Výber kočíka, budem vďačná za každú radu

slnieckoo02
23. jún 2019

Ahojte baby, prosim vas skusene o radu. Už treti den čítam všetky staré diskusie o kočíkoch a nadobudla som pocit, že to je náročnejšie ako keď muži vyberajú nové auto 🙈😂...takze k veci, zatiaľ som sice len 12tt, ale začínam sa obzerať a robiť si prieskum ohľadom kočíkov. Termín mame 12.1. čiže zimne babo, obaja sme vysoki, manžel ma 2m, takže očakavame babo väčšie. Byvame v byte, ale konštrukciu by som nechavala v aute a hore nosila len vaničku (vajíčko). Pochopila som už, že na zimu potrebujem veľke kolesa nafukovacie, asi nejaku dlhšiu vaničku. Ale netuším načo ešte prihliadať. Ak by ste mi dali tipy a triky, pripadne konkretne značky, ktoré robia väčšie vaničky. Či mam brať kombinaciu alebo nie. Bola by som vam veľmi vďačná za každu radu, lebo zatiaľ mam z toho paniku 😇😃 ďakujem

lavender21
23. jún 2019

@slnieckoo02 po skúsenostiach s dvomi deťmi by som sa obzerala hneď po športiaku, ktorý je ľahký, skladný, ale priestranný s dlhou strieškou. Ideálne ak sa dá naňho nakliknúť vanička. Tú nepotrebuješ priestrannú, lebo v zime keď tam musí vojsť fusak je bábätko malinké a do ďalšej zimy bude v športiaku... Moja malá je januárové bábo a ja ju teda od narodenia nosím v športiaku. Mám taký, ktorý ide do úplného ľahu. Pri prvej som mala trojkombináciu, bola krásna, ale to bolo tak všetko. Maximálne nepraktická. Hlavne keď som chcela prejsť na športovú časť, tá sa skladala do auta z dvoch dielov. Hrozné..

pininka1
23. jún 2019

Mám tri deti, tiež som vysoka, prvý kočík som kupovala s centimetrov v ruke. Z vlastnej skúsenosti určite kočík ktorý má poriadne kolieska. Hlavne ak nebyvate v bloku, resp zvyknete chodiť niekam aj mimo do prírody, k starým rodičom na dedinu a pod. Ďalšia vec je pohodlná vanička, keďže určite aspoň tri mesiace bude vo fusaku. A posledna rada, nekúpiť príliš dráhy hlboky kočík, radšej investovať do dobrého športového, keďže ten budete používať dlhšie.

fiafia
23. jún 2019

@slnieckoo02 ja po prvej skúsenosti určite s predĺženou strechou a veľkou výhodou je možnosť otáčania športovej časti.

martinaf154
23. jún 2019

Ahoj, my mame oktobrove dieta a tiez sme hladali kocik vhodny na toto obdobie. Nakoniec sme si vybrali Camarelo carera new. Mal najväcsiu vanicku zo vsetkych a velke kolesa, takze sme presli aj po terene, po snehu, po horach. Aj fusak sa krasne zmestil. Je to 3-kombinacia. Hlboky kocik bol super. Sportova cast tiez, ale po dizajnovej stranke vyzeral nemoderne. Ale zasa cenovo vysiel do 500 eur, takze my sme boli spokojni

simona92101
23. jún 2019

My sme s manzelom tiez dlho vyberali,kazdy kocik sme museli omakat,poskusat,to je asi najlepsie ist po obchodoch a vyskusat co vam pasuje do ruky.my sme vybrali kocik Roan esso,3 kombinacia,hlboka vanicka,aj sport.cast,vajicko sa da nasadit na konstrukciu, kocik super odpruzeny,nafuk.kolesa,rukovat sa da uoravit na konkretnu vysku-kazdy si nastavi podla svojej vysky, jednoducho sa snim manipuluje aj lahko sklada.

mechurik
23. jún 2019

Pre vacsie dieta jednoznacne inglesinu

nini1010
23. jún 2019

Britax go next,Britax big,najvyssie hodnotenia z pohladu funkcnosti

zeytin
23. jún 2019

Ha-ha, to si si veľmi nepomohla, pretože každá ti bude odporúčať niečo iné. Ja som 3 deti vyvozila v 3-kombinácii kočíka zn. JANÉ. Španielska značka, parádna kvalita, veľká vanička, nemala som problém ani v snehu, ani v teréne a dizajnovo je veľmi pekný.

