Čo odporúčate na nosenie?

leminka
15. apr 2015

Baby, čo by ste mi poradili na nosenie? Náš drobček má 2 mesiace a chceli by sme, aby sme mohli nosenie využívať pokiaľ sa bude dať (a malého to bude baviť 🙂 ) Ďakujem

jana_eyre
15. apr 2015

ked bol prvy syn maly, kupili sme klokanku - taku co tam moze byt aj otoceny "do sveta" aj tvarou k mame.. par krat sme ju pouzili a hoci bola urcena do 14kg uz pri 9 som ho zvladala nosit chvilocku, nedalo sa.. pouzivala som aj satku, ale neprisla som na dobry uvaz, kam by som si ho dala sama bez pomoci, takze to nebolo az tak vyuzivane..

pri dcere som klokanku tiez par krat pouzila, ale po precitani na nete som kupila ergonosic.. je to uzasna vec, jednoducho sa do nej dieta da aj ked som bez pomoci, dceru takmer necitim a nosievala som ju niekolko hodin, najma ked sme isli na vylet autobusom.. je to zdrave aj pre babo a nenarocne pre maminu.. ja som kupila taky "noname", ale su vseliake znacky, maminky tu ti urcite poradia dobre..

magic08
15. apr 2015

urcite zainvestuj do kvalitneho ergonosica. dnes ich ma na trhu velke mnozstvo. vyhni sa oblukom klokankam.

sedem
15. apr 2015

Nam pomohol liliputi,slusali sme aj mamducu,ked bola dcerka este babatko,ale revala v nej ako tur,v liliputi bolaspokojnucka ;) pokial planujes nosit pravidelne,tak by som ani chvilku nepremyslala nad inym,ako ergonomickym nosicom 🙂 mali sme aj ring- sling,to mi uzasne pomohlo prve 3 mesiace,ked som dala dcerku dnu,do 3 minut spinkala ...

mimi8814
15. apr 2015

urcite ergonosic alebo satku. ja mam manducu, spokojni sme ja aj syncek.

emma_932
15. apr 2015

My sme mali ergonosic, max. spokojnost

horana
15. apr 2015

Pe take male babo sa nam osvedcil babyvak, co je vlasne akasi pohodlnejsie sa viazuca satka, teda "uz zaviazana" a vypolstrovana.

veve789
15. apr 2015

Urcite nie klokanku su nepohodlne a pre deti uplne nevhodne. Maly by ich zakázať. Pred par rokmi ked som o noseni nevedela nic som jeden kupila a po prvom pouziti hodila do kosa aby si ho uz nikto po mne nekupil a nemucil v tom dieta. Takze na zaciatok odporucam satku zrejme elasticku s timi sa viaze lahsie neskor prejst na pevnu satku alebo niektori s ergonosicou. Ked tak skus stranku na fb Nosíme naše deti

tenerifka
15. apr 2015

Mam uz vacsie deti, najmladsia ma 12 rokov.
Moze mi prosim niekto vysvetlit, aky je rozdiel medzi ergonosicom a klokankou?
Lebo ako googlim tak googlim, ale rozdiel v tom nevidim.
Samozrejme veda ide dopredu a co bolo dobre pred 10-20-imi rokmi je teraz zastarale.
Ja som pri mojich detoch pouzivala klokanku Baby Bjorn-taku, co sa da otocit dieta aj dopredu aj smerom ku mne....a neutrpela som tym nijaku ujmu ani ja ani moje deti, ale netvrdim, ze je to najvhodnejsie riesenie a urcite je dnes na trhu vela inych noviniek, ktore budu o 10 rokov uplne nevhodne a zastarale

masinka
15. apr 2015

my sme pouzivali Manducu a Ergo, Manduca mne osobne viac vyhovovala, deti boli spokojne v oboch...
@tenerifka v ergo nosici je dieta v ergonomickej polohe - t.j. nozicky odseba a okolo maminho pasa, chrbatik zagulateny, ked chce vidiet na svet, pozera nabok, ked ma toho dost, prituli sa k mamine a pospi si, v klokanke visi za rozkrok a nozky mu hompalaju, chrbatik je neprirodzene vystrety. Navyse ked dieta otocis tvarou dopredu, je ako maly parasutista a je pren narocne spracovat tolko vnemov, neviem ci sa v tom da vobec spat, ak hej, tak mu bude hlavka visiet dopredu....

nicolle21
15. apr 2015

my sme mali tiez nosic, lebo som sa bala satky, ak sa nebojis, urcite skus satku 🙂 my sme mali manducu a stale vyuzivame, maly je dost vysoky, ale este mu je dobra 🙂 len pozor na klokanky, lebo nie vsetko, co sa tvari ako ergonomicky nosic, je ozaj ergonomicky 😒 bohuzial sa mnozia kadejake klokankove hybridy

sense
15. apr 2015

Predtym ako nieco kupis odporucam vyskusat ja som tak kupila manducu a mala v tom byt nechcela....

katrinka8
15. apr 2015

@tenerifka - http://www.nosime.sk/sk/vsetko-o-noseni/preco-n...
Rozdiel je v spôsobe, ako je dieťatko upevnené. V ergonomickom nosiči správne v klokanke nesprávne (tam doslova visí, chúďatko, za genitálie). Tam je potom aj rozdiel v rozložení váhy dieťatka, v ergonomickom nosiči sa ľahšie dieťa nosí, lebo jeho váha sa rozkladá, nemáš ho ako taký balvan zavesený na bruchu, či ako to vysvetliť.