Väčší a drahší verzus menší a lacnejší kočík

mia265
13. feb 2016

Ahojte,poraďte mi prosím vás, neviem sa rozhodnúť. Pozerám medzi kočíkmi a neviem sa rozhodnúť,či kúpiť športový kočík britax, ktorý je robustnejší,a tým pádom pevnejší,čiže sa mi asi tak rýchlo nerozsype, alebo radšej ničo menšie, čo mi vyhovuje viac,lebo často chodím von, vlakom,čiže sa mi zdá ako lepšia alternatíva,ale asi nevydrží toľko,predsa britax stojí dva krát toľko. Malý má 8 mesiacov,neviem,či ho tam cez zimu potom natrepem s fusakom,keď bude väčší. Ako to vidíte?

8291
13. feb 2016

@mia265 podľa mna určite stabilnejsi.ja mam Snap 4 valco baby a je neskutocne dobrý,ľahký,prakticky.Kamoska kúpila len taký obyckovsky za 100€ co je podľa mna tiež dost za kočík,aby vydržal a hrozne je s,nim nespokojná,uz je rozhrkaný,ťažko sa snim manevruje,najradsej chodí so športakom ktorý ma z drojkombinacie,hoci je menej spratný a ťažší ale aspon sa jej dobre kočikuje,manevruje a je stabilný.Ten za 100€ kúpila ze je praktickejsi do auta a ľahší no využíva ho minimálne

laura0107
13. feb 2016

Snap4, ma putko cez plece,v pohode odnesies kedze ma 6kg..nosnost az do 20 kg..lahky ale stabilny,siroke lezadlo...ja som max spokojna..

mia265
autor
13. feb 2016

@8291
@laura0107 A nie je robustný ako britax?

verronica
13. feb 2016

valco baby snap4 je najlepšia volba, ja chodim často vlakom a supeer, neviem si vynachvalit, je lahucky, do vlaku sa zmesti cez dvere akurát...

8291
13. feb 2016

Valco je tuším až o 5 kg ľahší.nieje vôbec robusný,je perfektný,veľakrát ked sme išli z prechadzky domov a malá cupkala tak 11 schodov sme zvladli,v narukach malú a v druhej ruke som niesla kočík za maslo a šup po schodoch hore uplne v pohode,a zvladli sme snim aj Chorvátsko,piesok,štrk,nerozhegal sa,ani nevybledol.pouzivala som ho od aprila-novembra a nenašla som naňom žiadne negatívum.Uz ho mam odložený,lebo malá mi od novembra uz absolútne nechce byť v kočíku.Ale aj za tu krátku dobu použivania som ani raz neoľutovala kúpu.

8291
13. feb 2016

Za madlo som myslela nie maslo🙉

meluela
13. feb 2016

@mia265 ja som natrepala 4.5 rocne dieta do plika mini a chodila s nim po horach, trave kamenoch .. kocik sice uz zrejme dosluzil, ale prezil 3.5 roka narocneho uzivania ... takze o velkosti a robustnosti kocikov si uz myslim svoje 😉 predtym som mala sice kvalitny ale velky tank ktory som nevladala dvihnut, odvtedy mam k velkym kocikom dost averziu

ukulela
13. feb 2016

baby, mate valco snap 4 - alebo niektora aj snap 4 ultra sport? äto je ten s revezrnym sedom) . nejaka skusenost s nim?
ja totiz chcem sportak so sedenim, co sa da otocit. inac by som brala britax ....

8291
13. feb 2016

@ukulela ano vraj tento ultra šport,ma tu možnosť ze dieťatko môže sedieť aj v smere aj v proti smere jazdy,ja som povodne chcela tiež taký kočík,ale vtedy tento ultra sport nebol ešte. kočiky,ktoré mali tuto možnosť mi buď nevyhovovali alebo sa mi nepáčili,alebo boli dosť drahé.Ale malá bola v ňom veľmi spokojná a hneď si naň zvykla,ja som chcela kočík s otocnym sedením kvôli mne ,aby som na malú videla.No valco ma na strieške okienko ktoré môžeš mať zrolovane a vidíš na dieťa.

