Vanička Jané

misuka05
9. jan 2013

Ktorá vanička jané je lepšia? Matrix či transporter? Viem že transporter je o pár cm váčší zvnútra. A treba pri týchto autovaničkách mať aj tu autosedačku, či je to zbytočné? Ďakujem

zeytin
9. jan 2013

Pozri si vysledky crashtestov pre vanicky, najma matrix... Su nedostatocne! Jednoznacne treba mat autosedacku. Strata od Jane (vajicko) mala celkom slusne hodnotenie, my ho mame a sme spokojni. Ako vanicku volim skor transporter, pretoze z matrixu ti babatko skoro vyrastie, je aj plytsia, v zime nie je babo tak dobre chranene, tazko sa tam zmesti fusak a pod... Jednoznacne vacsiu.

misuka05
autor
9. jan 2013

@zeytin babo čakáme v marci, čiže vo vaničke nevyužijeme už fusak... a autom by sme s vaničkou išli asi len k doktorke ...myslíte že na to to nestačí matrix? Vonkajšie rozmery maju obe vaničky rovnaké, len transporter je zvnutra asi o 5cm vačšia......

zeytin
9. jan 2013

Zalezi na tebe, ja by som v autovanicke nesla ani 100 metrov... skor teda zvaz kupu autosedacky z bazaru, maju ich tam naozaj za velmi dobre ceny - aj tu sedacku Jane strata... Bezpecnost deti v aute je pre mna velmi dolezita... Myslis, ze v marci uz nebude treba fusak? Ja by som volila ten transporter, ale ako vravim je to na tebe... Rozhoduje cena? Matrix je lacnejsi, alebo sa ti nepaci?

raza
9. jan 2013

@zeytin ahoj, prosím ťa, kde mám hladať tie výsledky testov?

zeytin
9. jan 2013

Napriklad aj tu: http://auto.rodinka.sk/autosedacky/testy-autose...

Autosedacky strata a matrix boli testovane na ADAC v roku 2010 - vysledky mas tu napr. aj tu:

http://www.ondalek.cz/clanky/32/vysledky-testu-...

Strata ma 2 (chvalitebny), matrix 4 (dostatocny)... Je to na zvazenie....

misuka05
autor
9. jan 2013

@zeytin matrix je drahší, ale páči sa mi viac

andie25
10. jan 2013

@zeytin
@misuka05 výsledky crash testu co su tu su staré a na vanicku Jane matrix cup - čiže nie na model na ktorý sa pisatelka pýta. momentálne Jane transporter je jedna z najlepších autovanickek na trhu a vobec by som sa neobavala v nej nosit dieťatko. My mame Jane matrix 2012 vanicku a je úplne super, vozíme v nej našu malu dennodenne a co je najlepšie, ze pekne leží co je dôležité pre správny vyvin chrbtice a pľúc. Takisto je tam ľahký click system takze ak aj zaspi v kociku vo vanicke tak jednou rukou ju viem bez rušenia naložiť do auta a dieťa si pokojne spi ďalej. Pri autovanickach nepotrebujes autosedacku, je to zároveň aj autosedacka do 13kg. Dúfam ze som pomohla . Pridávam link
http://www.jane.sk/_blog/JANE_Showroom/post/TRA...

andie25
10. jan 2013

Este raz sorry zlý odkaz
http://www.jane.sk/_blog/JANE_Showroom/post/TRA...
Neviem prečo nechce znazornit, ale skús vygooglit 🙂

faraya
19. feb 2013

@andie25 Ahoj, mohla bys mi poslat link na test téhle autosedačky(nemyslím tím web firmy Jané), nějakou nezaujatou skupinu ADAC, OAMTC, TCS,...? Docela by mě zajímala bezepčnost autovaniček, protože popravdě jsem ještě neviděla nějakou, která by se co do bezpečnosti vyrovnala klasickému vajíčku.

