Vyšší lacnejší kočík v dvoj alebo trojkombinácii

nikavuk
14. aug 2021

Ahojte, prosím poraďte hľadám vyšší kočík nakoľko obaja sme vyšší. Kľudne poľský keďže máme malý strop okolo 300 za dvojkombinaciu ku kt chceme kúpiť vajíčko.alebo aj trojkombinaciu ale keď všetci vravia že poľské vajicka sú zle tak neviem.Nevadí že bude mať do 14 kg ani že to bude tank 🙂 len kolieska nechcem nafukovacie.dakujem

evaachesa
14. aug 2021

Kočík kúpte kľudne bazarový, na začiatok stačí len s vaničkou a športiak kúpite neskôr buď nový alebo tiež z druhej ruky. Na čom ale nešetrite je kvalitné vajíčko. Z trojkombinácií je len veľmi málo vajíčok kvalitných (väčšinou Cybex, Britax), tie poľské to nebudú. Odporúčam z top vajíčok na trhu Cybex aton M alebo Klippan Dinofix. Tu by som ale kúpila nové, nie použité.

ankare
14. aug 2021

Camarelo sú super. Ja som mala Camarelo Art Limited. Je vysoký a priestranný. V hlbokej mi dosiaľ spáva ročný syn,vanička má cez 80cm.

livka283
14. aug 2021

@nikavuk ja som mala poľskú značku invictus v plus , tiež som vysoká s mužom, kolieska neboli nafukovacie, výbava bohatá, veľká spokojnosť, vajíčko bolo pohodlné , vanička priestranná

nikavuk
autor
14. aug 2021

@evaachesa ďakujem momentalne kočík nechceme bazarovy lebo by som chcela záruku a plánujem často chodiť von a matrac by som aj tak musela kúpiť nový. A aj v buducnosti by druhý súrodenec mohol využiť.
@ankare ďakujem pekne hej presne taký hľadám ktorý je priestranný
@livka283 ďakujem veľmi pekne 🙂 pozriem dúfam že si vyberieme 🙂

janka_266
14. aug 2021

@nikavuk pozrite na fb baby bazár Levice, tam majú nové poľské veľké, priestranné, okoli 300€ stoja. Doručujú aj kuriérom.

ankare
14. aug 2021

@nikavuk moj stal nový pred 6 rokmi asi 360€. Cez adoli som ho kupovala. Trojkombinacia.

sofiella
14. aug 2021

@nikavuk urcite by sa vám hodil stokke xplory
Môj muz ma 189cm a to je jediný kocik ktorý mu vyhovoval (na všetky ostatné nadaval)
Okrem toho ze rúčka sa dá dat naozaj vysoko tak nemá tu tyč dole medzi kolieskami, teda nebudete zakopavat aj keď budete robiť dlhé a rýchle kroky.
Ja určite odporúčam tento a keďže.mate strop, popozerám by som niečo z druhej ruky.
Stokke je veľmi kvalitná značka, niečo ako mercedes medzi autami. Radšej by som kúpila kvalitu cez bazár ako lacný poľský kocik.

nikavuk
autor
14. aug 2021

@sofiella ďakujem za tip

4stanka4
14. aug 2021

@nikavuk ja mám 180cm a manžel asi 185cm a máme Roan Bloom a je dosť vysoký a vanička je priestranná-využili sne asi do 7 mesiaca a so športovou časťou tiež nemáme problém-prejdeme aj horší terén.

