Trojkombinácia kočíka Maxi Cosi Mura 4 a vaše rady

alien2603
30. júl 2012

...uvitam vsetky Vase rady, skusenosti, vyhody i nevyhody 🙂

eviline
30. júl 2012

Ja ho mam od decemba, takze rada sa podelim 🙂
Podvozok - perfektna manipulacia, po kadejakom terene, mozna nevyhoda - treba trosku vacsie auto, nie je az taky skladny ako ine znacky. ale nedam dopustit, volila by som rovnako
Velka vanicka - jednoznacna spokojnost a nedam dopustit na nu, mala v nej bola do 6 mesiacov a to nebola ziaden drobec, na zimu v pohode aj s velkym fusakom (mali sme ale od inej znacky) . a cele to vnutro sa da vyzliect a oprat - jednoznacne si odkladam pre druhe babo
nevyhoda - niektore vanicky inych znaciek maju na vrchuto ho kde sa to zakryva taku vec, ze sa to da trochu podvihnut aby dnu nefukalo (neviem to asi dobre popisat) ale my sme mali tuto moznost na tom fusaku, takze nam to nechybalo.

Sportova cast - tu uz vidim viacero nevyhod (ked som to kupovala, sustredila som sa hlavne na tu vanu, takze toto som si neuvedomila.
2 velke nevyhody:
1. strieska nie je dostatocne "hlboka" to znmena, ze ked je kocik v polohe polosedu alebo lezmo, neposkytuje dostatok tiena -takze treba riesit nejaky nadstavec univerzalny na to, slnecnik mame tiez ale nesluzi podla mojich predstav - vo verzii 2011 bola strieska hlbsia ovela, dala sa ta zadna cast zvacsit, 2012 sa neda... to som nevedela, ked som objednavala este boli len 2011 a mne uz prisla 2012 a neupozornili ma na to
2. ta zabrana aby dieta nevypadlo ked je vacsie (tiez neviem ako to nazvat) toto je to len voforme takeho T - cka (ved si to urcite videla ked uvazujes) , ktore nie je uplne po obidva boky (inak da sa vybrat takze je to super a nezavadzia ked ho nepotrebujes), ked bude mala vacsia, a budem ju chcet mat odputanu, uvidim ako to bude, ale mam z toho strach ju tam len tak nechat

takisto treba poriesit nejaku vlozku do kocika toho sportoveho, my sme si dali usit, lebo sa lahko zaspini ked uz je dieta starsie ako pol roka a cistit stale to sa neda, takze vlozku len otocis na druhu stranu a potom ked su obe spinave tak jednoducho strcis do pracky.

celkove hodnotenie moje je 90% 🙂

snad som pomohla, keby nieco pytaj sa
Velkou vyhodou je ze sedak sa da umistnit v obidvoch smeroch, co mi mnohe mamicky zavidia

alien2603
autor
31. júl 2012

@eviline Ahoj, velmi pekne ti dakujem za informacie... To T-Cko pri sportovom mi tiez trosku prekaza - to sa neda nijakym sposobom posuvat resp. pohybovat nim? (ze to napriklad nastavis podla polohy dietata?)
...co sa tyka tej streisky - neskusala si sa informovat, ci by sa nedala zohnat strieska z 2011 ako samostatny diel a vymenit ju za tu z 2012?
Ohladom tej vanicky, nevedela by si mi poskytnut priblizne rozmery?
A este by ma zaujimalo ako je to s ovladanim kocika a s jeho hmotnostou...? Citala som totiz, ze je v celku dost tazky...
No a co sa tyka autosedacky s tou si ako spokojna?

Dakujem za dalsie rady 🙂

zuzikkaa
31. júl 2012

@alien2603 este z vlastnej skusenosti - predne dvojkoleso sa manipuluje tazsie ako iba jedno 😉 ak chces 3kolku tak sa skus pozret na gesslein vision,,super kocik s otocnym sedenim a hlbsou strieskou 😅
http://www.svetkocikov.sk/kociky-gesslein/944-g...

