Aký nosič vybrať?

18. dec 2023

Ahojte prosím o radu aký nosič vybrať bábätko má 7tyzdnov 58cm a 4700g rozmýšľam už nejaký väčší od 3 mesiacov pozrieť alebo aký by ste mi poradili pozerala som ten be Lenka forever Neo ale neviem bude mu už teraz sedieť ak ho niektora máte ako ste spokojná?.Babatko musíme na rukách nosiť lebo položíme a place tak uvažujem nad nosičom len neviem aký vybrať.

rebrambora
18. dec 2023

Nie, babatko nemusis nosit na rukach, lebo inak place. Kedze ma 7 tyzdnov, je este idealny cas ho oducit od takychto 'zlozvykov'.
Inak odpovede ma tiez zaujimaju, tak sa pripnem.

ivangeline
18. dec 2023

Naj je vyskusat v okoli nosic. Podporky su. Obchody s nosicmi..kde poskusas. 🙂

saxana000
18. dec 2023

Dieta jednoznacne polozit lahnut si k nemu ked place hladkat kojit spievat ale POLOZIT.a viac ho po dome cele dni nenosit.budu to tazke dva tri dni ale budes za ne vdacna..

sejbipi
18. dec 2023

Mne najviac vyhovoval Moyo a Sestrice. Mužovi zas Rischino. Najlepšie vyskúšať a nekupovať naslepo

cimage
18. dec 2023

Ja mam dceru skoro 20mes a nemam problem ju nosit, ani moj muz. Ten odnosil 3deti. Velakrat mi to ulahcuje napr nakupovanie, behanie po uradoch. Ked bola malinka, tak som s nou robila vsetko a som za to rada. Jasne, ze budes pocuvat, ze si ju naucis a bla bla bla, ale je to krasny pocit ked to dieta spokojne spinka na tebe. Ten, kto to nikdy v zivote nezazil, tak nepochopi. Pri vybere spravneho nosica je dobre ak ti niekto poradi a vyskusas viac druhov. Ja mam rada Belenku, lebo je makkucka, ale niekto ma radsej tvrdy bedrak a na vacsie a tazsie deti je asi aj pohodlnejsi. Teraz uz nenosim denne, ale nosic mam stale poruke ked mala uz nevladze, vzdy lepsie pre moj chrbat ako keby som ju brala na rukach.
Na Slovensku mame veeela dobry ergo nosicov: Belenka, Sestrice, Rischino, Moyo, Zumbucca, atd

autor
18. dec 2023

@cimage a be Lenku aký typ máte? Mne sa pozdáva ten forever neo

beata_k
18. dec 2023

Ja mam belenka. Neviem uz typ, ale mal byt vhodny od 3 mesiacov. Dobry mu bol az o 4 m a to splnal vsetky podmienky. Za mna su to fajn nosice.

bluemoon24
18. dec 2023

Za me je nejvetsi rozdil v tuhosti bederniho pasu, z tohoto duvodu jsem vyloucila spoustu nosicu. Me vyhovuje mekci bedrak, takze u me vede fidella a jozanek 🙂 (z tech co jsem mela moznost vyzkouset), velmi tvrdy bedrak ma napriklad kavka. Zkus mrknout, jestli v okoli neni nejaka nosici skupina, nechaji te to tam vyzkouset a uvidis. Muj syn byl uplne stejny, nosila jsem a nosila 🙂

cimage
18. dec 2023

Ja mam 4ever, ale nie neo

lusyc
18. dec 2023

Treba vyskúšať. Mne sadol až tretí výrobca.

bubuzu
18. dec 2023

@rebrambora ale no, tiež mám malé bábo a veru ho musíme veľa nosiť, lebo má reflux a grcká keď je položená, aj keď je na šikmej podložke. Takže ak to má jej bábo tiež a môže byť kľudne skrytý, že mu nevybieha von, ale páli v hrdle, tak malé bude jednoducho položené plakať.

bubuzu
18. dec 2023

A nosič má tiež zaujíma, kamoši majú rischino flexi a veľmi si pochvaľujú.

cimage
19. dec 2023

@bubuzu moj muz ma rishina, ale mne nesedi. Islo ma z neho porazit, lebo som ho nevedela jednoducho regulovat ako Belenku. Pokial nekojis, tak je to ok, nastavis raz a ides. Lenze ja ked kojim, tak ju musim posuvat hore-dole.

bubuzu
19. dec 2023

@cimaa Belenka to má nejak lepšie vychytané v nastavovaní?

autor
19. dec 2023

@cimage a ako ste spokojna s ním?

cimage
19. dec 2023

Ja som spokojna, lebo mam rada makky bedrak, ale nie kazdemu sedi. Rishina jednou rukou neuvolnis a nezatiahnes. Ten je dobre raz nastavit a tak nosit, ale ked kojis, tak dieta posuvas nizsie a ked je napapkame, tak ho das vyssie, aby ta chrbat nebolel.
Preto treba nosic vyskusat.

beahaydee
19. dec 2023

Mam BeLenka 4ever neo a je super. Predtym som mala aj novorodenecky BeLenka a uz ten bol vyborny, tak som pokracovala tou istou znackou. Syn ma 11 mesiacov, cca 10 kil a aj teraz v nom spi. Nosi sa v nom od 5mesiacov/velkosti 80. Lahko sa nastavuje, je to uplne intuitivne, chrbat ma neboli, ani ked vlacim stale takehoto slona. Odporucam. A ako bolo aj vyssie spomenute, dobre sa v nom koji, posuvam hore/dole uplne lahucko.
Rischino som mala pri prvej dcere a ten mi moc nesadol, ale ani dcera sa velmi nechcela nosit, tak mozno som si len nestihla nanho zvyknut

autor
19. dec 2023

@beahaydee a ako máte ramenné popruhy s možnosťou krizenia či bez? A odkedy ste nosili bábätko? Od tých 3 mesiacov my máme 7tyzdnov ale už 58cm

autor
19. dec 2023

@beahaydee a akú farbu ste vybrali nemáte foto

beahaydee
19. dec 2023

Foto nemam, farbu mam jednofarebny hnedy, stale ho maju na eshope aj s fotkou a so slusnou zlavou oproti tomu, co stal mna. A mam bez moznosti krizenia. Syn sa v nom nosil od 5 mesiacov, neviem posudit, ci by bol takemu malemu dobry.

sakaca
30. dec 2023

Ideálne je si nosič vyskúšať, ja som od narodenia nosila v Rischino Flexible. Každé bábätko je iné, niektoré si vyžaduje viac kontaktu iné menej a hlavne sa to časom mení. Ja by som prvé mesiace bez nosiča nedala