Ahojte, aké vidíte výhody resp. nevýhody fusakotašiek oproti klasickyých vaničkám pre zimné bábatká? Náš sa má narodiť v polovici októbra, t.j. celú zimu by mal stráviť práve vo vaničke resp. fusakotaške. Uvažujeme nad Gessleine F6 a zatiaľ sme viac naklonení fusakotaške. Bude to naše prvé bábätko, takže nemam s čím porovnávať, dakujem za názory 🙂
@nufka123 no ta co mam ja je podla mna dost pevna je tam vlozena vystuz popod cely spodok cize prakticky to mas ako dno vanicky, da sa to vybrat aj s tymy uchytmi (tie su kovove a idu popod tu vystuz - cize babo mas na rovnom a netlaci ho to) a ked to takto rozoberies tak vlastne este mas ako keby fusak na zimu, ona ta taska je dost velka, vlastne dlzkou je na celu sportovu cast a sirkou na celu sirku 🙂 len tym ze je vypolstrovana riadne tak vnutorny priestor je o cosi mensi, inak mam nejake foto v albume ake je to real a mozem este daco pridat ak chces. Podla mna to nie je nestabilnejsie ako vanicka, skor by som povedala naopak, ......
my sme mali sice letne babo,ale ja si fusakotasku nejdem vynachvalit.. mali sme sportovu teutoniu mistral a tuto tasku do nej.. mame maly byt a kocik sme nechavali v aute a vynasali len maleho v taske,vnutri bola taka vyberatelna vystuz,bolo to uplne pevne,ked mal cca 5mes (este nesedel sam,ale lezat uz nechcel v kociku) som vystuz vybrala a kocik dala do pololahu,bol z toho klasicky fusak,len menej futrovany samozrejme,nikdy som nemusela riesit nanozniky a podobne.. proste ked zafukalo,zazipsovala som dieta dnu a bolo 😉 inak este 1 obrovske plus pre mna bolo,ze dieta sa vdaka tomu dostalo takmer cele pod striesku kocika,neprefuklo ho,nevadil ani slaby dazd
ja som bola s takou kombinaciou velmi spokojna a myslim,ze aj pri druhom to tak urobim
U nas sa obaja krpce zmestil do vanicky concord proton do 9. mesiaca na sirku mali stale miesta habadej... ked som ho dala u kamosky do fusakotasky tak tam bol napratany a nervozny, lebo bola uzsia a nemohol sa moc hybat... tazko povedat treba vidiet a vyskusat... mozno nie su vsetky fusakotasky uzke 😉 a je to asi aj o zvyku babatka... no lepsi konfort mal vo vanicke podla toho co som mohla vidiet a vyskusat...
byvame na tretom poschodi a vynasala som maleho s vanickou stale hore nemame vytah za jednu ruku jedno dieta v druhej ruke vana a sli sme... Ja by som sla do vanicky 🙂
@mojong
@nufka123
@nicolle21 baby chcem sa Vas spytat, tiez romzyslam nad fusakotaskou, drobec sa nam ma narodit v Januari.
Prosim Vas da fusakotaska nakliknut len cisto na konstrikciu nejak cez adapter,alebo vzdy musi byt pouzita aj sportova cast? ako ste to riesili? ja si to vobec neviem predstavit,ze budem mat aj sportovy aj tasku. Take blbe mi to pride. Ako ste stym fungovali? dakujem 🙂
@saska2208 bez sportovej casti to nejde, ta taska sa vklada do tej sportovej casti a vlastne ti robi vanicku, len to mas spratnejsie a vyuzitelnejsie, ako keby si mala pevnu vanicku a velkostne je to vlastne rovnake ak nie aj vacsie ako vacsina vaniciek .........inak nie je to blbe len sa ta to blbo opisuje :D a tazko predstavuje, ak budem stihat hodim fotku 🙂
@mojong Ahoj. Môžem poprosiť o radu? Čítam, že máš skúsenosti s vaničkou aj s fusakotaškou Gesslein. Používame rovnakú značku - klasickú vaničku, ktorú mám vyloženú ovčím rúnom, ktorý kopíruje tvar vaničky. Ale prituhlo, prcka treba obliekať viac a už ho s tými všetkými vrstvami vkladám dnu obuvákom. Ešte nesedí ale už by aj kukal, keď sa v kočíku zobudí a tak rozmýšľam nad športovou časťou. A uvažujem, či mu do nej zabezpečiť fusakotašku alebo iba nánožník. Potrebujem niečo v čom by bol ešte dostatočne ochránený na zimné mesiace jan-feb a zároveň aby to slúžilo v budúcnosti ako nánožník. Je fusakotaška väčšia ako vanička - aby sa tam ešte zmestil? Je možné ju využiť aj pri mierne sklopenej opierke? Keď sa rozoberie, poslúži fusakotaška ako nánožník ešte na ďalších pár mesiacov - je dostatočne dlhá? Ide mi o to, aby som fusakotašku nemusela odložiť po dvoch mesiacoch preč, ale využila ju ako nánožník aj ďalšie roky, keď malý podrastie. V opačnom prípade by mi asi lepšie poslúžil nánožník.
@kolya ahoj fusakotaska teda aspon to co som mala ja bola vacsia ako vanicka, vlastne presne kopirovala dlzku aj sirku sportovej casti, momentalne gesslein doma uz nemam tak ti to neviem odmerat ale ja by som to osobne brala, urcite ti to dieta lepsie ochrani ako len nejaky nanoznik - vacsina nanoznikov je len velmi slabo futrovana, viem ze isto by si dala pod to aj fusak a deku ale ja osobne teda nemam rada milion veci a vrstiev hlavne ked idem niekam s 2 detmi autom a vsetko to musim niekam napchat a to zabalovanie a vybalovanie sa stade,........ o vyuziti,....... neviem ako nove lebo ja som mala taku starsiu verziu ale da sa vyuzit aj ako fusak uplne v pohode aj na neskor treba len z nej vybrat spodnu dosku, vystuze z boku a odmontovat prenosne rucky a hotovo mas fusak. ale vravim miery ti neviem napisat, pripadne sa skus niekoho opytat na bazare kto predava na tie miery.
@mojong Ahoj. Ďakujem za radu, asi teda poriešim fusakotašku z druhej ruky. Možno hodím športiak rovno do auta a pojdem vyskúšať priamo a uvidím ako to vyzerá. Fusak ako taký som aj tak nemala v pláne tento rok kupovať, myslela som že vyžijem z vložkou do kočíka z ovčieho rúna, to mám požičané. Tak to by som len prehodila potom do fusakotašky.
@nufka123 ahoj ja mam prvu novembrovu babu a mali sme aj vanicku aj tasku, obe v pohode, ta gesslein fusakotaska je porovnatelna velkostne s vanickou takze ak napr byvate v byte a mas vela schodou ja by som radsej volila tasku, je lahsia a nemusis trepat celu vanicku ked ti babo spi,.... ak dom tak je to v podstate jedno, taska je taka spratnejsia a lahsia na prenos, ..... rovnako vies pridavat vrstvy v zime aj do tasky aj vanicky, .....v podstate ju mas trosku viac izolovanu ako vanicku, nevyhody ti asi nepoviem, ak ma nieco napadne este pisnem 🙂