Výber kočíka

majjuska8
15. apr 2015

Ahojte mamičky a budúce mamičky. Vedeli by ste mi poradiť o výbere kočíka.Či sa oplatí kúpiť Poľský, s akou značkou máte dobré skúsenosti. Lebo toľko značiek je na trhu a neviem pohnúť. Ďakujem pekne za rady, aspoň na začiatok.
Pekný večer. 🙂

sabina1975
15. apr 2015

@majjuska8 vsetko zalezi na tom aka si narocna pretoze pre niekoho je top vacsi a tym padom aj tazsi kocik iny preferuje top vychytavku ja mam polsky kupovany tu na bazariku tako jumper x a mne vyhovoval je sice tazsi ale byvam v dome tak neriesim a iny ti povie ze by ho nechcel

janka30
15. apr 2015

Ja som mala obidva polske, prvy Coletto Austin 4, nebol zly, ale sportova cast sa nedala dat do uplneho lahu a to mi vadilo. Teraz mam Tako Sportime (mam ho aj na bazare) a som s nim spokojna, je priestranny, odpruzeny, maly je v nom spokojny, ma nafukovacie kolesa, takze zvladne aj horsi teren a sneh 🙂. Urcite by som nedala za kocik 1000Eur, podla mna zbytocne. Vela stastia pri vybere 🙂

petuskaa1
15. apr 2015

ja som kupovala TROJKOLKU casual play s4 aj na bazare su a kupis trojkombinaciu aj do 250 eur

vedorka
15. apr 2015

U mna v okoli kto kupil polsky, olutoval a snazil sa ho cim skor zbavit... tato otazka sa tu inak x krat rozoberala, urcite najdes starsie fora. Ja osobne som za drahy, ale z druhej ruky.
Mam Hartan Stonline S, mega spokojnost, kupovany pouzity. Vyborna premakana sportova cast. Vacsina kocikov ma hlboku cast ok, dobry kocik poznas podla vydarenej sportovej casti. Maly bude v pohode spat aj 3 rocny s vystretymi nohami. Jedina mensia chybicka je mensi nakupny kosik a robusnost. Ale zase je velmi stabilny, nikdy by som kvoli tomu nesla do trojkolky. Vsetky nemecke kociky su super: Hartan, Teutonia atd.

drobcek26l
15. apr 2015

@majjuska8 Ja zase nemôžem na poľský kočík povedať ani pol slova. kupovala som ho na trhoch v Novom Targu pred 3 rokmi za cenu 270 eur - VR Connect, trojkombináciu. Je ľahučký, priestranný, má nafukovacie kolieska, jednoducho super. dokonca som naň dostala záruku 3 roky
Pred týždňom tam kúpila kočík kamarátka - Camarello Malaga sa myslím volá a tiež je veľmi spokojná, dala zaň 330 eur.
Ja som zase toho názoru že načo budem kupovať kočík za 1000 eur, keď je len na chvíľočku.

martina833
15. apr 2015

@majjuska8 nejaky lacny polsky by som nekupovala, ak ho planujes mat pre viac ako 1 dieta, takisto aj z dovodu bezpecnosti, v testoch neprechadzaju prave taketo kociky kvoli nepovolenym chemickym latkam a mechanickym problemom...
kazdy ma ine kriteria, pre mna bolo dolezite, aby sa s nim lahko manipulovalo, aby sa dal cely pohodlne ocistit, funkcnost, aby som sa s nim dostala cez neupravene chodniky v zime, aby sa dal lahko prevazat v aute, kedze vela cestujeme, vyhral jednoznacne trojkombinacia cam cortina x3 evolution starsi model: kvalitna, lahko cistitelna vodeodolna latka, pevna konstrukcia, velke kolesa, velka vanicka, ktoru som dlho vyuzivala ako "postielku", ked sme cestovali, ma zabudovanu sietku proti hmyzu, sportova cast sa da otocit v smere aj proti smeru jazdy, co je skvele pre mensie dieta, ktore sa boji cudzich ludi, aut, ked nevidi mamu, da sa sklopit takmer do roviny, je pohodlna aj pre vacsie dieta na spanie... vajicko sa da jednoducho napojit na konstrukciu, co som skvelo vyuzila na nakupy, vajicko ma v sebe ulozne priestory, takze som so sebou uz nemusela vlacit ziadne tasky, ked sme isli niekam na navstevu, vylet, nakup, zmestilo sa mi tam oblecenie, veci na prebalovanie, do prednej priehradky penazenka, to bolo uplne skvele... novsie modely to asi nemaju... pozri v bazaroch, da sa najst kopec zachovalych kocikov za super cenu, treba vidiet osobne a vyskusat si...
ma samozrejme aj nejake muchy, najdes v diskusiach... mne nevadilo nic

