Ahojte...pred rokom som kupila novy kocik Dorjan Danny Sport Prestige Basic 2013, doteraz som s nim bola spokojna. Vybrala som si ho z roznych dovodov, vyhovovala mi jeho velkost, ovladatelnost, vizualne sa mi paci, nepridem si pri nom ako keby som kocikovala detsky kociar pre babiku - som vysoka, priestrannost atd. Asi pred troma tyzdnami som si vsimla, ze kocik zacal vrzgat. Po studiu, odkial zvuky vychadzaju, som prisla na to, ze mi zacala vrzgat kostrukcia, presnejsie vrzganie ide z miesta, kam sa naklikava sportova korba na konstrukciu. Vrzganie zacne len vtedy, ked je kociar obsadeny, teda ked tam ulozim dceru, ked je prazdny, tak to nerobi. Chcela som sa spytat, ci mate i pri iných kocikoch tiez podobny problem, ze kocik nie je uplne tichy? Nechodim kocikovat s inými mamickami, takze nemozem porovnat. Pripadne, ak mate rovnaky kociar, ci sa Vam vrzganie podarilo eliminovat? dakujem 🙂
Mne zacal vrzgat aj sportiak casom, a aj S4 co som mala... WD40 sprej a bolo po probleme :P
myslim, ze sme pouzili rovnaky sprej, myslim WD40 a nic, vrzganie pokracuje 🙂
@meindzi2 uplne bezna´situacia 😉 pouzi bud spominane WD40 alebo v niektorych klucovych sluzbach maju este lepsi sprej na premazanie, ale neviem ako sa vola - nevysusi sa tak rychlo ako WD.
Najlepsi je silikonovy spray
@meindzi2 hmm. tak neviem.. a vrzga kov?
na tomto kociari sa korba naklikne na konstrukciu. korba ma naspodu kovovu sucast, ktora sa naklikava na plast a prave to sa mi zda, ze vrzga... ☹
@meindzi2 my máme tiež tento typ kočíka, začal vŕzgať po cca roku a pol používania (nám vŕzgala konštrukcia), ale takého riadneho :D my sme aj do lesa, aj na turistiku a tak 🙂 keďže sa nám nechcelo trepať do predajne, kde sme ho kupovali, poradili nám premazať ho olejom WD40 (dostať ho napr. aj na benzínkach) a ešte my máme kočíky 4 (Dorjan, Jane, Hauck a nejakú starý golfáč) a vŕzgali všetky po čase
mame iny kocik, ale tiez sa mi zda, ze zacal trochu vrzgat v mieste, kde sa vanicka naklikava, ja som mala pocit, ze je to kvoli zime vonku 🙂 ze ked zacne poriadne mrznut, ze sa asi rozpadne 🙂 skusime asi aj my premazat
@meindzi2 nemam s tym skusenost no skuste to premazat. Takym niecim,co je aj na ine vrzgania (napr.dveri).
A uz som pocula zopar kocikov vrzgat (jeden uz mal svoj,vek) a dalsi bol rotalny ten nadherny retro kocik,no tiez im vrzgal,tak som radsej zvolila iny typ tej znacky (tiez trosku na retro sposob).