Ergonomické nosiče

solnicka_nr
18. dec 2011

Ahojte baby! mate skusenost s ergonomickymi nosicmi? (manduca, liliputi, ergo , bondolino, patapum)
Neviem ci sa to oplati kupovat - maly je cez den skoro stale na rukach alebo minimalne sa mu treba stale venovat.
Tiez by ma zaujmali skusenosti s konkretnymi znackami kedze v Nitre ich asi nikde nemaju. Liliputi je asi cenovo najpristupnejsi ale neviem ci je tak kvalitny ako napr manduca...
Prosim napiste ak mate prakticke skusenosti.
DAKUJEM!!! 🙂

dreamgirlxxx
18. dec 2011

moj maly mal 8 mesiacov, ked som kupila Manducu, z rovnakeho dovodu ako ty... cely den by sa len na rucickach nosil, tak som si chcela pomoct.... Ale maly tam ani za svet nechcel byt, stale sa mece, vadi mu ze nevidi dopredu a nemoze sa natocit tak ako by chcel... vobec ten nosic nepouzivam.... myslim si, ze s nosicmi alebo nosenim v satke treba zacat cim skor, ked je babo este malicke a zvykne si ze je tam ''priputane v jednej polohe'' ... zacinat v osmom mesiaci bolo uz naozaj neskoro, nebol na to zvyknuty... ale je to urcite velka pomoc a je to vraj aj dobre pre dietatko, byt ''priviazany'' na mamickynom tele... tvoj maly ma 3 mesiaciky, ja by som to skusila.... ak sa da, pozicaj si napriklad Manducu na par dni (niektore obchody poskytuju pozicanie), aby si to nekupovala zbytocne a uvidis, ako sa tam bude syncekovi pacit.... drzim palce

azarijka
18. dec 2011

@solnicka_nr ja mam ergo carrier a som s nim veeelmi spokojna, mala som aj manducu ale ergo sa mi zda lepsie....
a ergonomicky nosic (aj satka) je jedna z naj veci ktoru som mohla kupit, neviem si predstavit ako by som bez neho fungovala 😉

elienka
18. dec 2011

ja mám manducu, nedám na ňu dopustiť, Sofi sa nosí od 4 týždňov. Na Manduce sa mi páči jej univerzálnosť a všemožná nastaviteľnosť. doporučujem sa pozrieť aj tu do bazárika, predávajú sa za dobré ceny a vyzerajú v dobrom stave. Ak sa mu tam páčiť nebude - tak môžeš potom predať.

bambola
18. dec 2011

ja mam tiez manducu a dokonca este aj teraz ju niekedy pouzijem ked idem nieco odniest, vyniest.... a som s malou sama doma a potrebujem na to dve ruky 🙂 navyse ju musim schovavat lebo ked ju len tak najde tak mi ju donesie a hned musi do nej ist 😉

kupili sme ked mala mala skoro dva mesiace a odvtedy sme ju nosili, v podstate vzdy ked sme niekdy sli, lebo vajicko sme nemali naklikavacie, resp.nevlacili sme podvozok 🙂 a muz ju strasne rad nosil lebo mohol byt tak pri nej blizko aj on 🙂

tiez mi pride prakticka z hladiska nastavenia popruhov a tak.
kamaratka napriklad mala aj liliputi ale jej maly je trosku vacsia vahova kategoria , tak kupila manducu a pochvaluje si, este teraz ho tam nosi pravidelne a to ma 12kg 😉

luciferkax
18. dec 2011

ahoj. ja mám manducu, kedžre má mu uuuplakané bábatko, teraz už 10 mesačné, nedám na nu dopustiť, super pomôcka a za tú cenu to stojí, aj ked v lete sa mi droška zle nosilo, tie popruhy ma rezali a navyše, kedže mám uzke ramená, mi je omnoho pohodlnejšie s prekríženými pruhmi, čoj e zas o dosť viac komplikované nasadzovanie... 🙂 teraz mám objednaný po dome a na krátke trasy mei tai, tak uvidíme, čo to bude. .)

bobocka
18. dec 2011

@solnicka_nr mame doma liliputi a vrelo odporucam.maximalna spokojnost 😉

stardust
18. dec 2011

mladsi syn v ergu nechcel byt, dost sa tam potil, preto som ho nosila v obycajnej nosicke, ale starsieho som v tom nosievala na chrbte...takze sme ho aspon nejak vyuzili.

ninan2
18. dec 2011

mame Liliputi a sme velmi spokojni, doma ho pouzivame na rychle zaspatie a vonku ked sa nam nechce tahat kocik 🙂

stardust
18. dec 2011

ergo mi pripada byt dost predrazeny a nepaci sa mi, ze predavaju oddelene za 10 eur akoze novorodenecku podlozku. Nikdy som ju nevyuzila a rovnako dobre mohla posluzit akakolvek textilia z domu.

solnicka_nr
autor
19. dec 2011

Dakujem baby!!! Uz som teda cez bazarik objednala tak som zvedava......... 🙂 hadam sa malemu bude pacit a cez leto sa tesim na turistiku 🙂 🙂 🙂

elienka
19. dec 2011

@solnicka_nr a prezraď čo si objednala? ktorý ergo nosič to vyhral?

solnicka_nr
autor
19. dec 2011

@elienka ergo bol za dobru cenu a novy by mal byt.......

tortelinka
31. jan 2012

pouziva sa niektory nosic tak, aby malo dieta tvar dopredu?

monr
31. jan 2012

@tortelinka žiadny ergonomický nosič sa nedá použiť tvárou vpred, to by už ergonomický nosič nemal nárok na také pomenovanie.