Ahojte - potrebovala by som poradiť, aký je najlepši kociarik pre dve po sebe narodené deti. Poprosím zhrnúť vaše skúsenosti nech sa pomaly v Tom zorientujem a vyberiem si ten naj aj pre nas. Dakujem
Ja som mala najskôr First Wheels City Twin - nespokojnosť! 😒
Vymenila som ho za GRACO Quattro Tour Duo - veľmi pevný, nezničiteľný a cenovo výhodný kočík (nič sa mi na ňom nepokazilo, nevybledol, dokonca ani škrabanec na konštrukcii). Len je naozaj robustný 😀
Zvažovala som aj Phil and Ted´s Vibe, len tá cena ☹
Graco má niečo podobné: Trekko Duo. Po dobrej skúsenosti so značkou, by som kupovala asi ten:
http://www.prenasedeti.sk/obchod/action/product...
Veď práve ze aj na cenu pozerám ináč by som prišla do obchodu a brala co by mi padlo do oka - no hľadám funkčnost, spoľahlivosť a pohodlnosť pre detičky za normálnu cenu..dakujem poprezeram si vaše tipy 🙂
my máme easywalker duo, je to teda dvojičkovský, no my sme ho mali nakombinovaný od začiatku ako súrodenecký. Mne sa omnoho viac páčia kočíky, kde sú detičky vedľa seba, hlavne keď sú deti väčšie. Zdá sa mi to viac fér voči tomu zadnému dieťatku. Náš sa zmestí do 80tok dverí a teraz, keď už sú baby väčšie, tak sedia pekne vedľa seba a je to super.
Ja mam icandy peach. Rozdiel medzi detmi mam 15,5 mesiaca. Popravde moc som ho ako surodenecky nevyuzila,kedze starsi uz radsej sam behal. Ale je spratny-kvoli malemu vytahu vyhoda. Lahko sa ovlada, dovry podvozok a navyse sa mi aj veeelmi paci 🙂 teraz ho poyzivam iba pre mladsiu a synovi pripevnim skejtik
@janamt No ono zalezi, aky mas kocik. Niektore, ktore su za sebou, tak je spodne, alebo zadne dietatko nizko, alebo zle vidi, ale ja co mam Baby Jogger, tak je to super, lebo jedno je len trosku vyssie, ale vidi pekne dopredu a to co je nizsie, nie je velmi nizko, len ako v mono kociku...treba pozerat aj na to...vedla seba mam golfovy kocik a to je fajn, ale robia si tam zle 🙂 Ja mam dvojicky
@dena10...hm... štýlový a určite dobre ovládateľný kočík. No neviem si celkom dobre predstaviť, čo asi dýcha dieťatko v spodnej vaničke...
Ja mam dvojicky, mali sme baby jogger city seect (zmestila sa mi do neho v pohode aj strsia dcerka. Skvely kocik a uplne genialny v tom, ze sa z neho da urobit kocik iba pre jedno dieta, nemusis tam Milujem ta!!!! stale dve sedackY.ja sl. S nimbǒa velmi spokojna.
@xevulax Presne tak. Ja ten moj uz idem predat. Drobci maju 2.5 roka a uz v kociku nechcu byt... ale bol to super kocik 😉 Od narodenia som mal Cam Twin Pulsar...to bol tiez super kocik. Pevny a stabilny. To je vsak len pre dvojicky.
A ktorý ma všetky nafukovacie kolesa, aby sa s ním dalo aj pobehnúť, a aj po terene prejsť? Nie ťažký, musim ho po schodoch sa deťmi vytiahnuť, aj do auta musi vojsť.
Tiež budeme mat rok aj dačo rozdiel medzi deťmi.