nevenka
14. aug 2021

@sofiella neviem, naco tak drahy kocik, ale kazdeho vec. Maju strop 300, tak ja neviem. Po skusenostiach s 3 detmi mozem povedat, ze uz by som radsej kupila kvalitne vajicko, ako kocik, hoci aj bazarovy. My mame od 2013 polsky kocik Camarello Sevilla, ano, uz vrzga a ta vanicka nema dost kvalitny potah, zazltlo to a urobili sa zmolky. Rucka sa da polohovat a celkovo je to vyssi kocik, ale ma tu stredovu cast, spojnicu koliesok a muzovi to sem tam vadi. Ale kocikujem najviac ja. Ja som nizka, mam len 152 cm, ale vdaka tej polohovatelnej rucke je to v pohode. Ma nafukovacie kolesa a lesne cesty nie su problem. Co mi vadi, je sportova cast, je nevyvazena v smere jazdy, ked babo spi v uplnom lahu, mam dojem, ze sa zdvihnu predne kolieska a strieska sa neda stiahnut tak, aby na dieta nesvietilo slnko, ked spi. Ale to ma tak vacina sportiakov z kombinacii. Ked sedi, tak je to ok. Nanoznik mi poriadne nedrzal nikdy. Ale pouzivali sme len fusak a stacilo.
Ja by som poradila vybrat si lacnejsi kocik, hlavne tu hlboku cast, lebo ako poznam vela mamiciek, tak potom aj tak ta sportova cast je vacsinou taka divna a kupuje sa speci sportiak, ktory je aj skladnejsi a lahsi. Ja si uz idem kupovat konecne pri tretom lepsi sportiak 😅. Ale zase polsky Baby Design, to som chcela najprv Petite & Mars Royal, len tam ma len 2 polohy na rucke a skoncila som, je mi to vysoke 🤭, navyse kocikuju aj starsie deti, tak to potrebujem riadne polohovacie. A prva tuzba bol Britax Motion, no len to je tazky mohutny kocik a ja uz potrebujem daco lahke a skladne.
Ale este ak mozem poradit,
@nikavuk , mne sa zda, ze svagrovci maju dost vysoky kocik a ta rucka sa tak vytahuje a asi tam nie je stredova cast, svagor ma 190 cm a je spokojny. ABC Design Salsa. Len to tiez nie je za 300, no...😅. Mne je vysoky skrz tu rucku zase. Oni maju k tomu ine vajicko, takze maju len 2 kombi. Sportovu cast este nepouzivaju.

sofiella
14. aug 2021

@nevenka cena väčšinou odráža kvalitu. Tak preto taky drahy

gumkac19
14. aug 2021

@nikavuk ja by som si kúpila opäť bazarovy kočík...teraz to tak tiež mám (150€ stal ako nový 2kombi mamas and.palas mtx)..2 kamošky kúpili nové kočiare - jedná 700€, druhá 800€ a deti v nich nechceli byť, ani vo vanicke..len v nosiči...hold kočiar stal odparkovany doma...teraz sú už múdrejšie a opäť by už nový nekúpili
Nevravím, že všetky detí sa neradi vozia..ale aj to sa môže stať..🤷

evaachesa
14. aug 2021

@nikavuk inak čo sa týka bazaroveho, tak vaničku vieš celú rozzipsovat a oprať a tiež kúpiť nový matrac ak by ti to vadilo. Malé bábo čo sa nehýbe nemá veľmi ako zašpiniť to vnútro a väčšinou ani matrac keďže pod hlavičku sa dáva plienka...keby som bola múdrejšia keď som vyberala našu 2kombi tak kupujem bazarový.. športova časť bola o ničom, malá a vydržala len do prvých narodenín syna a museli sme kúpiť väčší športiak 💁

evkao
14. aug 2021

@nikavuk ja som mala pri detoch Camarelo Art Limited, vanicka je super, hlboka, naozaj dlha, dcera bola naozaj velka a uplne v pohode sa v kociku vozila este v 8 mesiacoch.... ale sportova cast je dost naprd, sportovy kocik sme kupovali Valco Snap 4 Sport, a o vajicku Camarelo radsej pomlcim, tam sa o bezepcnosti neda vobec hovorit

nikavuk
autor
14. aug 2021

Ďakujem všetkým za názory. Áno to o vajíčkach som čítala ale nevyznám sa a nechápem ako môžu predávať polske vajíčka v eú ak nespĺňajú normy. Máme preto limit tak 450 na dvojkombi plus lepšie vajíčko. Nie je to veľa ale tak to mame. Ja by som chcela záruku na kočík a hlavne preto nechcem bazarovy aj keď chápem že tie budú asi kvalitnejšie v tej cenovej skupine. Napriek tomu aj drahé kočíky sa kazia. Tak preto by sme radšej poľský ale nový. Možno tam bábo aj tak nebude chcieť byť ale stále ho môže využiť rodina alebo aj ja na ďalšie bábo ak sa podarí.

andrea_ff
14. aug 2021

@nikavuk skus predsa pokukat ponuky kvalitnejsich a bazarovych.....a ak vies ist osobne vyskusat...sla by som do toho. Kvalitny kocik je casto po jednom dietati vo velmi dobrom stave.