ukulela
13. feb 2016

@8291 a este - valco ma rucku /madlo bez moznosti nastavenia vysky. nevadi ti to? lebo velky sportak z trojkombinacie, co mam teraz,kocikujeme asi traja a kazdy si rucku davame do inejpolohy 🙂
dik za odpoved, inac 🙂

mia265
autor
13. feb 2016

Ten ultra sport vyzerá dobre,dá sa aj otočiť,to je dobré. A aký je rozdiel medzi valco 3 a valco 4. Ale neviem,kde by som ho videla naživo, v žiline toho moc nie je :(

mia265
autor
13. feb 2016

@meluela No veď ja tiež neveim,či investovať,alebo sa to neoplatí a za dva roky môžem kúpiť zas nový,či aj ten drahý nezničím,lebo my sme nonstop vonku 😀

ukulela
13. feb 2016

@mia265 3 /4 je pocet kolies
ja som za stvorkolky, sme na dedine, zda sa mi to vhodnejsie na nase cesty a aj lepsiemanevrovatelne,v meste na chodniky by mozno stacila aj trojkolka ....
ono ja si na ten ultra sportrobim uz par dni zalusk.
len - vadi mi, ze sa neda nastavit madlo - takze ak mi bude nizke/vysoke, musim sa krcit/nacahovat. a tiezto sedenie - polohujes vlastne celu sedacku - neda sa osobitne sklopit chrbat. daju sa vystriet nohy, ale chrat nie, len sklopit cea sedacka adieta vlastne "lezi" ako v autosedacke a nie vystrete. neviem, aky si mam nato utvorit nazor. maly mi v kociku zvykne hodinu este pospat - tak ci by muto bolo pohodlne ozaj neviem, atiez ho nemam kde vidiet nazivo :( vsade len na objednanie ...

andrejta
13. feb 2016

@mia265 ja mam britax a prilezitostne do naho narvem metrove decko vo fusaku 🙂

blabla195
13. feb 2016

@ukulela ja nam tiez valco snap 4 a som spokojna... rucka mi vyhovuje (mam 173cm) ani manzel sa nestazoval (190cm)... ale je fakt lepsie si to vyskusat... ja som v parku oslovila mamicku, ktora ho mala a na vsetko som sa popytala ☺ a aj som ho obzrela a vyskusala ☺
Inak v ba ho mali v hrackarstvach alltoys
Akurat nerozumiem, co myslis tym, ze sa neda polohovat chrbat... da sa dat uplne do lahu, mala v nom rada spinka....

ukulela
13. feb 2016

@blabla195 http://kociky.heureka.sk/valco-baby-snap-4-ultr...
tento - ultra sport - sa da prevratit korba ajproti smeru, no nema take polohovanie, ako obycajny snap4. ten ma polohovanie lepsie :( no, budem musiet upustitbudod polohovania, alebo od opacneho sedu :( ideal zrejme neexistuje (teda ani, ale to uz su tazsie a vacsie koce a ja mam male auto. a tiez tietosnapy maju terenne kolesa ... a tedacena je vysoko prijatelna)
... a vidis, all toys mame v BB, tak zbehnem tam. diky.

laura0107
13. feb 2016

@mia265 nieje robustny..ja som sa tiez rozhodovala medzi britax a valco..presvedcilo ma aj to ze valco ma polohovanie noziciek ,okienko v strieske,raz dva ho zlozim supnem do auta alebo si ho prevesim cez plece v pohode vyjdem po schodoch aj s malou na rukach...ja som dokupila aj nafukovacie kolesa ale aj tie obucajne su v pohode..lepsie ako u britax agile..

blabla195
13. feb 2016

@ukulela aha, tento som nepozerala... inak ja som tiez povodne chcela, aby sa dala obratit korba, no nakoniec rozhodli ine parametre... ale 2 mesiace som ho mala doma a pouzivala som sportak z trojkombinacie, kym mm neprefukal kolesa a praskla dusa... a zrazu som zistila, ze mala (vtedy 9m) nema problem, ze ma nevidi ☺ a ja som si hovorila, preco som ho nepouzivala skor 😆

mia265
autor
16. feb 2016

A prosám vás,malý má 8 mesiacov, nebude mať problém spinkať,keď ho teraz otočím smerom odomňa? Ja viem,že si skôr. neskôr zvykne,ale nie je na to skoro?