zuzikkaa
31. júl 2012

@alien2603 som sa domotala...ty vlastne hladas 4kolku...ale gesslein-y maju aj 4kolesove,,mrkni 😀 😀 😀

eviline
31. júl 2012

@alien2603 nie, len ho tam bud das alebo vyberies, a este sa da sklopit, ked ho davas do kocika, aby nezavadzalo tu striesku som neriesila, skus sa spytat ty v obchode, ja som to fakt zistila az po polroku pouzivania a poriesila som to tak, ze som si kupila univerzalnu clonu ... rozmery vanicky neviem, bohuzial uz je odlozena na povale u svokrovcou 🙂, najlepsie je si ten kocik pozriet nazivo... ak si z BA tak v premaman na zlatych pieskoch ho maju tam ti odpovedia aj na striesku

hmotnost kocika ... toto vobec neries, pretoze sa s nim manipuluje uplne super, jednou rukou, chodim s nim bezne do autobusu nizkopodlazneho - do ineho alebo elektricky bez pomoci aj tak nenastupis s nijakym kocikom . . . a ten kocik dvihas len v pripade, ze ho nakladas do auta - kocik je velmi stabilny, ja som chcela mohutnejsi kvoli petrzalskemu terenu, kde je vela obrubnikov, nerovnosti a tak ... a vdaka tomu ze ma 4 kolesa a nie len 3 sme s nim zvladli aj pieskovu plaz 🙂

s autosedackou som spokojna, ale neviem posudit, lebo s nymi nemam skusenosti, my ju mame s isofixom, jednoducha manipulacaia a mala som ju aj na bezpecnostnych pasoch niekolkokrat zapnutu, doma som ju isty cas pouzivala aj na krmenie

eviline
31. júl 2012

este ma napadlo, ze som si vsimla ze oproti inym kocikom ma kolesa dost nasiroko od seba rozmer tak presne do typizovanych dveri 🙂 - ale to je o tej stabilite a este - zmesti sa aj do maleho vytahu prinajhorsom 🙂 takze da sa 🙂

mirkach
3. aug 2012

@alien2603 ahoj,mam na predaj uplne novy tento kocik,sportovu verziu,ak by si chcela 🙂

alien2603
autor
6. aug 2012

@mirkach Ahoj 🙂 To mas aj vanicku, ci len sportovy kocik? Mohla by si mi prosim ta poslat aj foto? Dakujem 🙂

mirkach
6. aug 2012

Ahoj,mam len sportovy,vanicku by si si musela dokupit,ale to nie je problem,kocik je uplne novy,nejazdeny,este aj s visackami,farba taka neutralna denim fields,taka bledunka sivozelena.Ak mi posles mail alebo tel.cislo mozem ti poslat foto mms-kou 🙂

mirkach
6. aug 2012
alien2603
autor
6. aug 2012

@mirkach jeeej, super, tak ak by si mohla poslat foto na mail: alena.secanska@hotmail.com
Si ho nakoniec ani nepouzivala? Mozes mi potom poslat aj info ohladom ceny? 🙂 Dakujem

mirkach
6. aug 2012

@alien2603 mozem ti to poslat az vecer,ked mi da manzel foto do pocitaca,lebo ja to neviem 😀 vobec nie je pouzity,dostali sme ho neskor a maly ma uz 1,5 roka a uz sa velmi vozit nechce,tak mi je to luto pouzivat par mesiacov.je k nemu aj plastenka a pumpa na kolieska a suma 430 eur.A pozeram,ze si od BA,manzel tam obcas chodieva,tak by ten kocik mohol priniest,aj s detmi sme chceli ist dakedy na vylet do BA,tak aj vtedy by sme mohli doniest.

mirkach
6. aug 2012

@alien2603 ak cches foto skor tak posli do IP cislo telefonu a poslem ti ho mmskou

barborkasmejko
9. aug 2012

Babuľky, ja som dlho-predlho vyberala kočiarik 🙂 čítala som fóra, prejazdila som obchody a zbierala infošky... nakoniec som sa rozhodla pre Maxi Cosi Muru a vôbec to neľutujem. Je to skvelý kočík - hoci má chybičky ako každý 🙂 chcela som len povedať tým, ktoré o ňom ešte uvažujete, že sa dá nakliknúť vajíčko Cybex Aton 2, ktoré vyhralo Test bezpečnosti 2012 a má rovnakú cenu ako vajíčko od Maxi Cosi - ak riešite trojkombináciu a nehľadáte niečo lacnejšie... možno to niektorým pomôže 🙂

eviline
10. aug 2012

Pytala som sa ci sa da objednat strieska zo starsieho modelu, ked mi to zistia, dam vediet