Prosim vas mamicky, poradte mi, ak mam dietatko bez ulitky, zavinovacky tak hybe nožkami ručkami a sa budi. Len mi je luto ak ju tak dam ze musi mat rucky pri telicku a tak ju sabalim ale spi mi tak pekne. Aky mate na to nazor. Vopred vam Ďakujem
Urob ako ti srdce vravi.. 🙂 ja som npr. ulitku pouzivala ani nie mesiac, moc sa mi nepaci ako dieta, ktore konecne uzrie svetlo sveta, muselo byt v kazajke este aj mimo bruska :D chcela som, aby sa naucila sama vnimat, ze ma ruky, nohy... a uzivat si to, ze "zije" 🙂 no rob tak aby bolo tvoje dieta spokojne, kazde je ine a najlepsie vie aj tak len mamicka 🙂
Jedno dieta mi nemalo zviazane ruky ani raz a spalo dobre. Druhe bez zavinutych ruk nevie spat. Neriad sa druhymi mamickami, ale svojim dietatom.
Ahoj ja ti rozumiem tiež sa mi to nevidelo ale dohodla som sa sama do sebou že urobim ako bude chcieť drobec. Maly v noci spal v pohode aj bez zavinutia a cez deň som neriešila to si spanky organizoval viac menej sám. V perinke bol asi mesiac a pol s tym že ruky zviazane nemal okrem pôrodnice nikdy a pri nôžkach ju mal tiež uvoľnenú, najradšej mal tie moderne zavinovačky len na jednu šnúrku lebo bol niečim obkolesený ale nebol zviazaný
Môj sa prvé mesiace budil rúčkami keď nebol zavinutý. Nejde o to či sa to pozdáva tebe, ale o to, kedy je bábätko spokojnejšie 🙂
Mne by bolo viac luto, ze sa nemoze vyspat, ako to, ze ma rucky pri tele 🤔 neprezivaj tu zavinovacku az tak
moorov reflex, je normálna vec u detí. Je to vrodené. Ak dieta treba baliť, nech je zbalené, ak netreba, tak nebaľ. Čo ti je ľúto? Však ho nebudeš baliť do 6 rokov, ale len pár mesiacov, kym moorov reflex nevymizne.
https://www.modrykonik.sk/forum/staram-sa-o-dietatko/lakanie-sa-zo-spanku-moorov-syndrom-2/
https://www.modrykonik.sk/forum/staram-sa-o-dietatko/strhavanie-sa-pri-zaspavani-2/
@zorkahorka Presne tak. Ked boli nase deti zavinute, spali ovela lepsie
Syn neznasal mat uvaznene ruky, takze jeho sme nebalili do nicoho. Obe dcery mali radsej ruky schovane, tak sme ich dali do deky a tak uspavali. Nepouzivali sme zavinovacky a ulitky, ale v konecnom dosledku to je to iste 😁. Ak to dietatu vyhovuje, tak kludne.
ja som nezvazovala nikdy, aspoň som nemala problém s oducanim, ale raz syna zviazala sestrička z neonat. a panko prespal snáď 4 hodiny vkuse 😎 (inak max 2-3h) takže určite nie tom niečo bude 😉
Moj starsi spal do 7 mesiacov v zavinovacke. Nohy trcali uz uplne ale ruky napevno. Inak sa nevyspal.
Jeden synček bez ulitky nezaspal, druhý nezaspal, keď bol v nej. Každé bábo je iné. Zariaď sa podľa toho, čo potrebuje to tvoje
Nasa najstarsia mala len klasicku perinku cca. 2 mesiace, prostredna ulitku 8 mesiacov... To dieta prve 3 mesiace prakticky nespalo, bola som na pokraji zrutenia fyzicky i psychicky, takze ked som objavila ulitku, v ktorej sa spanok velmi rychlo zlepsil, bolo mi jedno, co si kto o tom mysli (ona inak doteraz zaspava tak, ze sa do periny cela zakruti, co na tom, ze ma 10 rokov a ze je pripadne tropicka noc 🤷🤣). A najmensi v nej spal do 10 mesiacov, teraz ma 4 roky a stale sa odkopava, co mu je stale teplo... Kazde dietatko je ine, ulitka nijako neškodí, tak sa tym netrap. Ak babatku vyhovuje, kludne daj. Ved v nej nie je 24 hod denne... Ked je bdele, odbalis, davas na brusko, lezi na deke, ma volny pohyb. Pripadne ked bude teplo, nedas ju do ulitky, iba na nu a zabalus len rucky a tak budu nozky volne.
Pekný večer mamičky.Poprosím vás o radu.Moje 3,5 mesačné bábätko ma moorov reflex,bez ulitky sa vkuse budí ručičkami.Ulitka veľmi pomáha ,aj cez deň aj v noci.Lenže sama sa už vie dať na bok a dva krát sa dokázala dať na bruško,keď sme sa hrali.Tym padom ulitku ma voľnú na ručičkach,pre prípad ,ak by sa dala na bruško a nemohla by hýbať s ručičkami.Skušali sme to a je to čistá katastrofa,vôbec sa nevyspí.Ako ste to riešili?Lebo veľa z vás píše,že ste dávali detičky do 8-10 mesiacov.A všade sa píše,že ulitka sa nesmie používať,keď sa dieťa dokáže pretočiť .
Moj starsi spal v ulitke niekolko mesiacov inak sa stale budil. Nevidim na tom nic zle. Aj v brusku bol limitovany v pohybe. Ked je spokojny vsetko je v poriadku