ivet1371
15. apr 2015

Ja som mala pri dvoch detoch s polska a vozili sa potom Aj dalsie deti a boli super.a teraz na fb je krasny do 400 eur Skarlett kociky

lajlilinka
16. apr 2015

My máme Tako Alive, je to vyrobené v Poľsku, ale to je pomaly skoro všetko čo používame... Veľa žien tu ma názor, že poľský by nechceli, ale na druhej strane nemajú problém používať krém vyrobený tam...
Plánujem ho používať iba prvom dieťati, neskôr, možno o rok a pol ho predám a kúpim iba sportak...
My sme mali pri výbere dve kritériá hlavné, aby mal čo najväčšiu vanicku, veľké nafukovacie kolesá a aby bol vysoký, nakoľko MM má dva metre a pri malých kocikoch vyzeral naozaj smiešne. Čo sa týka ceny, ta primárna pre nás nebola... Kúpili by sme aj drahší ( ten náš stal cez 400 eur), ale skoro všetky tie drahšie, neviem či aj lepšie sú veeeelmi maličké....

Ono je to naozaj veľmi individuálne, lebo klady aj zápory som počula či už na lacnejšie kočíky, ale aj na tie drahšie...

vedorka
16. apr 2015

Ja ked som bola tehotna, obehla som vsetky kamosky, co sa len dali a chodila s nimi kocikovat a realne si kocik vyskusat, niekdy po par sekundach budes vedietco ti vadi. Zvysok som skusala po vsetkych predajniach kocikov v okoli. Stravila som na nete desiatky hodin citanim recenzii kocikov a hlavne som presne vedela co hladam a na com mi zalezi. Ak sa budes pomalicky chvilu raz denne prechadzat, dieta ti bude spat na balkone, postielke, ci na dvore, v podstate ho nijak moc nezatazis, tak kludne polsky.
Mala som predpoklad na velke dieta, sme s muzom sportove typy, takze 10 km polobehom pre nas denne nie je problem, vela do terenu, stabilita, lahke skladanie a mega kvalitne kolesa, co to vydrzia. Chcem vidiet ako budu tie na nafukovacich kolesa h ked dostanu defekt 3x tyzdenne ho opravovat v lese a zistia zetrebars musia nosit so sebou lepenie, nahradnu dusu a srobovak plus robota. Preto mam kocik s loziskami, tlmicmi, perfektne peruje, nastavenie hojdania a nedostanem defekt.
Alebo dennodenne skladanie do auta, to by si sa divila, Ked zlozis kocik sama jednou rukou a druhou drzis dieta ake je to super, to iste rozlozenie.
A napr moj muz odmietol kocik, kde bude pocas chodze kopat do kosiku, vyskusali sme mrte kocikov a nekopal asi iba do dvoch!!! Mame teda mega dlhu rucku.
A takto by so ti mohla menovat donekonecna. Spis si co je pre tebe dolezite a hlavne skusaj a testuj a citaj recenzie!
Mne to stalo za to,kto chytil moj kocik a videl vsetko co vie oproti jeho, odpadaval a pochopil tu cenu 🙂

martina833
16. apr 2015

@vedorka a znacka?

