Aký nosič odporúčate pre ročné dieťa?

brna1989
24. apr 2020

Ahojte , mám dcérku 1rok do 9kilov.
Mám nosič rischino štandard, mám pocit ,že je dcérke malý a stále sa mi z neho vytáča von, chce sa pozerať dopredu ako ja.
Aký nosič by ste mi poradili prosím?
Dcérku budem nosiť asi dlhšie, keďže má jednu nožičku kratšiu (nie v bedrovej časti) a nebude vládať asi toľko behať.
Chcela by som teda nosič , v ktorom by dcérka bola tvárou dopredu ako ja, čiže ku mne chrbatikom.
Ďakujem za odpoveď

ruzasipova
24. apr 2020

To uz potom nie su nosice ale klokanky a tie su absolutne nevhodne na nosenie. Risko standard je do 24-30 mesiacov. Je normalne, ze dietatko sa vytaca, ved je zvedave. Ak ho chcete v rovnakom smere, dajte si ju na chrbat.

bubibu
24. apr 2020

@brna1989 ahoj, nie som odborník. Ale viem že píšeš o Klokanke. A tá nie je vhodná pre detičky v žiadnom veku, či už z hľadiska fyzického alebo psychického. Určite nájdeš o tom na méte veľa info

brna1989
autor
24. apr 2020

@ruzasipova to som netušila, že sa to dá tak na chrbát, no to by mi asi niekto musel pomáhať so zapínaním

veronice
24. apr 2020

@brna1989 da sa to nacvicit ze to budes zvladat aj bez pomoci 🙂 ja sa to ucim podla videa co maju sestrice na youtube, omrkni 🙂 tvarou dopredu ozaj nieje ergonomicke riesenie 🍀

brna1989
autor
24. apr 2020

@veronice okej, tak to som netušila.ja som myslela , že to je tiež ergonomické chrbátom ku mne.clovek sa celý život učí 😁😁 ďakujem za rady,idem na YouTube 🤷😊😊

brna1989
autor
24. apr 2020

@veronice moje nervy, to bude chcieť veeeela cviku 🤷 😆 ale čo, karanténa a MD , času dosť 😆😆😆

kate_cs
24. apr 2020

Tak ako spomínali baby vyššie, tvárou dopredu fakt nie. Ja mám Rischino nosič (ale Flexi) a naozaj je to len otázka cviku, nosiť ho na chrbte. Môj má 1,5 a v pohode vydrží na chrbte, keď sme napríklad na dlhšej prechádzke, ešte si aj pospí. Ja som si to cvičila na posteli pred zrkadlom, lebo som sa bála, že sa mi vyšmykne, tak nech padne aspoň na mäkké. A nepadol mi ani raz 😉

brna1989
autor
24. apr 2020

@kate_cs ďakujem pekne za radu, aj ja tak vyskúšam 😊

lenkatroj
24. apr 2020

My máme babybjorn one air a sme spokojní (https://www.babybjorn.eu/baby-carriers/baby-car...)
Dá sa nosiť aj smerom "dopredu" od cca 6 mesiacov, pričom aj organizácia zaoberajúca sa problémami bedrových kĺbov ho schvaľuje (https://hipdysplasia.org/developmental-dysplasi... )

Väčšina "odporcov klokaniek" však takéto nosenie odmieta (častokrát kompletne tohto výrobcu) a aj ja vo všeobecnosti súhlasím. No tento nosič je z fyzického hľadiska OK. Treba zvážiť aj psychickú zrelosť dieťaťa a tiež dieťa nemá byť nosené smerom vpred dlho. My sme to využili párkrát, dcéra sa rýchlo naučila otáčať hlávku. Výhoda je, že sa ľahko a bezpečne inštaluje (aj manžel si ho obľúbil) a je mi pohodlný aj s ťažkým dieťaťom vďaka dobrému bedrovému pásu.

lavender21
24. apr 2020

Ja som skúsila zopár nosičov a môj favorit je Moyo, momentálne mám vo veľkosti maxi size a vyhovuje mojej ročnej, a stále je dobrý aj dva a pol ročnej... Váha sa tam pekne rozloží a zvládam teda vpohode aj staršiu nosiť... A na chrbát sa naučíš dať ľahko, mne sa zdá najjednoduchšie tak že si zapnem bedrový pás, otočím nosič na svoj bok, tam pozadím malú a pomaly otáčam dozadu. Som radšej v predklone aby nespadla a opatrne si prechytím ramenné popruhy... Určite to skús, nie je to ťažké 🙂

brna1989
autor
25. apr 2020

@lavender21 ďakujem pekne za radu 🤗

brna1989
autor
25. apr 2020

@lenkatroj ďakujem pekne 👍

veronice
25. apr 2020

@lenkatroj nic v zlom 🙂 ale organizacia zaoberajuca sa problemami bedrovych klbov sa ocividne nezaobera problemami chrbtice
Zakladom ergonomickeho nosenia je totiz poloha noziciek do M a chrbatik do C (spravne podsadenie). Prvu moznost mozno nejak spravis aj v klokanke, ale zagulateny chrbatik rozhodne v klokanke a pri noseni tvarou vpred mat dieta nebude. A to je problem tohto nosica ktory uvadzas. Aby sa zachovala tato podmienka chrbatika do C, nesmie mat nosic vystuzenu chrbtovu opierku co tiez tento nosic ma. Takze preto "odporcovia klokaniek" s nimi maju problem. 😉 Aj ten udaj "cca od 6 mesiacov" je matuci lebo ked ho nosis tvarou vpred tak vlastne sedi (resp visi) a podsadzat dieta ked nevie este samo sediet tiez nie je ok takze @brna1989 aj @lenkatroj odporucam sa pridat do fb skupinky Nosenie deti s laskou. Pohybuje sa tam mnoho skusenych nosiacich mamiciek aj fyzioterapeutiek a najdes tam aj mnoho albumov a prispevkov amy jentrozdiel medzi ergo/neergo a preco AKEKOLVEK nosenie dietata v comkolvek tvarou vpred nie je zdrave 👍🍀

ivangeline
25. apr 2020

Prečo ju nedáš na chrbát? Je veľká..

leniel
4. máj 2020

@brna1989 vsetko uz bolo povedane, rischino standard vam moze byt maly, je to nerastuci nosic a pokial nesiaha od kolienka po kolienko latka medzi nozkami, treba vacsi. Ak si spoko s Rischinom, zienky si chvalia model Rischino xxl. Vyborne je aj hore spominane Moyo. Sestrice carrier plus. Na velke nosice je macher aj Zumbucca, sije XXL, 3XL aj 4 XL nosice pre fakt velke deticky, ktore sa potrebuju nosit z roznych dovodov. Ideal by bol, keby si si mohla rozne nosice vyskusat a vybrat taky, co Vam bude najpohodlnejsi. Preto je ich take mnozstvo, co sedi jednemu, nemusi druhemu 😉

bluka2
4. máj 2020

Rozhodne na chrbát už... Pohodlnejšie pre teba

brna1989
autor
5. máj 2020

@leniel ďakujem pekne, určite sa popozeram a keď sa bude dať, aj vyskúšam 😊