Mně se z vaniček Jané zdá nejlepší ta Micro, co do velikosti, tak skladnosti. V březnu si myslím, že ve fusaku miminko bude minimálně měsíc, spíš 2.

andie25
19. feb 2013

@faraya ahoj, no v tom ti ja neporadim, resp. nasla som len tento link, mne staci ze je certifikovana a sposobila a bezpecna na prevoz deti v lahu. Vajicko je bezpecne, to ano, len viacej ako 2 hodiny by sa v nom male deti nemali prevazat a to aj 2 mesacne, pokila nevie samo pekne sediet. Je to kvoli chrbtici. My sme volili autovanicku z toho dovodu, ze ideme na SVK autom - zijeme v UK, tak nech jej to viem pekne polohovat, aj do sedu aj do lahu.

faraya
20. feb 2013

@andie25 Jako jo, neměly by víc než 2 hod. Po té zastavit, dát naplacato do kočárku a půl hodiny počkat. Toť slovo odborníka. Nicméně uznávám, že jaksi obtížně proveditelné🙂 Nicméně, ani toto pro mě není kritériem, viděla jsi, jak se tělo dítěte chová ve vaničce při nárazu? Ona homologace(ne certifikace, to je něco jiného) vesměs znamená, že je to uzpůsobeno pro převoz dítěte v autě a byly použity materiály vhodné pro děti, o bezpečnosti nikde nic. Homologovaná je i známá nafukovací autosedačka, která nečekaně nezvládla absolutně nic. Takže volím mezi dočasným přetěžováním páteře a potencionálně nebezpečným převozem.

aquatinka
20. feb 2013

Velmi som chcela Jane kosik, kvoli tej autovanicke..to bola pre mna asi najvacsia vyhoda... dosla som do obchodu a tam mi hned povedali, ze kocik Jane je super, ze ho radi doporucuju, lebo je to vyssi standard kocikov, ze su kvalitne....vedeli tam o tom vsetko na co som sa spytala..do detailov...ale ze neodporucaju (ako dobra rada) nosit dieta v tej autovanicke...poukazali na naraz auta...dieta v obycko autosedacke je v protismere jazdy, cize naraz mu nehodi krkom a tie sedacky pred nim tiez to tlmia.... teraz nam ukazali umiestnenie autovanicky, popruhy, polohu dietata a ako s nim a celym jeho telickom hodi do jednej alebo druhej strany... kedze ho drzia len popruhy a po bokoch nic nema...len priestor vo vanicke;) neviem ci to tu opisujem logicky, lahsie sa to hovori;) ale vtedy som si uvedomila, ze to je logicke a nepotrebujem to ;)