slnieckoo02
autor
23. jún 2019

@zeytin ale neboj urcite aj to mi pomoze, pre mna je to španielska dedina a ked som v bazari otvorila kolko roznych znaciek je, tak som rada ked mi to niekto vyselektuje. Ja fakt neviem naco prihliadat a ked citam stare diskusie mamiciek co riesili nejake polohovanie noziciek zavadzajucu ručku, nedostatocne pruženie alebo velkost, tak ma chytila panika 🙈😂 ... ja netušim čo to babo bude v tom kočiku potrebovat, neviem co je velke co male no proste prve tehu co ti poviem 😀

cmir
23. jún 2019

@slnieckoo02 ja som bola tiez taka, ze som sa nevedela vysomarit...nakoniec som si zvolila par kriterii...1.gumene kolesa 2. velka vanicka 3.cena 400€ 4. trojkombinacia 5. dobre recenzie na kocik

Z toho mi vysla znacka Camarelo. V kamennom obchode sme nasli Camarelo Sevila. Zalubila som sa donho 😁. Maly sa narodil v januari a stale ho kocikujeme vo vanicke, ale uz vela nechyba a vyskusame sportovu cast. S kocikom sme velmi spokojni, lahko sa sklada, mame gelove kolesa, byvame na dedine a defekt este nebol a to je kocik ozaj kazdy den vyuzivany. Uvidime este ako to bude s tou sportovou castou...ale nelutujem kupu.

mareka49
23. jún 2019

Roan emma, skuste popozerat, ci by vyhovoval..ma vela plusov, samozrejme aj minusy sa najdu, ale my sme velmi spokojni

dolka899
23. jún 2019

@slnieckoo02 stokke trailz. Velka vanicka. rucky nastavis podla vysky. Kolesa su terenne.

masenkamedvedova
23. jún 2019

Ja mam baby jogger city elite je krásny veľký ma gélové kolesa je síce drahší ale mne sa to oplatilo 😁

carmenuska
23. jún 2019

Na vanicku nepozeraj,ked ides mat zimne babo.Vojde ti do kazdej s fusakkm,bude mimino.A tu dalsiu zimu iz vanicku mst.nebudes.Pozeraj taky,co je dobry sportiak.Ja som.mala.otocny ,bolo to super.Pozri chicco trio imove.Mala som ho a sme vysoky,vanicka velka,,sportiak aj vanicka otocne,super vajicko,material a vzhlad pekny.Kazdy zastavoval,ze aky pekny kocik.Pri starsej som mala casualplay s4.Tiez bol v pohode ale tazky a jednoduche vajicko.Sefra ma stokke ,su vysoki a fajn.Ja som napr.dpst pozerala na dizajn a kvalitu.Mne sa nepacia tie polske vajcia ,take ozruty co ma kazda druha mamicka.ale to je moj nazor.

sivana09
23. jún 2019

Ja pre oktobrove babo zvazujem Britax go big, alebo Bugaboo fox.

alzbetasg
23. jún 2019

mne sa narodila dcerka 9.1. a mame venicci travel system 3 in 1. Uplne super 🙂 skus pozriet.

milagros
26. júl 2019

@slnieckoo02 skus pozriet gesslein znacku...ale vajicko by som urcite zvlast cybex alebo britax su super

00kvetinka00
26. júl 2019

Ja tiez hladam ale nejako marne teda..... mam asi v tejto dobe hroznu poziadavku .... FAREBNY KOCIK ziadny cierny tmavo sivi ani bieli ..... nemusi zas ziarit farbami ale nie tmavi ...... asi 3kombinaciu .... mam 157cm cize nic obrovske ani kolesa velke sa mi nepacia aj tak sa vedcinou presuvame autami ..... mam 2 kociky co sa mi pacia ale zas ta cena nad 1000e .....

milagros
26. júl 2019

@00kvetinka00 ja mam gesslein s4 sportovy 9.9kg vazi je super odpruzeny a super sa sklada stoji okolo 300e a za 260e sa k nemu da dokupit vanicka a maju teraz taku novinku kvetovanu vanicku ...je fakt pekna

dominika7990
26. júl 2019

Za mna hocijaký hlboký kočík ktorý sa ti lubi z druhej ruky ( nezabudni pozrieť či ide dať vajíčko na konštrukciu) a potom investovať do kočíka ktorý nebude taký mohutný a ťažký ako kočíky z trojkombinácie. Za mna sú topky bugaboo bee a ešte väčšia topka je greentom 👌🏻😍 do greenu idem aj teraz pri druhom dieťati keď podrastie

miskamilka
26. júl 2019

vidim, ze si z bratislavy, obehnite si 2-3 predajne s kocikmi (urcite nevynechajte predeti.sk) a nechajte si poradit, vyskusajte si, porovnajte. Povedzte svoje predstavy, budget. Ak budete mat stastie na dobreho skuseneho predajcu, pomoze vam zorientovat sa (napr. v predeti pan Anton, neviem ci tam este robi, nam pomohol pred 2 rokmi).