Abc design salsa, pripadne Britax go.... britax smile.....alebo concord wanderer.....

andrea_ff
14. aug 2021
nikavuk
autor
14. aug 2021

@andrea_ff ďakujem ale fakt nechceme bazarovy, ani nevieme koľko detí v ňom bolo, či doma nefajčili alebo nemali 4 psov. Nič proti psom 🙂 ale chceme záruku na kočík.
@nevenka ďakujem ti za odpoveď. Môžem sa spýtať aký športový kočík si si nakoniec vybrala ? Hej hej možno aj ja kúpim potom lepši športový ale momentálne si ani neviem predstaviť kam by sme ho dali, preto mi kombi príde najlepšia volba

nevenka
15. aug 2021

@nikavuk sportiak Baby Design Wave, ale nemali ho na sklade, teraz niekedy by mal prist. Ale je to skor nizsi kocik. Ale ma gelove kolesa, co je nieco medzi lahkostou plastovych a jazdnymi vlastnostami podobne nafukovacim, ma pruzenie pruzinove, lebo to by mi chybalo, ako poznam seba a dieta a este ma predlzenu striesku. A sklada sa dovnutra. Tento z kombinacie sa sklada sportova cast zvlast, ten vrch a konstrukcia tiez zvlast. Mame velky kombi, ale zase 3 deti, prevlacame skoro stale veci na chatu, plny kufor vzdy, tak aj mensi kocik sa rata 😉

nevenka
15. aug 2021

@evkao presne rovnaky nazor, az na to, ze sice by sa mi 8 mesacny este zmestil do vanicky, ale uz si sada, stavia sa, takze uz nic, uz musi sportovy. Netrpezlivo cakam Baby design Wave, dufam, ze bude lepsi. Vajicko, no, nechcem nic hovorit, ale je to hracka. Ono akoze tie zakladne normy splna, ale tie naozaj speci bezpecnostne nie q vidno to na prvy pohlad. Doteraz sme vela nejazdili, ale kukam po sedacke v protismere do 18 kg. Lebo to vajco ma desi 😒

nevenka
15. aug 2021

@sofiella nemyslim si, ze je to vzdy tak. Scasti ano, ale nie vzdy plati, ze co je polske, je automaticky zle. Su ludia, co proste na taky kocik nemaju peniaze a snad si nebudu brat pozicku. Okrem ineho, mne sa ani nepaci, ale to som ja. Kazdemu sa paci a vyhovuje nieco ine a na ine ma peniaze alebo nema. To je cele.

nikavuk
autor
15. aug 2021

@nevenka ja som pozerala aj z UK že si vezmem nejaký Joie lebo tu to majú všetci kúpim ho tu do 450 aj s vajcom ale aj lepšie kočíky sa kazia a nemohla by som to moc reklamovať si myslím a nedá sa nikde pozrieť v obchode. Príde mi lepšie kúpiť na Slovensku polsky. A čo som pozerala crash test tak dokonca jeden PEG Perego skončil zle. Strašne veľa možností a značiek ..

andrea_ff
15. aug 2021

@nikavuk tak si kup joie tu na sk....a mozno aj do tej sumy sa zmestis....

saxana000
15. aug 2021

Polske tako s nafukovackami.neskutocna vydrz presla.som snehom lesom blatom travou aj po polnych cestach.nikdy ziadny defekt mala spala jak zabita a to som myslela ze z nej dusu vytrasieme..vyprany odlozeny nachystany do buducna.nikdy neolutujem kupu

