Cawte skusene maminky,chcela by som sa spytat ktory kus oblecka ste najviac ocenili pri malom babatku ....lebo som pocula ze pri celkom malickom babu netreba kupovat vela zbytocnosti lebo z toho rychlo vyrastie... 🙂
tak tak, body je aj u nas navyuzivanejsi kus oblecenia 😉
presne tak,bez bodycka ani na krok.
okrem inych vyhod drzi aj pekne plienocku medzi nozkami 😉 😉
u nás vyhráva jednoznačne body a teraz ked je váčšia tak tepláčky na traky z firmy domaja
suhlasim z expertkou!
az na to, ze prve cca 4 mesiace sa bali (my sme balili) nasiroko, takze body neslo cez latkovu plienku zapnut. ale aj tak furt lepsie ako kosielky, alebo kratke kabatiky, ktore su strasne kratucke.
a ked budes kupovat body, tak si vyber zavinovacie - zapina sa na boku, nemusis prevlekat cez hlavu.
a este ma napadlo - my sme neznasali nic, co malo limcek, lebo dietatko sa v tom zbytocne pari. ten jeho krcok, ramienka a telicko su take malinke, ze s limcekom je to take "nevetratelne". 😝
a tiez riflicky a ine chutne frajerske veci pre najmesie babetka su podla mna iba pre rodicov - aby mali akoze imidzove dietatko. v dupackach mu je najpohodnlnejsie. je mi luto tych malinkych, ked vidim v kociku mesacne babo stiahnute v pase dakou gumou a napchate v rifloch. naco? 😲 my sme dostali take teplaciky a mali sme oblecene asi dva krat a az tak od pol roka sme zacali nosit vecicky do gumicky.
...aaaaaaaaaaaaa...k body som iny spodok nevolila..len toto/polodupky/ 😉
...lepsie ako klasicke pancusky... 😉
...sorry za pozicanie foto z bazaru....
https://www.modrykonik.sk/bazar/show_entry.php?...
polodupky su este ok, ale tvrde nohavice pre imidz - to nieeeee...
(aj ked - kedze sme to body nemohli zapnut kvoli tomu sirokemu baleniu, tak predsa v polodupkach hrozi vyhrnanie a holy chrbatik. ale ok, to uz je diskusia o detailoch).
uplne na zaciatku bavlnene kosielky "zastrcene" do latkovej plienky, kedze sa balilo nasiroko a klasika dupacky (vacsinou zdedene,rychlo sme vyrastli a aspon usetrili 😀 )...neskor body, body, body a dupacky, polodupky...teraz body, body, body a teplaciky na traky, do spolocnosti ale nieco slusnejsie 😀
u nas vladnu dupacky s cvokmi v rozkroku, body (najlepsie take, ktore sa zapinaju na boku - nemusis prevliekat cez hlavu), teplacky na traky alebo na snurku v pase (nie gumicku - to maleho tlacilo) a mikiny/kosielky na gombiky, zips alebo cvoky vpredu nie cez hlavu) 😎
absolutne som neznasala klasicke kosielky, nadherne biele s vysivanym golierikom - vyzera to na miminku super, akurat, ze sa zapinaju nejako zvlastne vzadu bud na gombik alebo na snurku a ja som nepochopila princip, vzdy som maleho strasne vykrucala, len aby som mu konecne upevnila tu kosielku...takze uz nikdy viac... 😠
Vyborna tema, presne toto potrebujem vediet. Piste aj dalej 😀
ahoj body alebo tensí overal. tých sme mali aspoň10. najviac sme ich nosili len po dome.
ja som davala aj kosielky ale to len mozno prve 2 tyzdne. teda ak chces balit do zavinvacky, tak si myslim, ze ta kosielka môze byt 😉
inak tiez nosime hlavne body, dupky a overaly.
ako tu uz niekto pisal, do spolocnosti aj nieco "slusnejsie" 😀
dupky, pravdaže, košieľky som nepoužívala, len bavlnené tričká. na von sme mávali niečo z dekovky, keď bolo chladnejšie. cez leto to boli len tenké šatičky, krátke gaťuše. mala som nakúpené pre malú strašne veľa vecí, a z nich sme vynosili len 3-4 druhy. ostatné ostali v skrini. 😝
body - to bol naozaj super vynález! košieľku som malému obliekla len raz aj to keď sme šli z pôrodnice a keď sme došli domov, mal pomaly holý chrbátik. tak šla do práčky a do skrine 😀 . potom už boli len body, body ,body...
pri druhom chrobáčikovi máme opäť len body body a body 😀 , takže vrelo odporúčam
na doma body-alebo pyzamko-kt. je cele na zapinanie-vcelku dupacky aj vrch.na von velmi ocenujem teplu mikinku-je super. Ja som nakupila strasne vela obleckov, keby som kupovala este raz, tak kupim asi 4 body, 4 pyzamka 2 ciapocky, 1 mikinku, 4 dupacky.
Veronikine vecio periem asi kazdy 2.den, takze asi pol. veci co mam, jej ani neoblecem.
Baby a 56 ste kupovali pre novorodeniatko ?
Alebo sa v pohode da aj 62 ? Ci to je moc velke ?
