Maminky, vedeli byste mi poradit nejake dobre topanocky pre rocne babatko na zimu? Hladam nieco teple, aj do dazda a snehu,aby nepremokli. Neviem ci barefoot su aj na zimu? Dakujem.
@mirkaknm ja tiež presne mám dilemu nad týmto 🙂
Dd step ma aj zimne
Ak chcete barefoot, odporucam skupinu na FB Bose nozky bez prekazky, kde najdete zoznam znaciek podla typu nozky😊
@mirkaknm my sme mali minulý rok enfant čižmičky a boli najlepšie ake sme mali. Tento rok ich objednávam opäť. Len sú na užšiu nožičku. Na striedačku nosil little blue lamb.
@mirkaknm ahoj, synovi kupujem každý rok topánky Loap. Nikdy nesklamali, viaceré modely sú zateplené, do dažďa aj do snehu, nepremokavé, nie je v nich zima a vydržia dlho.
@ellieellie superfit su skvele topanky. Maju ich takmer vsetky maminky v okoli. Problem je, ze ked s nimi raz zacnes, tak od nich nebudes chciet odist - zial, su dost drahe.
@kittykat22 áno, to je pravda.. zas tým, že sú také super, nepotrebuješ mať dvoje na striedačku - nepremoknú, stačí na celú zimu jeden pár. Tá cena je vysoká, musí si každý zvážiť.. ale my máme s manželom jasno v tom, že na zdraví našich detí nebudeme šetriť 😉
A ak sa mozem opýtať, veľkosť pre take ročne dieťa? Pretože nožička rastie, neviem to ešte nejak odhadnúť, každopádne som veľmi rada za tuto diskusiu lebo som našla konečne super topánky na zimu 👌😀
@ellieellie ale to nie je o setreni. Niektore deti maju siroku nohu alebo vysoky nart a superfit jednoducho neobuju. Alebo maju nohu prilis uzku. Navyse si myslim, ze napisat ze nebudes setrit na zdravy vlastnych deti je netaktne. Niektori rodicia si tie topanky nemozu dovolit 🙄 a nie je to tym, ze by setrili na vlastnych detoch
@miiceencoovaa treba obkreslit nohu
@nikusiak9 lenže môj maly ešte nemá rok, až v decembri a vo februári ešte určite sneh bude, takze potrebujem take väčšie
@miiceencoovaa tak kym este nechodi by som neriesila.noha moze 3m stat a potom narazom aj o dve cisla alebo priebezne rast. To sa neda odhadovat
Ako sa uz spominalo...fb skupina bose nozly bez bez prekazky je barefoot skupina a isto najdes zimnu alternativu. Obkreslit nozku a pytat si radu tam.
@kittykat22 Nuž, nechápem, čo s tým má vysoký nart. Superfit nie je jediná kvalitná značka na trhu, výber je veľký a aj spomínané barefoot topánky nie sú o nič lacnejšie... Poznámka o šetrení je úplne normálna, píšem o sebe a nijako neútočím na teba ani iné mamičky. Chápem, keď niekto kúpi lacnejšie. Každý šetrí na inom - niekto na jedle, iný na cestovaní, kozmetike, oblečení, topánkach.. To, že mamička nekúpi dieťaťu topánky Superfit, to neznamená, že šetrí na dieťati alebo že jej nezáleží na zdraví. Naozaj nechápem, prečo máš potrebu na mňa útočiť, že som netaktná. My sme sa skrátka rozhodli, že min. do 5 rokov budeme kupovať kvalitné topánky - tie “hlavné”, napr. teraz v lete sme kúpili kvalitné sandále. Gumáky, topánky ku vode, papučky sme kupovali lacnejšie, lebo ich nosil len veľmi príležitostne teraz v lete. Keby sa nám aj zmenila fin. situácia, tak sa rovnako budem snažiť, aby mali moje deti v prvých rokoch života, keď sa nôžka vyvíja najviac, kvalitné topánky a kúpim ich v takej cenovej relácii, akú si budem môcť dovoliť a radšej kúpim napr. bundu z druhej ruky a pod.
@ellieellie prosim ta, nebud vztahovacna. To, ze vy mate na dobre topanky je vasa vec. Su mamicky ktore na superfity nemaju. Nie preto ze by nemali 80e, ale jedny zimne topanky nestacia, treba celorocky, sandalky, papucky a neviem co vsetko. A ano, vsetky topanky su dolezite - aj papuce. Ak ma mamicka deti 2-3 tak to by kupovali len topanky. Niekedy sa v rodine meni fin. situacia, alebo z nejakeho dovodu odide partner, a je po superfitoch. To si mamicka samozivitelka o superfitoch moze tak nechat zdat - a moze sa rozhodnut akokolvek setrit. A Superfit nie je pre deti s vysokym nartom, pretoze su to topanky na uzku nohu, tak ako geox. Napriklad Primigi a RAK su pre deticky so sirsou nozkou.
Prepáčte ale Vy všetky mamičky či kupujete tie Superfity nepride Vám ta cena prehnaná? Napríklad obyčajné papuče od 22 eur? To kde sme. Viaceré detské topánky od 75 eur. Mne to príde moc prehnaná cena za detsku obuv. U detí sa aj tak obuv vatsinou zničí a dieťaťu rastie rychlo noha. Keď sú dvaja rodicia a 2 príjmy nepoviem, možno no osobne by som za detsku obuv tak vysokú cenu nedala. Ako tu už niekto napísal nie je to o šetrení na deťoch no veľa mamičiek sú na deti samé, starajú sa samé, všetko kupujú samé. V mojom pripade nedostavam ani vyzivne hoci ho ma otec syna platit, aj keby mi výživné chodí za 90 eur by som obliekla celého syna a nekupila by som len topánky.