Bjcs nafukovvie kolesa nema ma ich gumenne take, ze defekt nedostnete. Treba ratat s tym, ze surodenecky (alebo aj dvojickovy) kocik je daleko vahovo od mono kocika. Najlepsie je osobne vyskusah manipulaciu s nalozenym kocikom
@janamt Easywalker duo - ma vsetky kolesa nafukovacie? Da sa s nim pobehnut? A co do terenu? Vytiahnem ho nalozeny aspon s jednym deckom po schodoch? Dajme tomu iba 1 poschodie. Da sa strieska uplne stiahnut dole pred dieta v pripade silneho vetra? Ma samostatne madla pre dve deti?
Co by si tam prijala a nema to? Co ine kociky maju, a chyba Ti to? Nejake nevyhody kocika? Kde si s kocikom nevosla? : ) Dik za pomoc pri vybere.
@sophie32 ten baby jogger city select .. existuje aj varianta kde su aj predne kolesa nafukovacie, ci nie? Dakujem za pomoc.
@ivkadracova Nie, kolesa su plne. Aj predne aj zadne. Takze defekt nebude. Ja som s nimi bola spokojna. Chodili sme aj po polnych cestach a dalo sa. Jasne, ze na nejaku horsku cestu plnu korenov stromov a kamena to nie je 🙂
@majusqa77 Bugaboo Donkey - ten kocik sa tak vyskladava co? Ked chces pre surodencov, pozerala som ze novy .. ale iba konstrukcia a nejake haraburdy k tomu stoji 1100e cca. Cize kazda cast k tomu okolo 200e, napr. sportova a vanicka. Pochopila som to spravne? Vdaka.
ja som mala tri, najprv fr. babydeal, ale to je fakt pre francúzov, bol maličký a nedalo sa otvárať ani odoberať predné madlo, malý sa mi tam nezmestil posediačky, vytláčal hlavou striešku, vydržali sme to asi týždeň. potom graco, hrôza, žiadna opora chrbta, dieťa ako zavesené v plachte, deti tam len tak neidentifikovateľne neviem či sedeli či ležali, žiadny vystužený chrbát, ten som tiež veľmi rýchlo odpratala. posledný bol naj, Babywelt, ten sme mali všetci radi a dlho. Vystužený, ale pohodlný, šikovné rozmery, odviezol nákup, nevrzgal ani plne naložený, zadné dieťa mohlo aj spať.obe striešky zatvorené - teda aj predná nebola len tak ponad hlavu ale aj od chrbta bola látka a to sa mi páčilo.obe sedačky mali aj pásy a opierky pod nohy, predné otočné kolesá a dosť dobrá manipulácia aj s plne naloženým kočíkom, teda aspoň pre mňa.deti mám 18 mesiacov rozdiel. dala som si stolárovi urobiť na mieru tvrdú dosku do prenosnej tašky (samozrejme na to detský kočíkový matrac) a tak som malú dala do tandemu, lebo inak tam novoredenca asi nedáš, bol by "pokrčený" a malý už sedel a behal. Išiel popri a keď už nevládal, tak sa viezol. a aj vzhľadovo mi vyhovoval.dal sa skladať a sam stal.na prípadné otázky rada odpoviem🙂
@ivkadracova skopirovane na moj dotaz z predajne BGB: -podvozok: tento sa da kupit v striebornej aj ciernej verzii, strieborna je lacnejsia tj 1049,05eur cierna stoji 1109,05 eur v tomto zakladnom sete mate podvozok, nakupny kosik pod kocikom, nakupny kosik surodenecky, ram s potahom sportovej aj hlbokej casti,jednou plastenkou a pumpou na kolesa.
-nasledne by Vam stacilo dokupit jedno sportove sedenie /tj nadstavec/ ktory si taktiez mozte zvolit v striebornej alebo ciernej verzii.
Zvycajne sa voli vo farbe podvozku, kedze ide o farbu ramu.strieborny stoji 235,05eur a cierny 255,05 eur.
