mesiaci.