Dakujem
dudasik 62 je uz dost velke kup si radsej 56,my ju nosime este aj dnes a to mal maly porodnu vahu 3400g a dlzku 51 cm.takze sme neboli spuntici
62 je velke pre novorodenca. Teda pokial nebude mat cez 4,5 kg. 😉
Dobre dakujem velmi pekne. Tak idem zhanat. 😉
ja mám niektoré veci šité na Slovensku a veľ.62 zodpovedá napr veľ.56 veciem z Loany.vraj české číslovanie je väčšie. keď som kupovala taký kabátik práv z Loany(č.62), tak u nás by to bola veľ.tak 68. a toto mi povedala predavačka. takže sa neorientujte podľa číslovania ,ale skôr podľa reálne približnej veľkosti. a stačí fakt len pár kúskov oblečenia
ale č.50 netreba nutne kupovať? stači novorodencovi 56? (lebo novorodenecka veľkosť sa udáva 50, nie?) a tu 56 dokedy oblečie (koľko ks je treba)? odkedy môže byť v 62? (myslim keď sa narodí také normálne-nie 4-5kg)
Lubkaa, čo ja viem, tak 50 netreba (pre zimné bábätko dupľom), 56 pár kúskov - my máme myslím tri... ale nie som si istá...a to že vydrží také dva tri týždne a potom 62... niekedy až do štyroch mesiacov...
lubkaaa, ja som potrebovala viac ks bavlnenych kosielok /nie tie stare klasicke, teraz su krasne zavinovacie na cvocky/-resp. bodikov, nakolko kazdy vecer po kupani som malej dala ciste, ked si vygrcne a nestihnes o zachytit zase potrebuje ciste. Mala som cca 10 ks kosielok a bodikov dohromady. Kosielky som pouzivala kratko, bodiky su lepsie kvoli tomu vyhrnaniu. A tie zavinovacie vrelo odporucam, babatka nemaju radi prevliekanie veci cez hlavicku.
Moja mala mala 3,8 kg a stacila jej velkost 56 cca 2 mesiace.
Dupku 1 mesiac nenosila-bola v perinke, neskor sice tiez, ale uz jej nozicky vytrcali tak mala dupky a hackovane papucky. Tiez sa mi zdaju pohodlnejsie pre dieta dupacky ako kadejake tvrde parady do gumy, alebo cosi co tlaci ked lezi zospodu na chrbatik 😖
pre take male deti aj ja odporučam len dupačky, noja ich nosi ešte teraz hoci na striedačku s teplakami ale ked ma teplaky davam body aby nemala holi chrbat
moja spavala v dupkach ako rocna este a aj teraz ma este polku pyzamiek overalikovych, uz je to menej prakticke ked ideme vecer, v noci, rano cikat na zachod, kym to clovek povyzlieka 😝 . praktickejsie uz je body a klasicke pyzamko tj. tricko a gatuse. Tiez teplaky na traky som mala oblubene, lebo hriali aj chrbatik a nezliezali. Teraz ked sama ide na WC ma niekedy problem rozopnut gombiky na teplakoch /minule sa preto pocikala-ze jej to neslo a samo sebou ma nezavolala len jacala od zlosti ze jej to nejde a potom zase plakala ze sa pocikala/ 😝 Dieta od 2r. je praktickejsie veci na gumicku do pasa, uz sa same snazi obliekat aj vyzliekat a tiez obuvat a vyzuvat, tak vladnu u nas suche zipsy a klasicke zipsy /na cizmickach/ 😉
takže súdiac z vašich odpovedí, všetko záleží od veľkosti bábetka.. inak ja som väčšinu vecičiek podedila, tiež mi mamka so sestrou nakúpili (v podstate oni mi zariadili celú výbavičku- oni sa strašne na bábo tešia), ale väčšinou mám veľkosť 62, a 56 mám len 2 dupačky, 2 košieľky..
čo sa týka košieľok, tak mám také že sa dajú myslím ľahko prispôsobiť od 0 do 3 mesiacov.., a prinajhoršom, keď bude moja ciculienka veľmi malinká, tak rýchlo pošlem mužíka, nech niečo malilinkaté kúpi.. 🙂 😀 (ale asi nebude až taká malinká, včera vraj mala okolo 3300g (koniec 37.tt) 😎
neviem ja mám z tej mojej výbavičky také zmiešané pocity-raz mám pocit, že mám toho veľa, inokedy, že málo.. 😕
jdnoznačne body, väčšie číslo, aby to pre tú plátenú plienku nebolo krátke a bavlnené košiely , klasické dupačky, najlepšie zdedené. podľa mňa je bábätko najkrajšie v dupačkách, vyzerá tak ako "Bábo" 😀 kupovala som od veľkosti 62 vyššie, radšej väčšie, rukávy sa dajú vždy vyhrnúť. 🙂 treba počítať s tým, že také bábo sa aj ogrcká a niekedy prezliekame aj 4 krát za deň 🙂
veru vesi ma pravdu, malokedy nebolo prezliekanie ci kvoli grcnutiu aelbo precikaniu/prekakaniu plienok, nakolko som sibnuta davala prve dva mesiace na striedacku bavlnene aj jednorazovky. Bavlnene mi strasne precikavala aj ked boli po dve /balenie na siroko/ 😝 uz nikdy vice, to som len preto ze mi svokra darovala okolo 200 ks bavlnenych plienok 😝 😅
Dakujem vám za rady .... Myslím že je lepšie , ak mi poradí niekto kto s tým má skúsenosť skôr než neodolám obchodom
kazde babo je ine. nas maly mal 49cm a asi cely prvy mesiac sme nosili velkost 50. 56 nam bola obrovska. postupne tu a asi az do konca 4m sme nosili 62. a tiez suhlasim s body. iste maj aj 5ks a viac, lebo casto ho ogrcne, oslinta a pod. tak ich treba casto menit.
...jednoznacne "BODY" 😉
...pri akejkolvek manipulacii s babatkom je kryty xrbatik..krize...sikovne prebalovanie.... 😉
...ocenila som najma pri "nadrapovani dietatka" rodinou..znamymi...po prixode z nemocnice... 😀