Kvalitné topánky, obuv čo sadne dieťaťu sa dá kúpiť určite aj lacnejšie. Netvrdím, ze šetrím na dieťati no snažím sa vybrať obuv, ktorá synovi sadne a môžem si ju dovoliť zaplatiť. Syn ma širokú nohu takže kopu obuvi mu nesedí, neobuje. Cenovú hranicu mám do nejakých 40 eur. Prečo? Lebo drahsie si nemôžem dovoliť. Poslednú zimu mal syn 2 pary topánok, samozrejme kupili sa postupne. Sebe sa snažim vyberať obuv čo najlacnejšiu. Ceny detskej obuvi sú veľakrát podľa mňa prehnané, keď su drahsie ako obuv pre dospelého. Kedysi som synovi kupovala DD Step v Protetike no tie majú už dlhšiu dobu vsetko mensie, male čísla. Nejde o to kupit co najdrahšiu obuv. Dôležité je aby sa v nej deti cítili pohodlne, aby im sadla, nikde ich netlacila, pohodlne sa im chodilo. Myslím, ze napr. 12 eurove sandale sa vyrovnajú tým 50 eurovym.
@lenicka1121 ahoj, cena je sialena. Ale my kupujeme superfit a teraz geox pretoze nemame na vyber. Syn ma v 6 rokoch 34 nohu a je problem kupit super uzke topanky. Tento rok sme mali stastie, lebo sme z eobuv objednali 6 druhov botasiek a obul tie najlacnejsie 😀 vsetky ostatne mu boli siroke a vratili sme ich. Inak superfit alebo geox 😕 Ked nie tieto dve znacky, tak kupujeme nejake nemecke v detskom obchode - a to je tak isto palka. Ani nepis, kolko zaplatime rocne za topanky. A to sme uz na tom lepsie, lebo stacia za zimu len jedny topanky - o com sme si do minulej zimy mohli nechat iba zdat 🙄 Ja neviem co by sme robili keby sme nemali dobry prijem alebo viac deti 😕 Kazdy rook skusim objednat z ebouv viac znaciek botasiek a skusame doma, co mu sedi, a zatial okrem new balance sme nic ine nenasli. Dieta nas veselo bankrotuje dalej.
@mirkaknm ahoj... Ono asi zatiaľ topánky nepotrebuje ak nechodí, uvidíš ci ti chodiť začne... Ja som prvé topánky malému kúpila keď mal 16 mesiacov, dovtedy mal len capacky kvôli teplú a inak sa staval naboso... Chodiť začal až v 17tich mesiacoch naboso, potom sme kúpili geoxy... Teraz ma na jeseň myslím rebooky kožené, na zimu sa mi osvedčili pri starších deťoch elefanteny, superfity a teda opäť geoxy... Pri starších im už kupujem aj módne značky ktoré podľa mňa nie sú nijak zvlášť kvalitné ale tak aspoň sú kožené typu zara a pod.... Proste puberta už vyberá co sa jej páči, nohu ma v poriadku tak nech ma... Ale teda pri krpcoch sa tiež snažím co najkvalitnejšiu obuv. Co vidím v skupine drobcov kde som, mamky veľa kupujú značku rak, ja ju nepoznám tak neviem... Ale oni sú spokojne
@kittykat22 ahoj, môj maly ma zas sirsiu nožičku a v obchodoch co sme boli pozrieť maju vatsinou úzke, na užšiu nozicku. Môj ma v 7 rokoch velkost 36 co sa u nás ťažko zháňa. Zatiaľ mu sadnú Loapky a Lotoo no treba mu skúsiť kazdu obuv lebo kazde sú inak šité. Botasky mu sadnú len Adidas , aj to nie všetky druhy. Na eobuv je veľký výber no bála by som sa odtiaľ objednať kvôli strihu topánky. Vatsinou kúpim synovi v Sportisime, odtiaľ mu sadnú niektoré. Neviem co bude ked byde treba velkost 37
@lienkaam16 Ano aj ja som nasla enfant a uz som ich skoro kupila. No dobre som spravila ze nie ked pisete ze su na uzsiu nozicku.
@mirkaknm za mňa určite Superfit snowcat,dcéra ich má každú zimu a teraz ich budeme kupovať znovu už po 7 krát🙂 Ešte nikdy nepremokli. Mladšia ich bude mať tiež. Ak vieš akú má dieťa nohu, výhodnejšie ich je kúpiť napr.na Amazone,často vyjdú aj s poštovným výrazne lacnejšie ako u nás.
@kika831 vedeli by ste mi prosím poradit aj vhodne topánočky na zimu, keď maly ma vysoký nart a naozaj že taký pampusik na nôžke🙈Máločo mu obujem, na dĺžku je mu to potom veľké, ale cez ten nart mu to neviem nasunúť...
@lucinka1988 tak potom primigi- tie maju sirsie topanocky. Moje deti maju uzke nozky- preto im primigi nesedia.
@kika831 dakujem veľmi pekne
@lenicka1121 máš pravdu,ceny sú vysoké ale rozhodne sa netreba obmedzovať len na slovenský trh. Koncom augusta som kúpila dcére na Amazone jesenne superfity za 36 €+ 8 poštovné,pozerala som že u nás ich predávajú za 78...
Superfit - perfektné, teplučké, nepremokavé, kvalitné.