vedorka
16. apr 2015

Hartan Topline S, ale je z 2011, lebo nove uz maju hlboku cast mensiu. Skomolila som ho predtym v prispevku, lebo som ich pisala dva 🙂 🙂 🙂 Kupili sme ho za 250 eur, pouzivany cca pol roka... Novy v plnke stoji asi cez 1000 eur.
@martina833

ivanka12311
16. apr 2015

Ja som kupovala cam dinamico (2014) taký smotankový s kryštálikmi,spokojnosť veľká predáva sa s 3kombináciou, je lahulinky,má veľkú vaničku, ľahko sa skladá.Každý kto ten kočík vidí tak mi ho chváli 🙂 ale záleží do akého cenového limitu chceš pri kočíku zájsť. Moja skúsenosť s Poliakmi je veľmi zlá, ľutujem.. ja som síce kupovala od nich postieľku s matracom plus k tom. Boli aj perinky..ta postieľka nie je vôbec stabilná, chýbali nám srobky, prala som tie obliečky lebo smrdeli ako po octe,ja neviem kde to mali uskladnene..a zips na vankúšiku rozdvojeny..

andromeda_ja
16. apr 2015

Zhrniem do bodov, co si treba vsimat na kociari.
Podvozok:
1. Typ kolies
1.1. otacacie/neotacacie - v meste a hlavne v nakupnom centre mozu byt otacacie, na nerovnom trene treba pri otacacich drzat kociar dvomi rukami, inak vybocuje podla terenu. Pri neotacacich kolieskach si dobre vyskusajte, ci sa lahko nadvihuju predne kolieska, aby Ste sa prilis nenamahali pri otacani. Najlepsie je na skusku vlozit zataz do kociara, ktora bude predstavovat vahu dietata.
1.2. Velkost kolies a zhotovenie - velke a nafukovacie kolesa su vhodne do kazdeho a obzvlast do zleho terenu. Male kolieska na velmi rovny povrch. Gumene kolieska na mierne nerovny povrch. Plastove kolieska su hlucne a nepohodlne na kazdom povrchu.
1.3. trojkolka/stvorkolka - Trojkolky sa velmi zle manipuluju pri prechadzani cez obruvniky a akekolvek prekazky. Potrebujete obe ruky a pevne drzat kociar, aby ste vyrovnali nestabilitu na prednom kolese. Stvorkolesove tento problem nemaju.
2. Hojdaci mechanizmus - Aby Ste nevyvijali velku silu, ak chcete dieta pohojdat. Makke pruzenie do mesta na tzv. macacie hlavy ci kamienky. Deti maju radi hojdanie. Kyvat kociarom zo strany na stranu, aby sa dietatko utisilo nielen, ze zle vyzera, je aj neprijemne pre dietatko. Bez pruzenia moze byt pre starsie deti.
3. Ako sa da podvozok zlozit - podla toho, ci ho beriem do maleho kufra auta alebo velkeho.
4. Rozmery kociara v rozlozenom stave - aby sa vosiel do vytahu bez nutnosti zlozenia.
5. Ergonomicke rucky - aby sa Vam pohodlne tlacilo a bolo usposobene na Vasu vysku.
6. Velkost kosika - ak robite bezne velke nakupy, nech to nenosite na chrbte, ci v rukach je vhodny velky kosik. Na bezne veci pre babatko staci maly kosik.
7. Taska ku kociaru - na kratke navstevy, prenos jedla a napojov, ci potreby prebalovania je vhodne mat ku kociaru tasku.

