Ahojte,
chcela by som poprosit skusenejsie mamky a ockov turistky/turistov, co zvyknete obliekat babatkam vo veku 11m (aktualne este nechodiace) do turistickeho nosica/krosny na chladnejsiu jesen ako teraz cca okolo 5 az 10°C a potom do zimy cca okolo 0 az +5°C. Chodievate aj v minusovych teplotach? Mam respekt a nechcem maleho prilis alebo naopak malo obliect.
Dakujem za rady.
Urcite kvalitne merino, na to overal alebo teplaky a tricko a znovu overal a kuklu.
my sme obliekali - nejaké body s dlhým rukávom, hrubé pančušky, legíny, mikina roláková, nejaká flíska a na to hrubý overal.( píšem asi tak o dieťati cca 1,3-2 roky), potom už chodila pešo, tak to už sme až tak nebabúšili. No a na hlavu hrubú šatku, šál cez tvár, ab nedýchalo studený vzduch. Na ruky rukavice a na to sme ešte dávali moje veľké hrubé palčiaky. Na nohy hrubé podkolinky, čiže čižmičky ( mali sme takéto podobné
https://www.sportisimo.sk/the-north-face/shelli... ) a na to sme ešte dali niečo takéto: https://www.oveckaren.sk/tv-papuce-z-ovcej-vlny... samozrejme veľkosť tej papuče bola asi 40, aby sa to dalo navliecť na tú zimnú topánku. V pohode to stačilo od Trangošky na Štefáničku, v januári. Samozrejme, že sme kontrolovali, či nemá studené ruky. Sem tam je dobré a by dieťa aj pohýbalo nohami. Prípadne obaliť nohy ( myslím chodidlá) aj s topánkami do šálov.
chodili sme tak s detmi uplne v pohode
zaklad boli poriadne teple topanky, s ponozkami a pancuskami, kedze este nechodi, hruby overal, pod neho navrstvene oblecenie.
rukavicky aj ciapka povinne.
cez tvar sme nedavali nic, nie je to babatko, len nezabudnut nakremovat tvar. 11 mesacne ked je teplota okolo nuly urcite nepotrebuje satku cez tvar.
dobre nosenie.
@kitycat praveze nositko mame, ale od malicka ho odmieta. Doslova ho neznasa, preto je turisticky nosic nasa jedina moznost ako sa dostat do prirody.
@lucik194 my keď sme takto chodili, tak na Stefáničke bývalo okolo -10 - -15. Lebo my sme chodili aj v decembri až február. Proste vyšli sme s dieťaťom hore, ja som ostala na chate, manžel čo to polyžoval a išli sme dolu. Jasné, keď je okolo 0 netreba tak babúšiť. Všetko primerane teplote.
A aku mate znacku nositka?
V krosne vam to dieta skratka premrzne, naobliekane ako vibula sa nepohne tak ci tak
Ja by som ti odporucila zaobstarat nositko a dieta mat na tele pod bundou. Hrejete sa.
Pribalit nahradne oblecenie v pripade prepotenia, kombinezu na "vypustenie".
V krosne ti bude dieta nehybne sediet a mrznut, nie som jej zastanca aj ked ju mame, ale dieta by som tam dala iba v peknom teplom pocasi, nikdy nie v zime