mirokinder
21. feb 2013

Dobrý deň,
asi budeme musieť lepšie školiť predajcov našich obchodných partnerov.
Autovanička od spoločnosti Jané, popredného výrobcu detských kočíkov, autosedačiek a iných detských potrieb, či už matrix, alebo transporter je samozrejme homologizovaná ( certifikovaná ) ako zádržný systém skupiny 0 pre deti od narodenia do 10 - resp 13 kg. Každá homologizovaná autosedačka, autovanička musí absolvovať povinné crashtesty. Spoločnosť Jané, ako jedna z mála výrobcov, má vlastné laboratórium, ktorého súčasťou je aj zariadenie, kde sa prevádzajú vlastné crashtesty. Majú aj vlastnú figurínu - viď fotoblog na našom profile na modrom koníku.
Priebeh nárazu, pokiaľ je dieťa vo vaničke, alebo vajíčku je samozrejme iný a také video je hrôzostrašné už samo o sebe. Malo by sa povinne premietať v každej pôrodnici. Vo vajíčku, ktoré je pripútané pásmi sa dieťa najprv oprie hlavičkou o opierku, čo je super, ale následne, keďže vždy príde ku posunu vajíčka, kým ho zachytia pásy, následne je vajíčko aj s deťaťom hodené späť o sedadlo auta. A tam prichádza ku neželanému a nebezpečnému pohybu hlavičky dopredu. V autovaničke, kde je dieťa pripútané, či už širokým pásom okolo bruška, hrudníka, alebo 5-bodovým pásom, vanička matrix, príde ku pohybu hlavičky dieťaťa do strany a kontaktu hlavičky s mäkkým bokom vaničky a následne ku kontaktu na druhej strane vaničky. Ale dieťa je stále v kontrolovanom priestore mäkkých bokov vaničky. Tento pohyb je žiadúce obmedziť ešte vložkou, ktorá je buď priamo súčasťou vaničky, alebo sa dá dokúpiť. Pri crashtestoch, či už priamo v spoločnosti Jané, alebo ústavoch na to určených, neboli preukázané medzné hodnoty, ktoré by boli pre dieťa nebezpečné. Je už na mamičke, pre svoje uspokojenie, ako ešte vyplní priestor vo vaničke, aby sa pohyb dieťaťa ešte viac obmedzil. Vo vajíčku to možné nie je. Aby ste ma rozumeli, my nie sme zástanci jednej, alebo druhej veruzie, len konštatujeme, že bezpečné sú obe. Každé riešenie má svoje výhody, aj nevýhody. Napr. nikto nespomenul syndróm náhleho prestania dýchania dieťaťa, ktoré hrozí pri pobyte dieťaťa vo vajíčku, pokiaš je tam dlhšiu dobu a hlavne bez pohybu. Vo vajíčku v žiadnom prípade sa nesmie dieťa nechať spať - napr. doma.
Hlavné je, aby zádržný systém bol homologizovaný ( certifikovaný ). Nevýhoda - napr. vaničky je v tom, že zaberie celé zadné sedadlo, výhoda, že tam môže bezpečne spať po celú dobu trvania cesty.
Je toho veľa....
S pozdravom, Michal

zzzz128
21. feb 2013

@misuka05 Ahoj,ja mám síce slalom,ale tiež je homogenizovaná. Je to super vec-keď máš novorodenca,alebo trochu väčšie bábo a ideš na dlhšie vzdialenosti. Ale keď je bábo väčšie,vo vaničke ti ležať zrejme nebude. My sme využili aj vajíčko-Strata,aj vaničku. A nacvič si upevňovanie vaničky do auta,mxy sme to nacvičovali pred nemocnicou s malým na rukách 😅

saallen
8. apr 2013

@mirokinder dobry den chcem sa spytat na kocik jane muum 2013,mozem upevnit aj vanicku jane transporter?Vahovo je rovnaka ako matrix len je o trosku vacsia coz by mi viac vyhovovalo.dakujem

mirokinder
8. apr 2013

dobrý deň. Vanička transporter sa na Muum upevniť dá. Nakoľko sa ale takto v súprave nepredáva, , bolo by treba všetky časti objednať zvlášť a dopredu - najlepšie 6 týždňov-v lete až 2 mesiace. Treba ešte počítať s tým, že k športovému kočíku nie je taška na rúčku, tá je len v komplete objednaného podľa katalógu. S pozdravom- kolektív Babyland.

mimi1234567
9. apr 2013

@mirokinder dobry den, to o autovanickach jane plati dtto aj o concord proton, concord sleeper, mam pravdu? Maju to concordaci otestovane a certifikovane, 100%. Concord a Jane kociky, vanicky a sedacky - z vasho pohladu odbornika sa im da verit, vsak?
Uz som videla, ze Poliaci tieto autovanicky "odkopirovali" a veselo predavaju, uz som videla vanicku ala proton/strata, ala peg perego a cam.

katkaandy
7. jún 2013

Babulky moje, musim sa spytat aj tuto vas, neviem sa rozhodnut pre aku vanicku k nasmu vybratemu kociariku. Viac sa mi paci Transporter, je aj o kusok vacsia, len k farebnej variacii ktoru by som chcela je vanicka Matrix. Viem, ze lepsia je vacsia, no ak by sme vydrzali s vanickou Matrix, tak by bolo fajn. no nakolko som ich nazivo nevidela, nedokazem porovnat a objedanvat budeme cez net. nemate nahodou niektora skusenost s tymito vanickami? predsa ju budeme potrebovat od septembra cca do februara - marca, takze celu zimu. dufam, ze aspon niektora z vas bude mat skusenost ci info alebo radu...:/

