Ahojte. Mam 3 mesacneho chlapca, kt. sa mi od zaciatku nechce nosit v nosici (kvalitny rischino). Niekde som citala komentare od bab, ze sa im zacali deti radi nosit az napr. v 4m. Mate taku skusenost? Satku ani iny nosic kupovat nejdem.
Veru sa nosiť nechcel, chcel sa až keď bol väčší a to som uz nechcela ja
@orini mam 3 deti a ani jedno nebolo nosiaci typ...Ale okolo 4 mesiacov som ich obcas davala do nosica, sli sme sa prejst, kukali von, to celkom v pohode, ale mne to bolo nepohodlne, lebo napriklad do obchodu som radsej isla s kocikom a nakup do kosa pod kocikom a v pohodicke sme si vyslapali aj kopec. Byt este ovesana taskami, no nie. Takze na take obcasne ponosenie v ramci ciste len prechadzky, ano, a este dcerku som v tom uspavala.
Mozno je este malicky do nosica, mozno to bude lepsie, ked bude vacsi, uvidis.
Potom nam uz vsetky deti v 11 mesiacoch sa zacali stavat na nozky a od 12 mesiacov chodit a to bol koniec nosenia. Uz chceli len sami behat. Kocik som brala, aj si v nom pospali alebo kracali popri kociku, kym vladali. No a od malicka sa potrebovali na spanok rozvalit, vystriet, nevedeli mi v nosici dlhodobo spat, okolie ich budilo, mrvili sa, ja som sa potila ako kon, no nic moc pre mna osobne. A vacsinou som si pospala s nimi, co by nebolo mozne, keby mi spali v nosici 🙂. Takze sme to pouzivali ako dopravny prostriedok len 🙂. Aj to dost kratko...🙂
Ahoj, máš nosič dobre ponastavovany aby vam bol pohodlný? Pripadne, skusala si aj nejakú inu znacku?
@chvostik1 súhlasím...nášmu tiež Rischino nesedel. Skúsili sme Lenku a Veku a vyhrala Veka
@orini ono je to asi jako s kocarkem. Nekdo nechce byt v kocarku nekdo v nosici. Jsi si jista, ze mas spravne nastaveno, aby to diteti bylo pohodlne? Nemas moznost si v nejake komunitni nosici skupine pujcit a vyzkouset jine nositka/satky? A myslim, ze dite urcite po case muze zmenit nazor. Pockej tyden - dva a zkus nahodit znova 🙂
Moje deti to nemuseli vobec... chceli hybat rukami, kopat nohami
@orini ja mam dve dievcata a ani jedna sa nosit nechcela, mala som aj satku aj nosic. obe boli kocikove typy. mladsia ma 8 mesiacov a cele dni mi prespi od narodenia doteraz vonku v kociku.
A keď si ho dáš do nosiča, čo robíš? S mojím sa musím stále hýbať. Úplne najlepšie je rýchlo ísť von a chodiť.
Nechcel vôbec, bol tam.asi 3x.V kočíku reval, kým som ho nedala do športového v smere jazdy. Pozeral von a bol spokojný. Ale do 6 mesiacov cca to bol len vresk a rev, nechcel ani kočík ani nosič
Moja sa tiež nechcela nosiť, ale v kočíku bola kľudná...
Môj má tri roky a nikdy sa nechcel nosiť, mal rád voľnosť v kočíku keď ho nič neobmedzovalo 😊 ja som tiež bola rada
@orini my sme zacali okolo 3-4m, postupne po chvilkach, predtym len plakal (ale na nosic som ho ucila, lebo kocik bol bez sance, akoby som ho tyrala). Potom sa nosil rad, ale my sme nosili len na presuny, nakupy a podobne, ziadne take, ze kazdy spanok v nosici doma a podobne. Takze za mna, len skusat a pomaly predlzovat intervaly. Tiez sme mali rischino.