veronice
15. aug 2021

@nikavuk k tym vajickam... To mas tak... Priklad - student dostane na skuske hodnotenie E - presiel? Presiel. Splnil normu na to aby skusku spravil? Splnil. A potom je tu student, ktory spravi skusku na A. Ktoreho by si radsej zamestnala? Toho ktory plnil skusky a normy na E alebo na A? Chapes. A tak to je aj s vajickami a autosedackami 🙂 vsetky sedacky ktore sa predavaju v obchodoch MUSIA splnat nejake normy. Ale niektore ich splnaju len na znamku E (co z hladiska bezpecnoati malych deti nie je vyhra...) a niektore ich splnaju na znamku A. Ktore vajicko by si chcela pre svoje dieta? Predpokladam ze radsej to so znamkou A 🙂
Vela mamiciek si povie "tak preco to predavaju ked to nie je bezpecne".... No lebo... Lebo aj toto je len biznis... Zial... Takze ja osobne tiez odporucam kupit zvlast kocik a zvlast KVALITNE vajicko. Na fb je skupinka Deti v aute - poradia s vyberom presne podla typu auta a vwku, vahy a vysky dietata. Odporucam 🙂
No a ja osobne nie som zastanca amwjkolvek kombinacie lebo po prve - vajicka z kombinacii nie su bezpecne a take kvalitne a po druhe - maaaaloktory kocik (a uz vobec nie tie do 300e) su take ze ti bude vyhovovat vanicka aj sportova cast. Ono prave pri tom kocikovani vanickoveho zistis, co by sa ti hodilo pri sportovom a je dost mozne ze ak kubis kombinaciu, tak ti casom ten sportiak, ked nan lride rad, nebude vobec vyhovovat. Takze za mna - radsej kombinaciu nekupuj. Drzim palce pri vybere 🙂

nikavuk
autor
15. aug 2021

@veronice ďakujem pekne za názor. Hej hej chápem preto som bola zaskočená keď som videla že PEG Perego vajce skončilo hrozne zle a že obsahuje toxíny. Čiže aj drahé vajko môže byť nahouby ja asi chcem maxi cosi. Neviem veľa ľudí vraví že športova časť sa mi nebude páčit ale ja som dosť nenáročná, šport mám rada čiže váha mi nevadí aspoň si zaposilujem, a kedze to bude zimné bábo, a ďalšiu zimu bude mať rok mne príde taky tankoidny sportak z kombinácie dobrý do zimy hlavne kv kolesam. Len tie nafukovacie nechcem lebo čo idem na bajku to mám defekt :D Možno pozriem ešte osobné touragoo aj tie sa mi pozdávajú

nikavuk
autor
15. aug 2021

@andrea_ff to neviem pozerala som na slovenských web stránkach a pýtajú za kombi Joie okolo 600 a to bez vajca a ostatných veci.

evaachesa
15. aug 2021

@veronice super napísané a tiež odporúčam detivaute.sk a ich FB stránku. Pani mi poradila super pokračovaciu sedačku a aj som ju u nej zakúpila.

@nikavuk tiež záleží ktoré maxi cosi si vyberieš, nie všetky majú dobre riešené vložky čo som počula. Fakt najlepšie vychádza Cybex aton M alebo Klippan Dinofix. Patria medzi najväčšie vajka na trhu.
Veď si kúpte nový poľský kočík ak chceš taký, len vaničku a potom o 6-8 mesiacov budete riešiť športiak. Nikde nie je napísané že musíš kupovať naraz kombináciu.

plnenapaprika
15. aug 2021

@nikavuk
Camarelo granada. Nemal chybu. S velkymi kolieskami dostali vsade, este aj turistiku. Lahunke ovladanie, velky, za mna top. Pretym sme mali bugaboo to bol des, krpaty, jak papundekel, maly vytraseny z bratislavskych hrkavych chodnikov.

nikavuk
autor
15. aug 2021

@evaachesa pozriem to deti v aute díky 🙂 Maxi Cosi som predbežné vybrala iba kv tomu že sú veľmi kompatibilné s takmer hocijakým kocarikom a niektoré majú dobré hodnotenia/výsledky. Premýšľala som kúpiť len poľský hlboký ale to sa cenovo neoplatí a ani nemám miesto kde ho skladovať. Možno ešte niekto postne nejakeho vyššieho poliaka 🙂
@plnenapaprika ďakujem veľmi pekne uz aj idem pozrieť na ten camarelo