Potrebovala by som poradiť ohľadne vhodného a spoľahlivého kočíka pre dieťa, ktoré sa narodí v máji.
Dakujem za odpoved, no najradsej by som mala moderny stylovy ale aj prakticky teda ze by vydrzal co najdlhsie teda aby bola ta vanicka co najvacsia. Ale asi je to tazko sklbit dokopy. Pretoze, co pozeram tak tie moderne kociky maju male vanicky.
Vanicka sa da aka taka najst aj na modernejsich kocikoch, ale ja si nemyslim, ze na zimu Ti vydrzi este vanicka...jedna vec je, ci sa tam babo vojde a druha, ci bude chciet lezat 🙂 Velku vanicku ma kocik Dorjan, ale neviem aky ma sportak. Celkom v pohode sa mi teraz zdal Coletto Dante, maju kamarati, ale tiez zatial len vanicku pouzivaju, Ale ma aj dost velky ulozny priestor, sedacka sa da nastoknut v obdvoch smeroch. Kazdy ma ine preferencie, aj na vzhlad, aj na cenu.
Alebo je riesenie aj hlboky kocik, ten m avelku vanicku a potom kupit sportak.
Na kazdom kociku najdes nejaky nedostatok, asi sa to neda uplne sklbit do dokonalosti
@tinkakm však toto som riešila aj ja. Ja som si vybrala tento http://www.kocikovo.sk/product/roan-marita-hlbo...
Mne sa páči tento štýl, ale je trochu väčší, keď ho porovnám s inými kočíkmi. Mám auto s veľkým kufrom, takže ma to netrápi, ale neviem si predstaviť nacpať ho do auta s kufrom bežnej veľkosti. A trepať ho do výťahu musí byť zážitok... 😀
Hľadala som asi mesiac len tak na internete, potom som pobehala po obchodoch a nakoniec som vyberala už len farbu. Podobný problém som riešila s autosedačkou, ale to už moje otázky išli priamo predavačke v jednom dobrom obchode. Len poradím vybrať si a objednať tak 2-3 mesiace pred termínom, lebo to niekedy trvá. A my sme navyše využili možnosť objednať viac vecí naraz v jednom obchode, takže máme 10% zľavu.
@mmmj ten coletto dante vyzerá fajn, takže mne na leto stačí aj taký bez veľkej vaničky a na zimu, že by som ho mala v športovom?
@kinna takze neodporucas kombinovane kociky? v zime bude mat dieta pol roka to sa bude dat vozit v sportovom kociku ten graco trekko si s nim spokojna? ja som kukala quinny kocik? nevieš poradiť ohľadne neho?
@tinkakm babo do pol roka vojde do vanicky zvycajne v pohode, skor je problem ked uz treba fusak. Aj ja som malu musela presne v najvacsej zime dat do sportaku, bola som z toho nervozna, predsa len je vo vanicke teplejsie, ale dnes su kvalitne fusaky, takze som ju zabalila, dala nanoznik a prezili sme to bez ujmy 🙂
Ja som chcela sportovu cast, ktora sa da otacat po smere aj v protismere jazdy, ci uz fuka vietor, alebo Ta babatko jednoducho chce vidiet. je to fajn. Je pravda, ze potom kocik do auta skladas na dvakrat, osobitne podvozok a potom ten sportovy nadstavec, ale da sa to...
@katkakovac no kocik vyzera dobre je taky klasicky velky, vytah a auto by nebol problem, ved prave uz kukam kocik aby nebol potom pred terminom problem vies take su povery vraj by sa niako dopredu nemalo moc kupovat. 🙂
Ahoj, my budeme tiez majovi. A v zime by mozno dietatu vo vanicke bolo lepsie, ale akurat zacne byt pohyblivejsie, bude ist chciet do sedu a bude sa viac zaujimat o okolie. Preto hladam kocik, ktory ma sportovu verziu vhodnu na zimu (variant s vanickou ma nijako netrapi). Cize dostatocne velka polohovatelna vystuzena strieska, podlozka pod nohy dostatocne velka, nanoznik, dostatocne hlboky sed (videla som aj sportiak absolutne plytky, do ktoreho si neviem predstavit dat dieta vo fusaku). Videla som Cam dinamico 2013, na videu sa mi zdal OK, v skutocnosti som bola zo sportovej verzie na zimu sklamana. Vcera som bola pozriet camarelo malagu a cordobu. Sportiak sa mi velmi pacil, super strieska, dost miesta na sedenie, dostatocne dlha podlozka pod nozky, nanoznik, velke kolesa vhodne aj do zimneho terenu (aj ked zavisi, kde byvate🙂 ). Odradzaju ma len negativne skusenosti so starsou verziou camarelo q12, aj ked znama reklamovala podvozok aj pri peg perego.... Chystam sa ist obzriet Bebetto Niko plus a dostala som tip na x lander. Predovstekym pri vyberani nezabudni, aby sa Ti zmestil do vytahu (nam to znacne zuzilo vyber a zaroven sme tym vyradili aj trojkolky), velkost kolies (taky peg perego ich ma na zimu naozaj prtave), narocnost skladania, najma ak ho potrebujes poskladat do auta a hmotnost podvozku s vanickami, pre pripad, ze ho budes potrebovat dvihat do MHD (niektore konstrukcie vazia aj 18 kg....)
