Ahojte baby, mam taky problem, keď dam maleho do satky, v momente mna aj seba na totálku ogrcia.
Mame 2 mesiace, prvy mesiac a pol bol v pohode, no posledne dva tri týždne je to cosi strasne.
Mame nepotvrdeny reflux, pretoze vzdy ked poviem lekarke o tom vracani, povie ze pokial pribera netreba to riesit. Je na MM.
Povedala ze ak ma to moc obťažuje mam si kupit v lekarni Nutriton na zahustenie MM, ale ze potom zvykne deti zapekat a boliet brusko. Tak som to nechcela riskovat.
Viete mi poradit co s tym? Na grcanie som si zvykla ale ked ho dam do tej satky aj hodinu po jedeni ovracia ma ze neskutocne. Ked to aj ignorujem, o par minut pride dalsia grcka a to uz sme ibaja na komplet mokry a zacne strasne plakat. :(
Nosic som neskusala ma nam prist po vianociach alr myslim ze to bude to iste.
Asi len potrebujem ukludnit ze nie som sama alebo co....
Myslite ze jedina moznost je ten Nutriton na zahustenie ci proste je nerad v satke??? :(
@luciachh tiež by som povedala ze šatku na určitý čas odložiť. Ved aj poloha v akej tam je, tlačí si na brusko. Možno sa mu tam aj paci, no brusko je citlivejšie
Neporadím, u nás to isté, teraz v 4,5 m som konečne začala nosiť, lebo doteraz vždy grcka až na kyselinu. Už je to lepšie, ale stále vkladám veľmi opatrne, lebo keď sa to raz rozbehne... Pomáha trochu aj sirup Gastrotuss, ale tiež nič moc. Len počkať, kým z toho vyrastie.
@luciachh je mi ľúto, že máš takéto starosti, ale ja by som sa na tvojom mieste nevzdávala. Myslím, že aj na fb je nosiaca skupina, neskúsiš sa poradiť tam?
@luciachh dcéra má veľmi citlivý žalúdok. Aj malo papa, nosím ju na rukách aj hodinu po jedení s tým, že jej netlačím vobec na brusko aby nevraciala. Tiež by mi pomohol nosic/šatka, avšak tam je to viac než isté že sa povracia. Treba len vydržať. Pokiaľ neplace v kuse, šatka je zbytočná vec, nech si lezi v postieľke
@viestta
@ivetamigalova ked on grca od narodenia prvu ligu nonstop a je zntoho nepokojny a prsve v tej satke sa vzdy ukludnil a tersz jedina možnosť na ukludnenie (satka) robi problém 😥😥
@luciachh rozumiem, to vracanie je na nervy. Tiež som si tým prešla, do 2 mesiacov dcéra vracala purdom viackrát denne. Nehovoriac o tom, ze papa iba v spanku lebo inak nechce. Teraz ma 4.5 mesiaca, a aj tak ju nosím na rukách a nie v nosiči
@ivetamigalova no práveže v postielke nevydrzi. Max ak som pri nom a rozprsvam sa s nim aj to len chvilku a cez den vobec nespi. V kocari ma Tiez taky polospanok. Inak ked je hire chce byt hore koncom a kukat lebo ved to je zsujimavr.... V satke vzdy pozeral vsetko naokolo a zaspal jak buk...
@0laracroft0 nevies mi povedst ako sa vola ta skupina? Skusila by som...
@ivetamigalova no my grcame pocas jedenia, po jedeni hodinu po jedeni, dve hodiny po jedeni dokonca aj tri, a aj v spanku. A este aj medzi tym a to nehovorim o ugrcnuti. To hovorim o grcani ze prezliekame komplet mokre body.
@luciachh možno mu vadí, že je pri tebe stlačený. Moje deti všetky zvracali, syn že brutál aj tri hodiny po mlieku a to už mal piť ďalšiu dávku. Nám nepomohlo ani zahusťovanie mlieka. Len z toho musel vyrásť. A určite mu daj pod bradu látkovú plienku, alebo podbradník, veď to nie je príjemné ignorovať grcky, keď je mokrý .
Hneď prezliekať, hneď utierať. A treba po kratšie a častejšie kŕmenia. A prestávky medzi krmeniami na odgrnutie.
@luciachh nepoteším ta, naozaj to treba len vydržať. Pozri, jasne ze sú riešenia typu AR mlieko, alebo gastrotuss. Nikto ti ale nezaručí, že z toho nepridu iné tazkosti v podobe bolesti brucha alebo tvrdej stolice. Naozaj by som dala skontrolovať alergiu na BKM alebo laktózu, ako ti radili vyššie. Ak pribera, ma pocikane plienky, je ok, tak by som to neriešila a len vydržala. Ono sa to fakt môže rázne zmeniť za cca týždeň. Len vydržať 🤷🏼♀️
@luciachh je to veľmi nepríjemné, ale prejde to, tých pár mesiacov je nakoniec len chvíľa 🙂 pomáha dať zase trochu cucnúť a tak dokola. Mám už druhú grckavú, myslela som, že to nie je možné mať obe deti s refluxom a je. Prvá grckala trochu menej, ale strašne ju to vytáčalo, bola veľmi plačlivá. Táto druhá grcká presne ako si svojho opísala, ale je asi kľudnejšia povaha, znáša to lepšie a tiež aj priberá. Ešte mi napadlo, že sleduj aj, aby bolo prisatie čo najlepšie a prípadne konzultuj s fyzioterapeutom, lebo toto môže byť napr. aj z diastázy alebo môže byť problém so svalovým napätím.
Mne sa to nestava.. Ja len ci vies..kedy chce babo spat. Lebo ja si vsimam pri malom..bufe mat 4m. Ze mrci/reve..upokoji sa..zyvne...trocha nervoznejsi ale uz sa zabava a vtedy grcka,tj po takej preunave a tiez vecer... vecer je najviac rozruseny z celeho dna a podla mna to vplyva na brusko (vela podnetov) a potom velaaa grga aj v nosici a trva to pokym zaspi... Nvm ci som pomohla.. Moj si malokedy v nosici vygrcne,zvycajne prehltne..
@luciachh skus toto nosíme naše deti https://m.facebook.com/groups/682053868471503/?...
@0laracroft0 ďakujem
@luciachh Ak pomôže tak super.
@luciachh
Mala som rovnaky problem pri prvej dcere. Pediatra nas odoslala na gastro, tam potvrdili reflux a mala som dve moznosti, bud prestat kojit a davat antirefluxne mlieko alebo pridavat do materskeho antirefluxny prasok na zahustenie obsahu zaludka, aby to neslo vsetko von. Skusala som ten prasok, dcere nesadol, mala z neho zapchu. Prestala som ho davat a prvy polrok doslova jedla a grcala na striedacku, nastastie priberala, tak sme to dalej neriesili.
Nosila som v satke, tiez som zazila situacie, ze mi v obchode hodila vsetko do vystrihu a sli sme domov obe mokre 🙄 Potom som to riesila bavlnenou plienkou, ktoru som si davala medzi nas - ak si grcla, slo to na plienku, tu som sikovne vymenila za cistu a nemusela som prezliekat ju i seba.
Mne satka to obdobie velmi ulahcila, kedze dcera vzhladom na reflux mala i nepokojne spanie, v posteli a kociari i napriek opatreniam (zvysena poloha) nespala dlhsie ako 20 minut.
Este k tomu placu po grcani - mne to pediatra vysvetlila tym, ze ju pali pazerak po grcani. Nam pomohlo, ked som ju prilozila na prsnik, parkrat si potiahla a "splachla" kyselinu, potom bola spokojnejsia.