mape
8. jún 2013

@katkaandy ahoj my sme sa tiez rozhodovali medzi transporterom a matrixom a na koniec sme zobrali transporter. Ked som ich videla v obchode sa mi matrix zdal velmi maly. Ale zavisi na vas pre ktoru vanicku sa rozhodnete. My mame nakoniec rider s transporterom. 🙂

katkaandy
8. jún 2013

@mape asi pojdeme do toho transporteru. odradza ma na matrixe to, ze neni taka hlboka, a na zimu predsa lepsia asi hlbsia. myslis, ze v pohode vydrzime s vanickou transporter cca od septembra do februara? - fusak + overalcek v pripade tuhej zimy...bojim sa, aby sa nam tam malinka dala aj neskor ked bude mat povedzme 4mesiace.

katkaandy
8. jún 2013

@mape juj, prepacte ja som vam automaticky tykala. ospravedlnujem sa, az teraz ked si citam moju spravu co som napisala.... 😒

mape
8. jún 2013

@katkaandy to vobec nevadi 😉

mape
8. jún 2013

@katkaandy no neviem ako s tym fusakom ona Ta vanicka nie je velmi siroka. My sme v anglicku a tu nie su take zimy ako na slovensku, takze nam ani fusak velmi netreba. Staci nam hrubsia deka. Ale ked tak rozmyslam, myslim si, ze aj fusak tam vojde. Poznam baby co pouzivaju tuto vanicku na slovensku a davaju do nej aj fusak 🙂

katkaandy
8. jún 2013

🙂 tak to ste ma potesili. pozerala som teraz inzeraty, a rozhodla som sa, ze zobereme transporter a v pripade, ze by sa nam tam malinka v tuhej zime nedala, tak vanicku predam a kupim ten starsi typ capazzo ci ako sa vola. ta je ovela vacsia. 😀 velmi pekne dakujem, pomohli ste mi. prajem vam vsetko dobre, hlavne vela zdravicka 🙂

ajfe
1. júl 2013

Ahoj, objednala som si kocik Jane Muum Matrix Light 2 2013. Ako tak citam nie som si uplne ista, ze vydrzim s malou vo vanicke Matrix do 6 mesiaca - cca Maj 2014 (narodi sa November 2013).V pripade, ze bude mala aky iny typ vanicky mozem dokupit? Dakujem!

bendelacik
10. sep 2013

Baby, mate niektora skusenosti s vanickou Micro alebo Transporter I,II? Viete poradit, ktora je podla Vas lepsia hlavne na zimu? Ake su tam rozdiely popripade vyhody alebo nevyhody? Ktora vanicka je vacsia? Dakujem krasne za odpovede 😉

kpn
8. nov 2013

@mirokinder Dobry den, rada by som sa opytala na moznost upevnenia vanicky Jane MAtrix light na podvozok Concord Fusion. Viem, ze vela veci je kompatibilnych, tak len ci aj tato? dakujem

mirokinder
9. nov 2013

@kpn

Dobrý deň. Na 100% Vám to nevieme zaručiť, keďže naša spoločnosť zastupuje Jané a Concord zastupuje konkurencia. Ale je fakt, že tieto značky sú príbuzné, majú jedného majiteľa a majú veľa spoločného. Najlepšie by bolo ísť do obchodu, kde sa predávajú obe značky a tam na mieste to odskúšať. Odkiaľ ste? Možno Vám potom poradíme ten obchod. S pozdravom, Michal

hnedoockozv
2. máj 2015

neviete mi niekto poradit ohladne pripevnenie autovanicky Concord alebo Jane ci je vo vsetkych pripadoch potrebne upevnit autovanicku cez vsetky 3sedacky?..ide o to,ze mam v zadu v autosedacke este syna,tak ci ma vôbec vyznam spekulovat nad autovanickou,ak ju nebudem mat v aute ako pripevnit..dakujem za info..

kurkamirka
30. okt 2015

dievčatá mam športiak Jane rider a chcem si dokupiť vaničku matrix , bude mi pasovať? dakujem