Ahojte, prosim o radu. Cakame dievcatko zac.septembra, chceli by sme kupit Stokke explory. No trapi ma velkost vanicky. Kedze budem kocikovat aj pocas zimy,poradte mi prosim,ci sa zmesti baby s fusakom do vanicky aj ked ma 6 mesiacov ( to moje by malo mat teda 6 mesiacov vo februari,teda bude uz aj vacsie a fusak bude nutny).
Vopred Vam dakujem. Velmimi pomozu tieto info.
podla mna ano, zmesti sa,ale bude to na knap.samozrejme zavisi aj od toho , aka bude mala velka..moja ma teraz necele 4mes. a ma 6kg, este minuly tyzden mala fusack, ked bola taka zima a v pohode. Kamoska ma o 10dni starsiu cisto dojcenu dcerku a ta ma uz teraz cez 8kg, ta by sa tam v 6.mes. s fusackom asi uz nezmestila, bez neho ano.
@pragmaticka dakujem za info,kazdopadne v ziadnej inej vanicke (myslim inej znacky) nebudem moct mat dlhsie baby ako januar a februar a bude musiet ist do sportovej:( Takze tomuto problemu sa nevyhnem asi ani pri inych znackach, aj ked moze byt ina vanicka o par centimetrov vacsia.Bola by to len otazka tyzdnov,mesiaca, ktory by som usetrila babatko od sportovej casti v chladnej zime.
@babymarket_sk dakujem,boli śe ho vcera pozreit,zial pri mojej vyske 155 cm vyzeral az robustne. Zvazujeme este Jane Transportet 2,ale tam je tiez uzka a mini vanicka kvoli tej moznosti prepravy babatka vo vanicke v ramci auta:( po merani ma Jane este mensiu vanicku. Vcera nam ponukli este Inglesinu Quad, tam je vanicka vacsia,ale vyber farieb a latka potahu je strasne neprijemna,mam pocit so sklonom k zmolkaveniu a blednutiu:( Inak tento kocik je lahky a dobre sa mi s nim manipulovalo. Kedz mam termin na prelome aug./sept. tak potebujem pevnejsiu vanicku. Takisto mam musiu vahu,takze hlafam ultralahky kociarik. Preto nas oslovil asi najvaic stokke,aj ked ta vanicka je aka je a anevyhnem sa tak ci tak dat dcerku v jan.,febr. do sportovej casti. Skoda pri tomto modeli,ze nemam sportova cast tu uplnu rovinu,v explory bude musiet mat ohnute nozky po celu dobu:(
Ak hladas ultralahky kocik, tak my sme prave kupili kocik bugaboo chameleon 3, ale prakticku skusenost nemam. Pred kupou som sa bavila s kockou, ktora ho ma, predtym mala teutoniu a po neustalej manipulacii jej odisla platnicka, pretoze bol tazky
Ja si nemyslim, ze sportak v zime je az taky hrozny. Vsak bude mat aj tak fusak, a ak sa ti to bude zdat malo, das este nanoznik 😉 Zozen si neprefukatelny nanoznik a hotovo 😉
Bugaboo su vraj lahke, a kedze je vanicka na urovni kolien, urcite sa hodi viac nizsim ludom ako vyssim. Ked vidim nejakych muzov tlacit bugaboo, je to az smiesne...
Inak vo vseobecnosti sa da povedat, ze stredo- az severoeuropske znacky maju vacsie vanicky, lebo vsak mame aj zimy 😀
@bagiro
Ja mam podobnu vysku ako ty, tiez musiu vahu a tiez som mala Stokke v uzsom vybere, ale odradili ma recenzie na zahranicnych veboch, kde mamicky popisovali vysku kocika ako "annoying", pretoze im prekazala vo vyhlade, nevideli cez nu na cestu a museli spoza kocika vykukovat. Zdalo sa mi to absurdne, ale stacila mi jedna prechadzka po predajni, aby mi bolo jasne, ze by som sa zo Stokke zblaznila.
Treba vyskusat aj toto, mozno tebe to nebude vadit. 🙂
Ten bugaboo si kupila moja znama a dala mi ho vyskusat,lahucky,sikovny,ale ako ste pisali,tak akurat k mojej vyske🙂 Manzel krutil hlavou ze je velmi nizko ulozena vanicka. Asi si budem musiet vyskusat kocik akejkolvek znacky, az potom pri uzivani budem moct realne posudit,co mi vadi a co nie. Tu sportovu cast pro Stokke budem musiet doplnit winter kitom,kedze tam je mimo fusaku aj neprefukatelny nanoznik na sportovu cast.