-na cast pre novorodenca treba potom dokupit potahy v cene 109,95eur a pre surodenca staci aj samotna strieska za 74,95 -adapter na autosedacku mono stoji 54,95eur.
takze v skratke- all black surodenecky donkey s adapterom na autosedacku stoji 1603,95eur a strieborny donkey v rovankej vybave 1523,95eur. 🙂
je to palka, pouzivany sa da kupit za 900-1000€. ja po nom velmi poskulujem, je to podla mna jeden z najlepsich súrodeneckých kociarov. ja hlavne odmietam sedenie "pod sebou".. ...ak by nebol tento, este mozno baby joger city select, da sa pouzivat aj ako 1 kociar aj 2, ale zase mi pride obrovitansky...
pozri cez vyhľadávač: BABY Welt Oregon Tandem
@lubike vyzera dobre, ale neni pre mna .. ja som uz 3 kociky vyskusala a viem, ze chcem urcite vsetky kolesa nafukovacie, bez toho kocik uz nekupim
ahojko vsetko zalezi od toho kde ho chces vyuzivat ci na chodenie po vonku v meste ci na dedine na dlhe prechadzky a spanie deti /oboch/ v kociku ci len jedneho, ci len na obcasne prepracovanie ked idete niekam autom napr. k lekarovi do obchodu takze sprtny do auta.... ci za sebou sedacky s ktorymi sa dostanes v sade do obchodu na bezky do schodov, do dveri... alebo vedla seba kde ale budes mat problem niekam sa poriadne dostat a casto sa aj deti vyrusuju
ja som mala aj "kona" peg perego kvazi surodenecky bol uzasny v tom, ze ze som mohla ist aj na dlhsiu cestu na pesi a deti sa mohli v nom kludne aj vyspat kosik super na odkladanie veci no bol velmi robusny do auta
mala som obaby tamdem (UK znacka) velmi dobry odvozi sa v nom aj 4rocne dieta nabalene vo fusaku a overale ked sa mu nechce chodit a casto chodis pesi bez auta. je super a nestoji vela. jeden cas to predavalo tesco, ale nie je problem do doviest aj z uk cez ebay je trosku tahsi ale co chcem pri tom aby odniesom plne nalozene dve deti 🙂 https://www.modrykonik.sk/market/kociky/9c61/ko...
a mala som aj Phil & Teds najlelpsi kocik aky som mala lahky, zlozim ho aj pod nohy zadneho sedadla ked mi na sedadle sedi v autosedacke dieta nedam na neho dopustit - odvozila som nan 3 deti po roku naraz 2 v kociku a 3tie na prednom kolese 😀 takze fungoval ako kocik pre 3jicky (aj Obaby som tak vyuzivala) jedinou nevyhodou je ze druhe dieta nemozes dat uplne do leza len do 1/2leza ak chce spat ale myslim, ze pri tych najnovsich P&T uz je to zmenene. https://www.modrykonik.sk/market/kociky/cjp0/ko...
maju vyhodu v tom ze maju velke kolieska v zime nezapadnes mnohe tieto kociky maju predne kolieska malicke ako na golfacoch a ked mas nalozene 2x deti nepohnes sa ani pri 5cm snehu ☹ tak isto ak mas korytkove vanicky dost su neprakticke dieta sa v nich hrbi nie je to vhodne pre nich
ale ako hovorim, vsetko zalezi od toho kde prevazne budes pouzivat kocik hlavne to treba napisat a podla toho potom radit o vhodnosti kocika
@ivkadracova vid vyssie Phil & teds /obaby/ pozerala som ze hladas nafukovacie kolesa surodenecky kocik na "pobehnutie" 🙂 mne sa najlepsie osvedcil tento je lahky skladatelny a tiez ho tlacim do schodov bez problemov aj s detmi inak by sa mi rozutekali 😀
@kacena4 inac mam presne phil&teds sport z druhej ruky, je vlemi dobry - tie kolesa, viem s nim "pobehnut", teren - ziadny problem, hoc nema ani odpruzenie, no nedaju sa napr. vylozit nohy dietatu, potah sa neda vyprat, co mna irituje neskutocne : ) .. strieska je obycajna a kratka, jeho velka vyhoda je (pre jedno dieta zatial) ze ho dam do auta za 3 sekundy, stlacim dva gombiky, a on spadne sam a je zlozeny, asi by ma slaktrafil kebyze mam kocik s ktorym to tak lahko nejde, ano aj lahky je .. napriek tomu vsetkemu si tam neviem predstavit mat novorodenca dole a rok aj 4 mes dieta hore.. uz tak je to trojkolka o stabilite by sa dalo polemyzovat v sikmom kopci, a este ked to bude takto ze 12-13kilova slecna hore, tak mam vazne obavy, taktiez rozkladat stale tie sedacky do auta (vyberat z adaptera), no neviem. Na parkovisku som raz videla surodenecky kocik, kde sa zdal velky, boli sice za sebou, ale chlap prisiel, za 5 sekund to zroletoval do placky, dal do stareho maleho VW golf, a odfucali prec... tak toto ma zaujalo, a nemam sajnu jaka to je znacka, nic. Ani ci ma nafukovacky .. neviem ci idealny kocik vobec najdem.