lara2010
26. júl 2019

Aj my mame Britax go next už 4 roky a odporúčam na 100%. Bežne v ňom vložíme ešte 4r.dcérku. kočíku dávam maximálne zabrať, čo sa týka nákupov bežne aj 10kg. Raz sme tam odviezli 2 kartóny mlieka 😁. Strieška predĺžená aj na vaničke aj športovom sedení. Manžel mi len musel vyrobiť nové podložky na predné kolesá aby bol tak tvrdý doraz inak bez údržby.

littleslovak
26. júl 2019

@slnieckoo02 preco chces vanicku a vajicko nosit hore a konstrukciu nie? Nemate vytah? Ak mate pozor na rozmery aby ste sa don vosli. Ale ine som chcela, kamoska nema vytah a nosila stale vanicku hore a neskustocne na to nadavala, ked ma babo 3 kila je to ok, ale ked ma 7-8 a k tomu vaha vanicky... Nic co by si chcela denne nosit. Zvaz to.
My sme boli v kociky.sk a v Brendone. Vyberali sme avme tak aby podvozok vosiel do kufra kedze mame male auto. Nakoniec sme vy rali Peg perego book plus. Vojde do auta, vanicka ne certifikovana autovanicka na dlhe trasy (ked nechces kazdu hodinu stat a vyberat dieta z vajca), vajicko ma velmi dobre hodnotenie v adac testoch a da sa aj na isofix aj pasmi chytit (zakladnu kupujes zvlast). No a sportak je super, do oboch smerov sa da dat a spolu so sportovou castou sklopim podvozok a stale sa zmesti do naseho pidi kufra. Kolieska ti na Bratislavsku zimu stacit budu, ak nie dajú sa dokupit tie terennejsie (alebo kupit ten model co ich uz ma).

slnieckoo02
autor
27. júl 2019

@littleslovak presne tak nename vytah a nemam sa ako trepat s kocikom hore cize si budem musiet babo vynasat rucne. Ale to nejako zvladnem snad. Opytam sa na tu certifikovanu vanicku. Cim sa lisi od ostatnych? Ma aj nejake isofix prichytenie. Lebo my sme prave riesili dlhe cesty autom a odporucaili nam, ze namiesto klasickeho vajicka do ktoreho nemame velmi investovat si radsej zaobstarat do autosedacky 0-36 tusim cybex sirona, britax neviem aky model ci joie spin ze to je vhodne pre babo aj na dlhe cesty.... co sa tyka kocikov zatial sa mi pacil len cybex priam vyhovoval mi asi vo vsetkom len ta cena je na zvazenie... ostatne co ma zaujmu maju korytko alebo su strasne tazke, alebo velmu malu vanicku a podobne 🙈 musim este hladat aby som mala aspon na vyber 🙂

milagros
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
evkatom
27. júl 2019

Ja som bola veľmi spokojná s Camarelom. Má veľkú vaničku, tiež som mala veľké zimné bábo-cez 4kg a v pohodičke sa zmestilo aj s fusakom. Kočík vydržal toho teda dosť... Určite by som nekupovala trojkombináciu, kúpila by som len vaničku a vajíčko. Radila som tak aj sestre, napriek tomu kúpila, ale už mi povedala, že som mala pravdu. Športový kočík by som potom vyberala čo najľahší, s čo najväčšou plochou na ležanie a dlhou strieškou. Mne maximálne vyhovoval Valco Snap 4 a Bumbleride. 🙂

littleslovak
27. júl 2019

@slnieckoo02 aha, tak to je podstatna infomarcia. Ta vanicka sa vola Navetta XL, a je certifikovana, ta konstrukcia je pevna a priputa sa pomocou auto kitu cez bezpecnostne pasy. Auto kit zaroven obsahuje pasy ktorymi priputas babo vo vanicke. Co sa tyka sedacky do 0-18 urcite ked uz, ale tu v skupinke Vyberame bezpecnu autosedacku ti zhodne pivedia ze do pol roka su tieto ssdacky vhodne len teoreticky, novoredenci su v nich strateni a naozaj je lepsie kvalitne vajco na bezne cesty. Na tie vynimocne dlhe je podla mna bud ta vanicka alebo teda sedacka. My sme sedacku nemali a maly mi vo vanicke prespal skoro celu cestu do Nemecka. Inak vanicka ma rucku takze ju za nu vies odniest.