@bagiro ja Ti poviem toľko, že moje dieťa odmieta byť vo vaničke od druhého mesiaca a je mu šumafuk v akej vaničke je, či v poľskej alebo stokke, takže z vlastnej skúsenosti Ti vravím, možno tam bábo plných 6 mesiacov ani nebudeš mať 😉
@evitka83
Tá platnička bude dôsledok čohosi iného nie kočíka, teutonie majú odľahčené hliníkové konštrukcie, skôr sa obávam, že ak ste vyššej postavy, tak vzhľadom na nízko položenú vaničku Bugaboo vás bude bolieť chrbtica, tak isto športová sedačka už nie je taká dobrá ako vanička, ak sa niekomu páči štýl Bugaboo, tak odporúčam skôr HARTAN VIP, ktorý je pre mamičku i dieťatko pohodlnejší.
@demetria @bagiro
Výška je nastaviteľná, čiže nie je problém nastaviť tak, aby bolo vidno na cestu...aj na Slovensku je veľa mamičiek s osobnou skúsenosťou, takže ich stačí len "odchytiť na ulici" a popýtať sa 😉
@bagiro
Skúste sa teda pozrieť ešte na Peg-Pérega.
@babymarket_sk vdaka za odpoved, peg perego je pekny,sikovny,ale uz ho ma tolko mojich znamych,ze prave to ma mozno na nom odradza.
Ake su rozdiely v modelovych radoch explory v2 až v4? ak by som chcela dokupit aj doplnky, ci veci sadnu na vsetky modely.
Ja som tiez riesila vysku pri mojich 175 cm, ale v podstate k dietatu sa v tom kociku nezohybate stale, tak maximalne dat dudel a vybrat a vlozit naspat, ale viac s nim manipulujete pocas jazdy. Ta vaha je pre mna dolezitejsia vlastnost ako ta vyska. Ten rozdiel vo vyske vanicky je tak max do 10cm. Len tlmocim realne skusenosti inych kociek z praxe 🙂
A inak hartan som zavrhla prave kvoli vahe, aj ked inak vyzeral super. To je skratka o tom na co a v akom terene bude mamicka kocik pouzivat a podla toho prioritizuje vlastnosti kocika. Ja som tiez riesila vsetko naraz, adekvatna vyska ku mne, lahky, aj do narocnejsieho terenu, sklady a pod. Pokial sa bude prechadzat po sidlisku a vykladat a nakladat jej ho bude muz do auta, tak je to v podstate jedno, ale ak ma s tym chodit sama autom, alebo kocikuje skor po dedine, kde nie su tie cesty take rovne a pod. tak je to o inom. Skratka ked som si predstavila kolkokrat sa k malej zohnem a kolkokrat ten kocik nalozim a vylozim do auta a prejdem s nim po tankodrome a plus som si k tomu dala recenzie z praxe od inych bab, ktore su rovnako vysoke ako ja, tak vyhralo bugaboo. A co viem, tak im vydrzal este aj na druhe dieta 🙂
@evitka83
Nuž sú detičky, ktoré vyžadujú väčšiu pozornosť a občas treba vyberať a vkladať do vaničky viac krát...
2 kg rozdiel v hmotnosti v porovnaní s komfortom dieťaťa je zanedbateľný, mne športová sedačka pri Hartane sedí viac...Pri nakladaní do auta sa hmotnosť kočíka rozloží na konštrukciu + vaničku/športovú sedačku, čiže úplne v pohode aj 50 kg žena to zvládne bez problémov 😉
Nuz ten rozdiel nie je az taky zanedbatelny, ked s tym realne manipulujes 😉 a myslim, ze ani v jednom z tych kocikov dietatu nechyba pohodlie
@bagiro ahaj odveci ale já mam 157cm a mám hauck malibu malá ma pomaly 6m a stále má ešte cca 10cm plac ked ju oblečiem dam fusak 🙂
a je to kočík ktorí pristane nízkým ženám 🙂 skus pozret 🙂
Este hutam na Joolz,ten mi pride nizky,ale strieska na vanicke je taka mala nejaka. V predajni mi ponukli este Inglesinu Quad, mate skusenosti? Uz som z kociarikov pomotana🙂))
@bagiro
Športová sedačka sa dá použiť už od 5 mesiaca, ale ak ste zástanca úplnej roviny, tak skúste pozrieť model Crusi, ten má najväčšiu vaničku.