Vanicka/sportova cast:
1. Velkost vanicky - aby sa tam pohodlne voslo aj polrocne babatko. Tie velmi casto este lezia, ked su von.
2. Dvojkombinacia/preskladatelnost vanicky na sportovu cast - vyhody su dve: Ak mate babatko s refluxom, mozete ho uz vo vanicke polohovat a do malych bytov je vhodne, ked sa moze vanicka preskladat a netreba hladat miesto pre druhu prave nepouzivanu cast.
3. Stabilita kociara - pri sportovej casti je vacsinou tazisko inde ako pri vanicke. Aby sa aj sportova cast vozila pohodlne.
4. Moznost dat sportovu cast do uplneho lahu - deti aj starsie bezne zaspia. Moznost vodorovneho lezania je najzdravsia pre vyvin chrbtice. Preskladavacie na vanicky maju automaticky moznost vodorovneho lezania.
5. Zabezpecenie proti vypadnutiu z kociara - ocenite hlavne v obchode, kde je dieta velmi lakane tovarom.
6. Strieska - ako ochrana pred slnkom, dazdom a vetrom. Hlavne pred slnkom je idealne, ak sa da strieska naklonit hlbsie. Pripadne moznost dokupit tienidlo.
7. Otocenie sportovej casti v smere/protismere jazdy - Je dokazane, ze deticky su spokojnejsie a aj sa viac naucia ak su otocene smerom k Vam.
8. Design - az na poslednom mieste po praktickosti je to, ci sa nam paci vyhotovenie.

Kociar si pred kupou poriadne vyskusajte, najlepsie aj von.

Ja mam Inglesinu Magnum a je fantasticky. Podoba sa na tie, v ktorych nas vyvozili nase mamy (Liberty). Dcerka mala reflux a moznost polohovat ju uz vo vanicke bolo neocenitelne. V nudzi sa daju odviezt aj dve deticky (uz som to vyuzila, ked boli deturence chore). Vyvozila som v nom tri deticky a vyvozim aj stvrte. Daju sa oprat vsetky potahy, odveziete cely nakup ci odrazadlo v kosiku. Prakticke vrecka nabokoch. V cene je aj nanoznik. Dokupit odporucam tasku na kociar, novorodenecku vlozku a matrac. Nic viac netreba. Na pravidelnu udrzbu staci silikonovy olej na pohyblive spoje aby nevrzgal a kolomaz na kolesa. Jedinou jeho nevyhodou su rozmery po zlozeni - vyzaduje vacsi kufor auta (combi). Vojde sa aj do malych panelakovych vytahov.

siska53
16. apr 2015

@majjuska8 uplny suhlas s @andromeda_ja.
Tiez som mala inglesinu magnum a iny by som nechcela!
A pekne zhrnula tie body,co si vsimat..kriteria si ale volis ty...ty budes kocikovat.
Ja som mala vyhodu,ze som predtym mala uz odkocikovane viacere typy kocikov,tak som.presne vedela,co chcem.

mmmj
16. apr 2015

ja mam coletto dante. vyssie kocka pisala, ze mala coletto austin a ten sa nedal dat do lahu. Dante ide do lahu. Ma nafukovacie kolesa, pomerne velku vanicku, velky nakupny kosik (to je u mna top na tomto kociku, furt ho mam plny, zmesti sa tam vsetko). Akoze vajicko nie je ziadny zazrak, ale da sa. Ja som spokojna

zamilion
16. apr 2015

Ja som zas aktivna sportujuca mamina takze som hladala kocik s rucnou brzdou a tromi kolesami na korcule 😉 meriam len meter a pol a teda cez inglesinu magnum nevidim na druhu stranu. Potrebujem nizky kocik 😉
Proste zvaz svoje potreby a priority