@tinkakm je na tebe či veríš poverám, ale dá sa objednať tak, že ti príde tesne pred termínom. Ja som na rizikovom a keď budem musieť ležať, nič nekúpim. Takže mám už takmer všetko nachystané. Kočík skôr ako v marci nepríde, keby bol nejaký problém, mám čas hľadať iné riešenia. Ale to je na každom, ja som rodený plánovač a mám rada všetko vopred nachystané 😉
@vlockasnehu tak vidim, ze to mas riadne obehane... quinny kocik si kukala?
Este nie, ale tiez som nanho dostala tip, ako aj na x lander. Idem na to postupne, aby sa mi to nepoplietlo 🙂 Najprv nastudujem technicke parametre, popozeram fotky, nastudujem videa na youtube, recenzie na nete a potom vyrazam do kamennych predajni :D
super, tak teda potom poradis ked to pobehas, sa do toho poriadne vyznas. 🙂 ja teda vobec. ale pokukam to aj ja.
a idem sa ta opytat na postielku mna zaujala postielka hlavne kvoli tvaru stokke postielka, ty mas nejaku vyhliadnutu?
postielku budem mat od sestry. Odporucam pozriet si tie drahsie verzie, a by si si potom vedela porovnat, co dostanes aj za nizsiu cenu 🙂 Mam moznost ist si pozriet ku kamosovi aj Teutoniu, ale dat 900 eur za kocik, sa mi zda prilis 🙂
no kukam akurat teraz ten kocik teutonia, je fakt drahy ale zas asi je fakt dobry 🙂 tak ked pokukas a obehnes kamosa tak napis pre ktory si sa teda rozhodla🙂
vela vazi, takze bol z okruhu mojho zaujmu vyradeny 🙂, o cene ani nehovoriac
ok takze kukni tie dalsie co povies na ne teda ten quinny lebo mne sa ten pozdava ale aj ten xlander vyzera dobre
na dalsi tyzden ked uvidim nazivo bebetto, sa vrhnem na tieto dva , teda ak ich nejaky technicky parsameter nevyradi v prvom kole 🙂
v poriadku, hlavne daj vediet 🙂 a ides kupovat teda kombinovany?
urcite chcem jeden podvozok pre hlboku vanicku a aj sportak, nemam kde skladovat dva podvozky dvoch roznych kocikov. Ci vezmeme aj autosedacku k danemu kociku, alebo kupime inu, o tom rozhodne manzel. Ak bude autosedacka ku kociku z manzelovho pohladu spolahliva a vezmeme ju, tak potom chcem kupit kvalitnu autosedacku vyhovujucu bezpecnostnym testom pre 9-36 kg, tam som ochotna ist aj do tych drahsich. Ono aj na tie prve mesiace by sa zisla sedacka ktora presla autotestami, ale zase nepredpokladam, ze prve mesiace budeme vela cestovat.
@kinna takze ak sportovy odporucas graco trekko, dakujem za radu🙂
@vlockasnehu urcite je lepsie mat dva podovzky jednej znacky to mas pravdu, no s autosedackou to sa este asi poriadne nahladame 🙂
@vlockasnehu inak kinna tu pisala ze xlander je velmi uzky kocik...
@tinkakm x-lander nie je uzky kocik, teda urcite nie uzsi ako graco. Ja mam x-lander a som spokojna. Mala som pozicany od tety graco, ked som bola v lete na navsteve. Moj vtedy 7-mesacny syn sa tam zmestil tak akurat, v zimnom obleceni a s fusakom by nemal sancu. Okrem toho som ho chudaka dvakrat skoro vykotila (na vyssom obrubniku a schodikoch do obchodu). Graco ma super dve veci - striesku a skladanie. A btw. teta ten kocik neznasa, teraz caka druhe a ide kupit radsej iny.
Krpec ma teraz rok a do x-landera sa bez problemov zmesti aj v plnej polnej 🙂
@sarracenia suhlasim,aj mam x-lander a je veeelmi velky a priestranny,....tiez sme narodeni v maji,ale pred rokom,.....a doteraz ho vyuzivam bez toho,aby maly pocitoval nejake stiesnene podmienky,.......
Hmm... To záleží na čo ten kočík budeš potrebovať. Tiež do akého terénu s ním budeš chodiť. Iný kočík ti poradia v prípade, že žiješ v meste, iný je vhodný na dedinu. Najlepšie je ísť do nejakého obchodu, najlepšie viacerých, a popýtať sa predavačiek. Ja som napríklad z dediny a máme chodníky v katastrofálnom stave. Takže som hľadala taký s veľkými nafukovacími kolieskami a najlepšie taký ktorý sa dá hojdať. Ono to totiž nie každý kočík dokáže. Tiež mi nevyhovujú tie otáčavé kolečká a trojkolky, ale suseda si to naopak nevie vynachváliť. Chcela som kočík s čo najväčšou vaničkou, lebo niektoré kočíky majú minivaničky, kde ledva narveš polročné dieťa. Termín mám v polovici Apríla, ale chcem voziť v hlbokom aj celú zimu, ak sa bude dať. Záleží na tebe, či chceš štýlový a moderný kočík, alebo niečo obyčajnejšie a praktickejšie. Aj keď sú aj štýlové a praktické... Odmietla som dať za kočík viac ako 500 €. Popozerala som si stránky a nakoniec som našla. Našla som ho aj v jednej predajni u nás, vyskúšala, ukázala polovičke a nakoniec aj objednala. Chce to trochu trpezlivosti, ale nakoniec nájdeš taký, ktorý sa ti bude páčiť 😉