@kacena4 no a ano, ten phil&teds sport este ako tak aj v 9 mesiaci vytiahnem po schodoch s nakupom aj dietatom .. nikto mi vsak nechce predat iba druhu sedacku : ) vsetci len cely set ... no naco mi budu dva take iste kociky? ja nemam zalubu v predaji.. stale uvazujem ze co, ved este len 3 kociky mame v "kocikarni" jeden surodenecky navyse, hore dole : )) vidia ze som tehotna..
Ja mam 2 rocny rozdiel a mam Bumbleride Indie Twin....fantasticky, aj do terenu, su to ako 2 individualne kociky na 1 konstrukcii, extra polohovatelne nozicky, obrovsky nakupny kosik, lahko sa sklada, manipulacia jednou rukou, odporucam....my sa ho pomaly budeme aj zbavovat, dcerka bude mat uz 3,5 roka....
@ivkadracova pridavne sedadlo kupis zvlast bez problemov nahradne dieli sa kupuju cez .de stranku je tu skupinka P&T tam si maminy radia co a ako aj tuto stranku si tam davaju ja mam napr. zeleny a pridavne sedadlo tmavo modre zelene uz nemali a tiez mam tusim sport a oprat sa da cely da sa to dat cele dole treba to vyskusat. ak dat hore pridavne sedadlo kocik prisadne k zemi a je velmi stabilny lepsie ako ked je zadne sedadlo obsadene. ja mam aj autosedacku a fakt som velmi spokojna nedam dopustit zmesti sa mi total vsade ja som postupne ostatne kociky zrusila a nechala si len tento + golfac na prepracu 1 dietata (od narodenia) ak idem v aute len s jednym P&T teraz zhanam prenosnu tasku je prenovorodenca total uzasna mala som pozicanu ale musela som vratit vytiahnes celu aj s dietatom vyberies vacsie dieta supnes kocik do kocikarne a ides jedno za ruku v druhej vacsie na chrbte ruksak s nakupom a ide sa do dalsich schodov.... bez problemov 😀
@lubkaurm a do akeho auta Ti vojde do kufra?
ja odporucam abc design zoom. v case, ked som ho kupovala, nebolo vela inych znaciek so surodeneckymi, ale moja skusenost je najlepsia 😉 zalezi, aky budes mat rozdiel, ja som mala 12 mesiacov. je sice tochu dlhsi ako kocik pre 1 dieta, ale obe deti tam mali dost priestoru. a to bolo pre mna dolezite. vanicka je naozaj priestranna. sedacka pre starsie dietatko sa da otocit do oboch smerov. posobi sice robustne, ale je naozaj uzasny. odviezla som na nom vsetko. A nakoniec, ked sa nam narodilo 3.dieta, tak som k nemu pripojila buggy board a odviezla som 3 deti naraz 😉))) a za cely cas, co som ho mala, tak sa na nom nepokazila ani jedna vec. potom som ho posunula kamaratom a oni ho stale pouzivaju. takze maximalna spokojnost.