mishelita
16. apr 2015

@andromeda_ja uau, super zhrnutie, mala by si to niekam poslat ako uzitocny clanok napr na najmamu alebo niekam, lebo vsade najdes len kecy, ale toto je super 😎
dakujem velmi pekne za uzitocne rady, ja som sa dlho nevedela rozhodnut, hoci este mame cas, ale nakoniec som zobrala red castle whizz, ale len sportovy od mojej sestry, uplne novy- dostala nahradny, takze je este zabaleny v krabici a k tomu som si chcela dokupit len vanicku, lenze dva tyzdne dozadu sme boli u mojich rodicov a mama ma vytiahla do obchodu a tam ma zaujal Riko Primo - v podstat splna na 90% moje predstavy aj s tvojimi bodmi - je to olsky kocik, nikdy som nad polskym neuvazovala, ale tento vyzera fakt super, ma krasnu velku vanicku (80cm vnutorna dlzka), styri kolesa - predne otacacie- mozes aj zaistit, dost hlboku strechu- aj sportova cast, je vysoky co je pre nas dolezite - ja 180cm a manzel 200cm, je odpruzeny. a nestoji ani moc, tak nad nim dost vazne uvazujem, lebo nabuduci rok na leto zoberiem uz ten whizz a ked bude nejaka silna zima, tak zobere, zase sportovu cast z toho druheho.
len je skoda, ze na nete o nom clovek vela nenajde 😒 ale predavacka - moja mama ju pozna hovori, ze je to najpredavanejsi kocik u nej v obchode, a ze ma obchod uz 17 rokov a toto je jeden z najlepsich kocikov co doteraz mala, tak neviem ci ist aj na radu redavacky do polskeho kocika, poradte. dakujem 😀

siska53
16. apr 2015

@zamilion a kam na druhu stranu? Ja mam 155cm a v pohode,videla som vsetko. Nam vyhovoval vsetkym,malym aj velkym,aj maly mohol kocikovat svoju sestricku a to mal len 2roky,aj moj pomerne vysoky partner (180cm).
Ale my zas nekorculujeme a kedze chodniky su,ake su,nikdy som svoju volbu neolutovala.
Kadzy si musi vybrat podla svojich priorit..len ma udivilo to "nedovidenie na druhu stranu", kedze ja sim s tym pri mojej vyske voobec nemala problem.

meggie83
16. apr 2015

@majjuska8 my mame,teda uz len odlozeny,pre pripadny predaj Roan Marita Ellegance,komplet hlboky,sportovy,podvoxok...nemozeme si vynachvalit,syncek v nom v pohode spaval,aj v sportovom...vela ludi ma odpor voci polskym vyrobcom,aj ked nevedia,ze Poliaci su najvacsi producenti kocikov a detskych potrieb...a su v tom minimalne taki dobri ako vo vyrobe karameliek 🙂

andromeda_ja
17. apr 2015

@mishelita S polskymi kociarmi nemam skusenosti. My sme aj dost daleko od polska, tak sa nam tu nevozi tolko kocikov z polska. Ak sa Ti paci a vyhovuje kriteriam, tak uz len treba popozerat kvalitu vyhotovenia. Sitie na potahoch, pevnost klbov a vsetkych otocnych casti... Skus a popytat, mozno niektora mamicka ho ma a napovie ako dlho vydrzi.

meggie83
18. apr 2015

my sme kupovali kocik polsky v prahe, teda objednavali sme si ho,vyrobili ho v pohode do trochyzdnov,leb sme mali zvlastnu farbu a nemali ju na sklade
nam vyhovoval aj velkostou,aj spratnostou,aj manipulaciou...vsetkym....aj do mesta,do auta,na prechadzky,na sneh,do hor...vsade
ale vela ludom vadi uz len to,ze je to z polska...my sme zili dost dlhu dobu v nemecku,chcli sme si tam kupit kocik,avsak na prvych miestach v obchodoch boli polske kociky...a vsetci znami ich mali,nikto sa na nic nestazoval,na ziadne zle materialy,na ziadne zle presitia..
ale je to na ludoch,kazdemu sa paci nieco ine,ma ine poziadavky..my sme nad mieru spokojni a ak raz opat kocik,tak v pohode polsky...